Nová PC sestava do 21.500Kč GRAFIKA + HRY Vyřešeno
Re: Nová PC sestava do 21.500Kč GRAFIKA + HRY
Do primárně herního PC nesmysl. Více bude těžit z vyšší frekvence přetaktované i5 :)
Také ale bude využíván na grafickou práci a animace, kde Intel Xeon odvede dané práce lépe.
Může a nemusí. Pokud xeon tak Asus P9D-WS + ECC UDIMM RAM
Abych to uvedl na pravou míru, PC bude využíván na grafickou práci, ale ve 3D programech budu dělat občasně statickou grafiku. Animace možná jen vyjímečně ale v jiných programech (flash, gif) ale to není moc náročné na hw.
Takže možná bych volil co nejlepší volbu i od budoucna na hry, osobně mám načteno, že je lepší xeon, ale pokud poradíte něco jiného a napíšete důvod budu rád. :) Momentální PC mi na grafiku nestačí nejvíce kvůli operační paměti, proto jsem zvolil rovnou 16GB a jelikož i nové hry už vypadají, že by dokázali využít víc jak 8GB.
Takže možná bych volil co nejlepší volbu i od budoucna na hry, osobně mám načteno, že je lepší xeon, ale pokud poradíte něco jiného a napíšete důvod budu rád. :) Momentální PC mi na grafiku nestačí nejvíce kvůli operační paměti, proto jsem zvolil rovnou 16GB a jelikož i nové hry už vypadají, že by dokázali využít víc jak 8GB.
Já to otočím co ti přinese XEON? PRotože se motáme v kruhu.
Motat se budeme v kruhu dokud budes trvat ze ke Xeonu musi mit desku za 6 tisic a ECC pameti. Kdyby to stavel podle tebe, tak sice bude mit nejlepsi mozne komponenty, ale bude to stat asi tak dvakrat tolik, co je potreba. Uz ted to vychazi na 17 tisic za desku, procesor a pamet. To neni sestava pro bezne uzivatele.
To neni graficke stanice nebo server, rozdil mezi ECC a normalni pameti nema zadnou sanci poznat a dat 6 tisic za desku jen proto ze podporuje ECC pameti je plytvani penezi na domaci pocitac.
Osobne bych tam dal ne sice tak dokonalou, ale podstatne lepsi desku pro socket 1150, do ni Xeona s poradnym chladicem a uplne obycejne DDR3 pameti, sice bez ECC, ale mnohem levnejsi. Deska s procesorem a pameti prijde asi na 10.500 Kc, s I5 o 2 tisice mene. Kdyby nahodou ten HT nekde vadil, da se vzdycky vypnout.
To neni graficke stanice nebo server, rozdil mezi ECC a normalni pameti nema zadnou sanci poznat a dat 6 tisic za desku jen proto ze podporuje ECC pameti je plytvani penezi na domaci pocitac.
Osobne bych tam dal ne sice tak dokonalou, ale podstatne lepsi desku pro socket 1150, do ni Xeona s poradnym chladicem a uplne obycejne DDR3 pameti, sice bez ECC, ale mnohem levnejsi. Deska s procesorem a pameti prijde asi na 10.500 Kc, s I5 o 2 tisice mene. Kdyby nahodou ten HT nekde vadil, da se vzdycky vypnout.
Třeba při renderu to nepozná. Sorry že to beru do hloubky a kolem do kola. Nebude mít nejlepší možné komponenty, nezmínil jsem třeba SuperMicro
Já se navíc ptal jeho proč si myslí že je pro něj Xeon lepší.
Nebo možná ty, zkus mi jako děcku vysvětlit co mi přinese u převážně herního PC XEON ?
Psal hry, co mu přinese XEON do her? Kolik znáš her co dokáží těžit z 8 threadu? Já znám spíš ty které těží z méně jader (4) na vyšší frekvenci.

Já se navíc ptal jeho proč si myslí že je pro něj Xeon lepší.
Nebo možná ty, zkus mi jako děcku vysvětlit co mi přinese u převážně herního PC XEON ?
ptR píše:Abych to uvedl na pravou míru, PC bude využíván na grafickou práci, ale ve 3D programech budu dělat občasně statickou grafiku. Animace možná jen vyjímečně ale v jiných programech (flash, gif) ale to není moc náročné na hw.
Takže možná bych volil co nejlepší volbu i od budoucna na hry, ...
Psal hry, co mu přinese XEON do her? Kolik znáš her co dokáží těžit z 8 threadu? Já znám spíš ty které těží z méně jader (4) na vyšší frekvenci.
Tak například Battelfield 3 dokáže využít všech 8 jáder.
Škoda že ten Xeon i tá i5ka má jen 4 jádra :(
///edit: máš k tomu nějaký důkaz?
///edit: máš k tomu nějaký důkaz?
Naposledy upravil(a) python.p dne 26 led 2016 23:07, celkem upraveno 2 x.
Pardon, četl jsem to špatně.
Se stane. Pak tedy můj edit (///edit: máš k tomu nějaký důkaz?) ztrácí smysl.
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
XEON bude v herním PC hlavně proto, protože když tam bude chtít dát GPU při upgradu na bázi GTX 980/390X, tak je celkem jasné, že ji ta i5 bude brzdit.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 10
- 4519
-
od falco_dee
Zobrazit poslední příspěvek
21 čer 2025 08:24