PC na mix a masterování hudby. Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Rowero
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

PC na mix a masterování hudby.

Příspěvekod Rowero » 14 bře 2016 11:07

Zdravím, prosím Vás, potřeboval bych poradit. Bratr si chce pořídit PC na dělání hudby (bez zvukové karty, tu má externí) - je to čistě jen na střih hudby, mix, master atd.. Mohl by mi prosím Vás někdo doporučit nějaké ideální komponenty (bez skříně, disku, příslušenství,grafiky - maximálně nějaká obyčejná která utáhne FHD monitor, na hry nebude vůbec, čistě jen na hudbu a na prohlížení internetu). Program který chce užívat na mix hudby je nejnovější Cubase. Cena by se měla pohybovat od 10-15 tisíc Kč.

Díky Vám moc, snad jsem vše popsal tak, jak se má, na případně otázky rád odpovím.

Zatím jsem sestavil takto - http://www.czc.cz/166364,136134,110748,99689,118987,144747,178815,186640,134478/kody

Rád bych slyšel názory, co změnit, co vylepšit, nebo kde ubrat - nebyl jsem si hlavně jistý co se týče zdroje, jestli bude výkonově stačit a popřípadě jestli zvládne boxový chladič zatím uchladit 8-jádro, popřípadě jestli není 8 jader moc i do budoucna, ale za tu cenu i s integrovanou grafikou si nemyslím že je špatnou volbou i když již na starém FM2+.

Díky.
Naposledy upravil(a) Rowero dne 14 bře 2016 11:41, celkem upraveno 1 x.

Reklama
pikaso.andreas
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Re: PC na mix a masterování hudby.

Příspěvekod pikaso.andreas » 14 bře 2016 11:40

Dle specifikace CUBASE by vyhovoval počítač Doporučené sestavy do 16 tisíc.
viewtopic.php?f=40&t=170618#herni_16zaklad
Stačí vyhodit grafickou kartu a místo ní dokoupit SSD disk a případně RAM paměti.
Procesor i5 obsahuje i grafickou kartu, což bohatě stačí.
Rád se přiučím od zkušenějších... A učený z nebe nespadl :-D

Když mám čas, dělám geoboardy pro děti.

Rowero
nováček
Stav:

Re: PC na mix a masterování hudby.

Příspěvekod Rowero » 14 bře 2016 11:42

Je lepší investovat do i5 oproti AMD A8 ? Výše jsem upravil příspěvek a přidal odkaz na sestavu kterou jsem provizorně vytvořil - za případně rady budu rád, díky.

Leaf
Level 3
Level 3
Stav:

Re: PC na mix a masterování hudby.  Vyřešeno

Příspěvekod Leaf » 14 bře 2016 11:45

Ta tvoje sestava je absolutně špatně, slabý AMD procesor, zdroj nejhorší co může být, příšerná skříň, nekvalitní SSD

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”