Zdravím všechny,
toto léto mám v plánu si pořádit nový počítač nebo notebook. Nejsem stále rozhodnut, kterou variantu zvolím, takže prosím, aby jste mi kdyžtak k navrhnuté sestavě nabídli i pro porovnání notebook ve stejné cenové relaci. Cena by se měla se vším všudy pohybovat okolo 20 tisíc, víc než 21 prosím ne.
Mám v plánu ho využívat k hraní her, sledování filmů a používání grafických / stříhacích programů - proto prosím trvám na min. 8GB RAM a dobré grafické kartě. Také mám dobré zkušenosti s grafikami Nvidia a procesory Intel, ale pokud je to opravdu jen otázka značky, tak mi je jedno, zda sáhnete po konkurencích.
Momentálěn mám starý pc, z nějž by žádná součástka už asi znovu použít nešla, maximálně skříň (můžu zjistit typ a napsat, pokud to hraje roli). Monitor už mi trošku blbne a má malé rozlišení, takže taky určitě nový FullHD bych bral. Pokud zvolíte notebook, prosím aby byl monitor velký z důvodu toho mediálního využití, případně prosím poraďte, zda se vyplatí koupit notebook a k němu monitor zvlášť. V pokoji mám spoustu oken, takže matný asi bude lepší.
Jinak mám už asi sedmiletou klávesnici s vystouplými tlačítky, nevím, zda je třeba ji měnit. Pokud se nové klávesnice nějak liší rychlostí a dělá to ve hrách rozdíl, klidně přihoďte, ale nepotřebuji žádnou předraženou světélkující záležitost. Myš mám tuto: http://www.trust.com/en/product/17063-k ... aser-mouse , platí pro ni totéž co pro klávesnici - teď mi vyhovuje, ale pokud ji uznáte za špatnou, nebráním se změně.
To vše tedy dohromady za těch 20.
Děkuji vám všem mockrát, s pozdravem,
Já.
EDIT: Mám instalačky na Windows 7 enterprise a Microsoft Office 2007. Vyhovuje mi to, ale pokud z nějakých důvodů je lepší už sáhnout po osmičce nebo desítce, tak budiž.
PC / Notebook - cca 20 000
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
PC / Notebook - cca 20 000
Naposledy upravil(a) Shimuildir dne 03 dub 2016 16:19, celkem upraveno 1 x.
Re: PC / Notebook - cca 20 000
Jestli chceš notebook musíš vědět ty, podle toho zda ho potřebuješ přenášet. Pokud ne, tak určitě PC, která má mnohem vyšší výkon než notebook za stejnou cenu.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Leaf píše:Jestli chceš notebook musíš vědět ty, podle toho zda ho potřebuješ přenášet. Pokud ne, tak určitě PC, která má mnohem vyšší výkon než notebook za stejnou cenu.
Dobrá, počítejme tedy s počítačem. Je to znatelně velký rozdíl mezi počítačem a notebookem za stejnou cenu?
Ano, stolni pocitac za stejnou cenu je vyrazne vykonnejsi (procesor cca 2-3 nasobne).
Pokud na strih videa, tak pri omezenych financich jedine stolni pocitac.
Co se tyce OS - ty Windows 7 Enterprise nemohou byt legalni.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
petr22 píše:Ano, stolni pocitac za stejnou cenu je vyrazne vykonnejsi (procesor cca 2-3 nasobne).
V tom případě tedy definitivně POČÍTAČ. Proč nemohou být legální? Je to tuším nějaká licence pro hromadné použití na více počítačů.
Enterprise edice licence, kterou muze vlastnit pouze pravnicka osoba, navic vyzaduje aby ke kazdemu pocitaci byla porizena OEM licence na Windows Professional, jinak je licence Enterprise neplatna. Takze legalne lze Enterprise nainstalovat pouze na pocitac ktery patri firme ktera ma podepsanou smlouvu s Microsoftem a na kterem je COA stitek s licenci Windows 7 Pro.
Pro hromadne instalace pocitace se pouziva OEM verze, ktera se neaktivuje produktovym klicem, ale pomoci certifikatu a klice ktery je ulzoen v BIOSu pocitace - takze lze jednu kopii instalovat na desitky pocitacu od jednoho vyrobce s jednim produktovym klicem. Nicmene tato verze je zase neprenosna na jiny pocitac.
Zcela legalni pouzita licence Windows 7 jde koupit do 300 Kc na Aukru nebo Ebay s moznosti upgrade na Windows 10.
V pripade porizeni notebooku je licence Windows obvykle uz v cene.
Pro hromadne instalace pocitace se pouziva OEM verze, ktera se neaktivuje produktovym klicem, ale pomoci certifikatu a klice ktery je ulzoen v BIOSu pocitace - takze lze jednu kopii instalovat na desitky pocitacu od jednoho vyrobce s jednim produktovym klicem. Nicmene tato verze je zase neprenosna na jiny pocitac.
Zcela legalni pouzita licence Windows 7 jde koupit do 300 Kc na Aukru nebo Ebay s moznosti upgrade na Windows 10.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
petr22 píše:Enterprise edice licence, kterou muze vlastnit pouze pravnicka osoba, navic vyzaduje aby ke kazdemu pocitaci byla porizena OEM licence na Windows Professional, jinak je licence Enterprise neplatna. Takze legalne lze Enterprise nainstalovat pouze na pocitac ktery patri firme ktera ma podepsanou smlouvu s Microsoftem a na kterem je COA stitek s licenci Windows 7 Pro.
Dobrá, tak to bych si kdyžtak koupil tu sedmičku na aukru a možná upgradoval.
Každopádně, co sestava samotná?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2124
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek