karlos: Proč by sakra potřeboval mixák? Má jeden vstup z mikrofonu s konstantní úrovní hlasitosti a bez live ekvalizace (protože si jí kdyžtak udělá v postu, stejně to bude mixovat s instrumentálkama a tady ten EQ na nahrávání bude nanic).
A ten mikrofon co doporučuješ je na live performance, né na domácí nahrávání. To ať radši koupí tu Aunu, ta zas tak špatná není.
WinDroid: Každý mikrofon šumí a vždycky šumět bude. To je vlastnost té elektroniky a s tím nic neuděláš. Co chceš, je mikrofon s relativně vysokým odstupem signálu a šumu, aby když nastavíš hlasitost tak, aby byl zvuk z mikrofonu sylšet akorát, byla hlasitost šumu zanedbatelná.
Malakhov: Auna není špatná, ale ani není dobrá. Pokud chceš malý a levný USB mikrofon, opravdu ti spíš doporučím Blue Snowball.
Mikrofon na covery apod Vyřešeno
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Mikrofon na covery apod
A proč by sakra nemohl mít mixák? Dnes...
... a zítra může přijít na to, že chce nahrávat ze dvou, tří mikrofonů a zjistí, že má svázané ruce tím USB mikrofonem. Nikomu necpu, že ten koncept je jediný správný, jen si myslím, že dříve, než vyhodí kdokoliv pět litrů, měl by zvážit možnosti a udělat si jasno, jestli to nejde udělat jinak, s větší perspektivou do budoucna a třeba za nemnoho větší peníze.
Má jeden vstup z mikrofonu s konstantní úrovní hlasitosti a bez live ekvalizace (protože si jí kdyžtak udělá v postu, stejně to bude mixovat s instrumentálkama a tady ten EQ na nahrávání bude nanic).
... a zítra může přijít na to, že chce nahrávat ze dvou, tří mikrofonů a zjistí, že má svázané ruce tím USB mikrofonem. Nikomu necpu, že ten koncept je jediný správný, jen si myslím, že dříve, než vyhodí kdokoliv pět litrů, měl by zvážit možnosti a udělat si jasno, jestli to nejde udělat jinak, s větší perspektivou do budoucna a třeba za nemnoho větší peníze.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Když si koupí USB zvukovku, tak má vstupy klidně dva nebo tři. Ale ještě jsem nesmyšel o člověku co by čistě na hlas při coverech potřeboval víc než jeden mikrofon (stereo v tomhle případě nemá smysl a na nástroj taky nehraje, aby k tomu měl nástrojový mic).
A pokud ví, že bude potřebovat jenom jeden mikrofon a chce ušetřit, tak proč se USBčkám bránit.
A pokud ví, že bude potřebovat jenom jeden mikrofon a chce ušetřit, tak proč se USBčkám bránit.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Jak říkám, je to jen nástin možné cesty, která umožňuje do budoucna rozšíření a případně i možnost třeba nahrávat dema kamarádům. Je jen Malakhovova věc, kterou cestou se vydá a je zcela zbytečné se rozčilovat, že mám na problematiku jiný pohled 

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Re: Mikrofon na covery apod Vyřešeno
Tak jsem se v tom nakonec hrozně zamotal, popřemýšlet nad tím, co jste tu psali a rozmyslem se nakonec pro USB mikrofon, včera jsem ho koupil a jsem s nim zatim spokojen, splnil ma očekávání a vím, že při upgradu to bude špatné, ale teoretický bych ho mohl i prodat, na radu prvních komentu a kamarádů co zpívají jsem koupil Rode NT USB, všem děkuji *^
Case: In Win 805
GPU: ASUS ROG STRIX RTX 2070 O8G
CPU: Intel i7-7700k
CPU Cooler: NZXT Kraken X52
Ram: G.SKILL Trident RGB, 4x8GB, 3200MHz
Motherboard: Asus Strix Z270F Gaming
SSD: KSamsung 850 EVO 250GB
Fans: 5x Corsair Corsair LL120 RGB LED, Lian Li kabely
Mouse : Asus Gladius II
Headphones: Steelseries Arctis Pro + GameDAC
Keyboard: Alienware Pro AW768
GPU: ASUS ROG STRIX RTX 2070 O8G
CPU: Intel i7-7700k
CPU Cooler: NZXT Kraken X52
Ram: G.SKILL Trident RGB, 4x8GB, 3200MHz
Motherboard: Asus Strix Z270F Gaming
SSD: KSamsung 850 EVO 250GB
Fans: 5x Corsair Corsair LL120 RGB LED, Lian Li kabely
Mouse : Asus Gladius II
Headphones: Steelseries Arctis Pro + GameDAC
Keyboard: Alienware Pro AW768
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Sluchátka FiiO JT1 - Windows nechce načíst mikrofón Příloha(y)
od HelFix » 11 pro 2024 17:55 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2864
-
od HelFix
Zobrazit poslední příspěvek
12 pro 2024 13:50
-
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”