Custom PC Desk

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Filip1357
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Custom PC Desk

Příspěvekod Filip1357 » 13 čer 2016 00:46

Ahoj , moc bych chtěl všechny čtenáře tohoto topiku o radu ohledně pár věcí ke stavbě stolu v němž bude PC sestaven. Jsem zatím v prvotní fázi , což u mě znamená mám již nakoupené MDF desky , něco málo narýsované a některé části i zhotovené .Ale vesměs jsem na úplném začátku , protože s čím začnu tam problém a jdu pokračovat dál:D . Takže všechny asi zajímá co ten (já) trouba vlastně staví, nuže toto je cíl http://www.imgup.cz/image/YG5 . Ale v mém podání mými tvary a vše drobet podle mě. PC který půjde dovnitř zatím ani není pořízen , jen se houpe v košíku té zelené potvory co furt všem nutí tablety. A hned jsme u prvního problému , každý PC se spíná přes nějaký ten zabudovaný spínač ve skříni. Nějak nevím kde to sehnat , s celou tou řídící jednotkou co vede do základní desky a dá po zmáčknutí počítači povel zapni/vypni se. Neměl by jste někdo odkaz kde to prodávají nebo jen název toho co vlastně chci (v pc se moc nevyznám konečné sestavení bude dělat známí co se tím živí) . Dál předpokládám, že bude krátký kabel ke čtečce karet , mechanice a možná pár dalších "blbinek". která bude vyjíždět z boku nebo spodku (schovaná aby nebyla vůbec vidět) kde tyto kabely seženu i s těma "pinama" na YT se viděl jak si klučina kabely ke každé komponentě dělal sám aby byly přesně na míru a pájel si i koncovky a izolaci. Poslední otázka je jak nejdál může být zdroj od základní desky , ten chci taky aby byl schovaný , ale aby byl někde kde bude mít přívod čerstvého vzduchu (aby nenasával vevnitř unikající teplo z ostatních komponent). Tak toto jsou zatím asi primární otázky abych mohl desky řezat dál a nesetkal se pak s problémem ,že někde koukají kablíky nebo hůř, že "něco" se "někam nevejde" .Děkuji moc v blízké době až bude něco smontované přidám foto zatím se vše valí v dílně.

Reklama
Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Custom PC Desk

Příspěvekod Karrex » 13 čer 2016 10:11

Vítej na PCHelp.

Tlačítko seženeš např. v GME. Kabely které k němu povedou i s konektory do desky bych vzal z nějaké staré skříně, nic na tom není.

Všechny kabely od zdroje, či mechaniky se dají prodloužit (osobně bych volil asi maximálně jednou na jednu větev). Pěkné kabely mají např. na alphacool.cz nebo tiphardware (na alphacoolu mají lepší podporu a popis, pomůžou ti s čímkoliv).

Sestavu si sestav hlavně tam, kde ti vyjde nejlevněji. U Alzy to tak často nebývá. Zkus ještě projít alfu a czc.
Za kolik ta sestava bude, osobně bych tam nedal nic vzduchem chlazeného, protože to za 1. nebude vypadat tak dobře, za 2. hodně prostoru, takže je nutný masivní odvod vzduchu = hodně tichých ventilátorů nebo pár rychlých (větší hlučnost).

Pro příště piš prosím aspoň v odstavcích, ať v tom není zmatek.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”