Upgrade Or Prodej RADY
- KingGustavo
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Upgrade Or Prodej RADY
No vidíš já mám HD 7850 2x doma dokonce i HD 7870 a nikdy jsem problém s teplotama neměl a s ovladači už vůbec ne. Tohle je spíš o uživateli než o grafice.
CPU:AMD Vishera FX-8350@4,7Ghz
GK:GIGABYTE HD 7850 WINDFORCE 2GB
MB:GIGABYTE GA-990FXA-D3 - AMD 990FX
RAM:Corsair Vengeance Black 16GB (2x8GB) DDR3 1866 CL9
PSU:Fortron AURUM 600W
HDD:WD Caviar Blue EX - 1TB SSD:KINGSTON HYPER X FURY 120GB
CASE:CoolerMaster Storm Scout (SGC-2000-KKN1-GP)
GK:GIGABYTE HD 7850 WINDFORCE 2GB
MB:GIGABYTE GA-990FXA-D3 - AMD 990FX
RAM:Corsair Vengeance Black 16GB (2x8GB) DDR3 1866 CL9
PSU:Fortron AURUM 600W
HDD:WD Caviar Blue EX - 1TB SSD:KINGSTON HYPER X FURY 120GB
CASE:CoolerMaster Storm Scout (SGC-2000-KKN1-GP)
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
To PC bych neprodával, ten notebook je docela výrazně slabší než to PC teď... Pokud chceš to PC vylepšit, tak vyměnit grafiku za GTX 1060 nebo RX 480 a dokoupit SSD. Zbytek je v pohodě.
A k "boji" AMD vs. nVidia, tak obě mají své kladné a stinné stránky. Mel jsem už spoustu AMD (kdysi ještě ATI) grafik, sem tam byl problém s ovladači, ale dalo se to většinou vyřešit tím, že člověk neinstaloval ovladače hned v den vydání. Taky jsme měl spoustu nVidií, v minulosti ovladače na 1*, ale dnes už je to horší, když pominu několik nepodařených ovladačů od nVidie co dokázaly odrovnat grafiku, tak s čím sem se já osobně setkal je třeba nemožnost aktualizace ovladače a totálně nefunkční PC (musel jsme ovladače odinstalovat v nouzovém režimu, to se mi u AMD/ATI nikdy nestalo, tak když se po. aktualizace, tak to ty ovladače uplně shodilo a jelo na ovladači z Windows) a to se mi za poslední rok stalo 2x (mám GTX960, mel jsme před ní HD7870). Navíc AMD má mnohem lepší podporu nových API, jako je DX12, nebo Vulkan, tam se může jít nVidia houpat... Zase nVidia má o cosi lepší max spotřebu v zátěži, ale když se to spůměruje, tak ty rozdíly za denní používání nejsou až tak strašné a na účtu za elektřinu to skoro nepude pozat (stačí jednou denně otevřít ledničku "mimo plán" a rozdíl na účte bude větší...). Takže ani AMD, nebo nVidia není lepší nebo horší, jen mají dobré a špatné modely grafik...
A k "boji" AMD vs. nVidia, tak obě mají své kladné a stinné stránky. Mel jsem už spoustu AMD (kdysi ještě ATI) grafik, sem tam byl problém s ovladači, ale dalo se to většinou vyřešit tím, že člověk neinstaloval ovladače hned v den vydání. Taky jsme měl spoustu nVidií, v minulosti ovladače na 1*, ale dnes už je to horší, když pominu několik nepodařených ovladačů od nVidie co dokázaly odrovnat grafiku, tak s čím sem se já osobně setkal je třeba nemožnost aktualizace ovladače a totálně nefunkční PC (musel jsme ovladače odinstalovat v nouzovém režimu, to se mi u AMD/ATI nikdy nestalo, tak když se po. aktualizace, tak to ty ovladače uplně shodilo a jelo na ovladači z Windows) a to se mi za poslední rok stalo 2x (mám GTX960, mel jsme před ní HD7870). Navíc AMD má mnohem lepší podporu nových API, jako je DX12, nebo Vulkan, tam se může jít nVidia houpat... Zase nVidia má o cosi lepší max spotřebu v zátěži, ale když se to spůměruje, tak ty rozdíly za denní používání nejsou až tak strašné a na účtu za elektřinu to skoro nepude pozat (stačí jednou denně otevřít ledničku "mimo plán" a rozdíl na účte bude větší...). Takže ani AMD, nebo nVidia není lepší nebo horší, jen mají dobré a špatné modely grafik...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

Aha, tak to jsem netusil, ze ma i5 je na tom porad docela dobre. Ohledne uzivatelu, jsem vyuceny informatik a docela jsem se v obou grafikach hrabal po softwarove strance. Ohledne dx jsem videl, ze nvidia ma 12.1 a radeon pouze 12
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Ano, oba výrobci mají podporu DX12, ale podívej se, jaký výkon mají pod DX 12 reálně...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
Člověk, co si někdy postaví hlavu na tom, že je Nvidia něco "víc" a nechá se pohltit jejich marketingem, je pak z toho většinou tvrdohlavý jako mezek a pevný jako skála (neříkám, že to musí být hned tento případ) a nehne s ním nic a pořád bude trvat na tom, že je Nvidia lepší a AMD má většinou jméno jako topící odpad jak ji Nvidioti většinou přirovnávají... A vždyť to je přece nesmysl a důkazem je tomu GTX 970 oproti R9 390 nebo dokonce nynější RX 480, která ji efektivitou hravě překonává ve všech ohledech.
Co se týče ovladačů, tak zrovna teď pokulhávají obě strany, takže jim nemůže nikdo nic vytýkat a jestli ano, tak ale u obou stájí, ne že jen jedna je špatná a na hříchy té druhé rád zapomenu.
Co se týče ovladačů, tak zrovna teď pokulhávají obě strany, takže jim nemůže nikdo nic vytýkat a jestli ano, tak ale u obou stájí, ne že jen jedna je špatná a na hříchy té druhé rád zapomenu.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
Dobře, pouvažuji, spíš jde o to, že se možná chci vlézt do co nejmenšího rozpočtu s SSD a s grafikou, takže hledám levnější alternativy, než grafiku za 7 700, třeba nějakou kolem 5-6 tis, abych se vlezl pod 10 tis s celkovym upgrade. Tak jestli by jste mi ještě takhle pomohli, prostě do 8-9 tis upgrade grafika a ssd.
A ještě bych měl otázečku, za kolik bych mohl maximálně prodat tuto grafiku GV-N65TOC-2GI, je 2 roky stara, všechno příslušenství + krabice je nepoužito.
Diky za odpověď a rady
A ještě bych měl otázečku, za kolik bych mohl maximálně prodat tuto grafiku GV-N65TOC-2GI, je 2 roky stara, všechno příslušenství + krabice je nepoužito.
Diky za odpověď a rady
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Bohužel momentálně v ceně 5-6K není žádná zajímavá grafika. Tam leda počkat na RX470, která by měla mít zhruba tuto cenu a slušný výkon. A nebo počkat na nereferenční 4GB modely RX480 a vzít 120GB SSD, to by se do 8-9K vejít mělo.

Dobře a ohledně te staré grafiky, za kolik bych ji tak mohl prodat, netušíš?
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Záleží na záruce, ale ještě rok by měla být. Já bych za to víc jak 1K nedal, ale najdou se kupci, kteří za to třeba na aukru dají klidně 1,5K...

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 2613
-
od michal84