vuLva píše:Ono sestavovat pc jen na základě nějakých recenzí a testů na internetu se ti nemusí vždy vyplatit. Když shrnu tvoji sestavu co je špatně.
Procesor: i5-6500 - pokud nebudeš taktovat, tak na hry naprosto dostačující procesor.
Deska: Z170A je taktovací chipset pro "K" procesory s odemčeným násobičem. K netaktovacímu procesoru stačí deska s chipsetem B150.
Paměti: 3200MHz je zbytečný a drahý. Může ti to přidat pár fps v některých hrách, ale taky nemusí vůbec nic. Bohatě stačí 2133, 2400, 2666.
Grafika: GTX 960 se nevyplatí v dnešní době za tu cenu kupovat když tu máme RX 480 s výkonem úplně někde jinde. Navíc Asus Strix nemá dobré chlazení.
Zdroj: Tam není co řešit. Za tu cenu je to kvalitní zdroj.
Skříň: Do pc za 30k se taková obyčejná skříň bez dostatečnýho chlazení nedává. Chce to kvalitní skříň s dobrým chlazením.
SSD: 850 Evo je jen naleštěná bída. Nedostaneš to za co si zaplatíš i když ho všude v recenzích chválí. Ale benchmarky nehrajeme ne?

Kingston Savage ho strčí do kapsy.
Předně děkuji
tobě i Michael850 za rady a
prosím, následující si neberte osobně. Jak jsem psal výše, jsem od přírody rejpal a i když kolikrát reju moc, tak jen proto, že mě něco zajímá a hledám opodstatnění a zdůvodnění.
Nechci tím nikoho snižovat, nebo být nevděčný. Takže moje komenty k navrženému výběru
1) Jak je možné, že WIN 10 je za 300Kč? Tomu fakt nevěřím, že v tom není levota. Vím, že update z WIN 7 a 8 je zdarma do nějaké doby (tuším, že ještě 15 dnů) ale když kupuju nový OS, tak i 8.1 jsou za 2700Kč, nikoli za 300Kč. Jak je to možné? Chci mít vše plně licenční a
RRÁD BYCH MĚL PŘENOSNOU FLASH CZ VERZI, abych ji mohl legálně při nějaké havárce a seku celého PC jen dohrát na nový PC. Nebo se mýlím a fakt se tohle nevyplatí? Co si o tom myslíš? Myslíte?

2) Doporučená základovka je B150, já potřebuji Z170 právě pro budoucí upgrade. Při upgrade nechci měnit celý komp ale například jen dokoupit dnešní i7 6700K. Navíc ta deska je o výrazně nižší frekvenci. V ostatních parametrech také není lepší. Rozdíl v 500Kč se zorvna zde projevuje velmi výrazně.
3) Skříň mi přijde zbytečně drahá, co bylo špatně ve té levnější? Otázka zdali "SE dává, nebo SE nedává" není pro mě zrovna na místě. Nemám to na koukání a tak jsem ani nevolil s průhledovou bočnicí či LED a podobnými nesmysly, které jsou pro mě absolutně největší zbytečností.
V mnoha testech o chlazení a cirkulaci vzduchu vyšla právě ta moje za 800Kč velmi dobře. Navíc kromě cirkulace vzduchu mě samotné chlazení skříně moc nezajímá, protože si větráky dokupuju sám a chlazení je tak podle mého výběru, nikoli podle výběru větráků od výrobce skříně. Takže důležitý je jen vhodně navržený vnitřní prostor a cirkulace.
4) SSD vezmu ten levnější. Když uvažuji selsky, tak při nahrání OS a Office + nějakých těch dvou her na SSD mě zajímá z 99% jen rychlost čtení, nikoli zápis. Dělám různé statistiky a výpočetní modely včetně ekonometrických a ani zde moc nepoužiji rychlý zápis ale opět většinou jen rychlé čtení.
5) Grafiku 8GB myslím, že zrovna právě já asi nevyužiji. To už bych musel být fakt závislák na hrách

Ale když by se rozpočet smrsknul (třeba o ten OS), tak bych si jí na druhou stranu asi i rád dopřál.I když tedy jsem zrovna na Sapphire Radeon RX 480, 8GB GDDR5 nenašel nejlepší recenze... HOdně se rozporuje její chlazení, napájení a ovladače. Často se také doporučuje s její koupí nekolik týdnů počkat na něco... Má se snad něco zlepšit z výroby??? Nevím. Co si o tom myslíš?
6) Značka a skupina zdroje je jasná ale bude skutečně stačit 550W? I když hodlám za cca dva roky koupit ten i76700K? Případně koupit dnes taktovací i5 6600K, která na turbo sežere o poznání víc a mohla byzdroj zbytečně přetěžovat?
7) Pokud se nyní rozhodnu pro i5 6500, tak pak někdy v budoucnu nechci kupovat nástupce Skylake ale právě zmíněnou Skylakovou i7 6700K na taktování, za který teď nechci zbytečně vyhazovat. DNes je za 10 000Kč ale až vyjde novinka, tak se dnešní mainstream zlevní skokem. Proto chci koupit lepší taktovací desku o silnějším výkonu dle mého původního výběru na dobré a výkonné RAMky.

Navržený chladič procesoru je podle statistik horší než vybraná Fera 3, zde rovnání
http://www.cnews.cz/recenze/arctic-free ... strana/0/7 V čem spatřuješ výhody Arcticu? Nemají tam přímo FERA 3 ale mají PRO, které je srovnatelné či o kousek horší než FERA 3.
9) RAM vezmu ty slabší 2133 s CL14. Důvody vyššího přetěžování řadičů jsou reálně opodstatněné, takže jsem ten můj předešlý výběr opravdu předimenzoval. Bylo by to vyhozených 500Kč a případné problémy v základovce i jinde.
10) Na doporučené větráky do skříně jsem nenašel moc dobré recenze

V čem jsou lepší než mnou vybrané?
Do hlavy mi na CZC dali právě SSD Kingston ale já pak hledal a hledal, až jsem našel, že ten Samsung je prostě lepší. O skyrtých vadách či nedostatcích samozřejmě nevím, neboť jsou skryté a to hlavně pro statistiky a porovnání. Podle testů i s malými systémovými soubory 4kb, které PC používá pro běžnou práci a na kterých se právě rychlost práce s daty projevuje nejvíc byl EVO fakt TOP. Jak ale píšu výše, měním ho na ten Kingston a děkuji za doporučení.
JInak většinu jsem si vybral sám právě podle recenzí a pak jsem jen napsal, aby mi to zkontrolovali, zdali jsem se někde neseknul s komparací čipů a kvalitou a výkonem. Samozřejmě můj první výběr byl více pozměněn ale pak už to šlo přes další dva komenty přes menší a menší editace.
Odkaz na
jednu diskuzi na CZC:
https://www.czc.cz/silentiumpc-regnum-r ... 59s2r26ma8Ještě doplňuji můj monitor LG Flatron L226WU-PF, aby pak něco nedělalo v kombinaci s něčím neplechu. Tento monitor mi slouží už pár let a to skutečně veeeelmi dobře. Je to nejlepší monitor, co jsem kdy měl a měnit jej zatím aspoň pár let nechci.
Info jsem čerpal z více diskuzí na CZC a více mých příspěvků k jednotlivým komponentům na CZC...