Ahoj,
skladam dnes doma pocitac a na desce mam patici lga 1151. Z drivejsi sestavy mam chladic Arcric freezer 13, ale jelikoz jsem idiot, tak jsem nejspis ztratil ramecek, pomoci kterého se naklapava na ten intel socket (melo by to byt toto https://www.arctic.ac/eu_en/retention-m ... olers.html). Zkousel jsem hledat vsude, ale proste ho nemuzu najit.
Nevite nahodou nekdo, kde jinde nez z vyse uvedeneho obchodu by se dal ten ramecek sehnat? Bud neumím vyhledavat nebo se to na ceskejch eshopech uz neprodava.
Diky
Arctic freezer 13 intel ramecek
Re: Arctic freezer 13 intel ramecek
Ještě doplním - teď jsem zjistil, že větráček je už skoro 6 let starej - má smysl davat peníze do nástavce? Aby mi za rok neodešel samotnej vetracek. Premyslim, ze bych rovnou koupil nejaky ten Silentium Spartan, co je v doporucenych seatavach, ale nevim, jak je na tom s kvalitou v porovnání s Arctic freezer 13.
Nebo pro prodloužení životnosti můžeš s rámečkem objednat i náhradní větráček, když už budeš platit ten shipping cost 5 euro, nebo kolik to maj přímo z Arcticu.
To by asi taky teorericky slo, ale to uz me pak vyjde tak jako tak na cca 300 a dle toho, co maj na webu, na to budu cekat 1-2 tydny... Tak jestli neni lepsi koupit rovnou fungl novy chlazení za 440...nevim no 

nedělej to složitý a kup rovnou novej https://www.czc.cz/silentiumpc-spartan- ... 60/produkt sám ho mam a není špatný
Moje sestava:
CPU: Intel Core i5-9400F
MB: MSI MAG Z390 TOMAHAWK
PSU: Seasonic S12II-620 620W
GK: GIGABYTE GeForce GTX 1060 GAMING-6GD 6GB
RAM: HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3333
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB 2x
SSD: Samsung SSD 850 EVO - 120GB
CASE: Fractal Design Define R5, černá
CPU: Intel Core i5-9400F
MB: MSI MAG Z390 TOMAHAWK
PSU: Seasonic S12II-620 620W
GK: GIGABYTE GeForce GTX 1060 GAMING-6GD 6GB
RAM: HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3333
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB 2x
SSD: Samsung SSD 850 EVO - 120GB
CASE: Fractal Design Define R5, černá
Jojo, už je objednanej, nechtělo se mi čekat na náhradní díly :).
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Jen počítej s tím, že Freezer 13 je výkonnější než Spartan 3. Ale teoreticky by mělo jít použít tu redukci od Spartana a na ni usadit ten Freezer 

i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

Jojo, koukal jsem, že výkonem jsou trochu jinde, ale na intel CPU mi snad ten Spartan bude stačit.
Redukce asi využít nepůjde, Arctic se k tomu rámečku chytá šroubkama, zatímco Spartan se na něj nacvakne :/
Redukce asi využít nepůjde, Arctic se k tomu rámečku chytá šroubkama, zatímco Spartan se na něj nacvakne :/
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Jo, ale u toho Spartanu se k nacvaknutí používá spona z AMD, tedy ten rámeček slouží k nakémusi "předělání" Intel patice na AMD a pokud máš k tomu Articu sponu k AMD...
Jako v životě jsme to nedělal, protože jsme to nepotřeboval, ale teoreticky by to šlo... Tedy pokud Freezer 13 používá u AMD standardní uchycení a nešroubuje se (nevím teď z hlavy jak to bylo u starších revizí).
Jako v životě jsme to nedělal, protože jsme to nepotřeboval, ale teoreticky by to šlo... Tedy pokud Freezer 13 používá u AMD standardní uchycení a nešroubuje se (nevím teď z hlavy jak to bylo u starších revizí).
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

Jo takhle to myslíš...no schválně to zítra zkusím, jestli to půjde nějak napojit :).
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Taktování – Utilita k GK: Intel Arc A750 ?
od Jarda_For » 14 říj 2024 01:37 » v Taktování a další úpravy PC - 5
- 7929
-
od Jarda_For
Zobrazit poslední příspěvek
17 pro 2024 07:46
-
-
-
ASUS PRIME Z790-A WIFI - Intel Z790 + Samsung 990 PRO (Nefunguje Boot & Instalace Win 10) Příloha(y)
od Polkiking » 14 srp 2024 15:50 » v Problémy s hardwarem - 6
- 4819
-
od Zivan
Zobrazit poslední příspěvek
15 srp 2024 09:16
-
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”