Ahoj
Po třech letech jsem se rozhodl začít s upgradem mého počítače. Jako hlavní důvod potřeby upgradu bych uvedl to, že jsem si nainstaloval hru Star Citizen a zůstal ohromen, jak naprosto nedostačující je můj výkon pro takto moderní hru. Můj cíl je tedy hrát uvedenou hru na lepší než minimální detaily.
Moje sestava:
Intel Core i5-3450
GIGABYTE HD 7850 Experience OC 2GB
Kingston HyperX PnP 8GB (2x4GB) 1600 DDR3
MSI Z77A-G43 - Intel Z77
Zdroj - 550W
V první vlně bych provedl upgrade pamětí: https://www.czc.cz/samsung-ssd-850-evo- ... 60/produkt a https://www.czc.cz/kingston-hyperx-fury ... 36/produkt
Kromě zhodnocení smysluplnosti výše zmíněného výběru bych se chtěl zeptat, zda moji sestavu více zpomaluje procesor, nebo grafická karta a kterou z uvedených komponent upgradovat přednostně, případně navrhnout konkrétní procesor/GPU, která by splňovala primární požadavek.
Díky a těším se na vaše rady.
Upgrade PC na Star Citizen Vyřešeno
Upgrade PC na Star Citizen Vyřešeno
Naposledy upravil(a) Tchomasek dne 30 srp 2016 00:19, celkem upraveno 1 x.
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Upgrade PC
Grafiku RX 480 a SSD Kingston Savage 240. 8GB RAM by mělo stačit, pokud nemáš spuštěných X procesů najednou a prohlížeč. A aby si HD 7850 s tímto až tak neporadila, se mi ovšem nějak nezdá...
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
Tak pokud máš za to, že by to měla moje grafická karta zvládat, tak nejdřív koupím jen ten SSD, nainstaluju na něj čistý W7, což sem neudělal už hodně dlouho a uvidím, jestli není hlavní problém v zasekanosti OS.
Jinak jakej máš důvod preferovat ten Kingston před Samsungem? Z toho, co sem se dočetl o těch discích za posledních pár hodin na netu vychází Samsung jako kvalitnější výrobce.
Jinak jakej máš důvod preferovat ten Kingston před Samsungem? Z toho, co sem se dočetl o těch discích za posledních pár hodin na netu vychází Samsung jako kvalitnější výrobce.
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
Spíš bych už volil poctivý SSD než primitivní Evo, které těží jen z TurboWrite. Jasné, benchmark ti vyčaruje záhadné cíšlo vyhoněně bez přetížení té SLC cache a ty si pak můžeš honit ego, výrobce zlevní výrobu a hlavně namastí kapsu. Co se stane až přeteče, už se nikdo neptá, ale za to je kolem toho vysoké pozdvižení.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
Nerozumím ničemu, ale věřím všemu 

Re: Upgrade PC na Star Citizen
Jaký máš zdroj a jaké je jeho stáří?
CPU: AMD Ryzen 5 5600x, Cooling: NZXT Kraken x63, 2x NZXT Aer RGB 2 120mm, MB: Asus ROG Strix B550 - A Gaming, RAM: 4x Corsair Vengeance RGB PRO 8GB, GPU: Gigabyte Vision RTX 3060Ti, Storage: Samsung SSD 980 250GB, Samsung SSD 980 1TB, PSU: Asus ROG Strix W650, Case: NZXT H510i
OCZ ZS Series 550W, 3 roky starý.
Jinak už běžím na novým SSD a čistým OS, ale výraznej vliv na výkon ve hře to nemělo. Otázka tedy zůstává, do čeho by bylo nejlepší investovat v první řadě?
Jinak už běžím na novým SSD a čistým OS, ale výraznej vliv na výkon ve hře to nemělo. Otázka tedy zůstává, do čeho by bylo nejlepší investovat v první řadě?
- DesperadoKHY
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
SSD nezvýší výkon hry, jen se do ní dostaneš rychleji při loadingu. Pokud máš grafiku hd 7850, tak to máš smůlu, budeš muset upgradovat aspoň na R9 280 3 gb nebo gtx 960 4gb aby sis užil aspoň to minimum - max. střední detail za menší peníz.
U mě si grafika R9 280 3gb na vyšších detailech moc neporadila, ono textury 4-8k vyžadují do základu aspoň gtx 970 4gb, aby se dalo hrát na vyšších detailech s rozumným fps. Jinak na slušné hraní při velmi vysokých detailech doporučují vývojáři aspoň gtx 1060 a i ta má místama problém. Na ultra ale zapomeň, protože takové pc ještě není zpřístupněno masám doposud. Hra je teprve ve vývoji a bude se ještě vyvýjet do dalších generací.
Dodatečně přidáno po 1 hodině 5 minutách 13 vteřinách:
Takže pokud nechceš vyhodit peníze zbytečně, počkej na další generaci PC a kup si pořádný komponenty. Pro nákup komponent zvol dobu, kdy gtx 1080 bude history shit a vyjdou o půlku levnější grafiky s dvojnásobným výkonem a s full Virtual Reality. Ta doba počítám bude za 3 roky. Procesor zvol od Intelu za tu dobu budou procesory i7 až o 30 -40 % levnější. Zahraješ si už hodně slušně ve 4k.
U mě si grafika R9 280 3gb na vyšších detailech moc neporadila, ono textury 4-8k vyžadují do základu aspoň gtx 970 4gb, aby se dalo hrát na vyšších detailech s rozumným fps. Jinak na slušné hraní při velmi vysokých detailech doporučují vývojáři aspoň gtx 1060 a i ta má místama problém. Na ultra ale zapomeň, protože takové pc ještě není zpřístupněno masám doposud. Hra je teprve ve vývoji a bude se ještě vyvýjet do dalších generací.
Dodatečně přidáno po 1 hodině 5 minutách 13 vteřinách:
Takže pokud nechceš vyhodit peníze zbytečně, počkej na další generaci PC a kup si pořádný komponenty. Pro nákup komponent zvol dobu, kdy gtx 1080 bude history shit a vyjdou o půlku levnější grafiky s dvojnásobným výkonem a s full Virtual Reality. Ta doba počítám bude za 3 roky. Procesor zvol od Intelu za tu dobu budou procesory i7 až o 30 -40 % levnější. Zahraješ si už hodně slušně ve 4k.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 20
- 4537
-
od Vikess
Zobrazit poslední příspěvek
10 črc 2025 20:05