Zdravím,
píšu seminárku k maturitě na téma "Návrh optimální PC sestavy dle využití". Můj dotaz je ohledně grafických PC, kdybych chtěl počítač na práci s videem (render), PS, Cinema4D, aj. Po jakých komponentech bych se díval? Logicky mě napadá asi RAMka, CPU a GPU, ale netuším v jakých prioritách. Potom mám ještě jeden malý dotaz, proč kolikrát vidím grafiky upřednostňovat iMacy na práci s grafikou, osobně mám tušení, že v tom bude nejspíš operační systém, protože za tu cenu by se dal složit vlastní daleko lepší PC.
Děkuji za všechny rady a odpovědi, pěkný den :)
Grafické PC
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Grafické PC
Ještě prosím objasni, zda je to i nějak ovlivněné cenou ten návrh optimálu nebo jestli prostě jde o nejlepší sestavy na to určení.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Jako ideální by bylo třeba 3 PC, nejlevnější potom nějakej mid a potom nejlepší, co jde koupit. Takhle to mám třeba i u herních PC
Jsou i jine dulezite veci nez vykon. Kdybys slozeny pocitac donesl nekomu kdo se profesionalne zabyva videem a grafikou, tak se ti vysmeje.
- certfikace hardware pro dany software - velice dulezite, spousta zakazniku ti nesveri zakazku pokud na vsechnu techniku nemas certifikaci
- servis u zakaznika s reakcni dobou 24 hodin
Co je to idealni PC? Kazdy software ma zcela rozdilne pozadavky na hardware. Nemuzes udelat jenom 3 sestavy ktere se budou lisit cenou - v pocitaci na DTP nebo na zpraovani videa budou zcela jine komponenty.
Co se tyce Maca, ujistuji te ze sestavene PC bude o neco drazsi - kdyz ho budes sestavovat z komponent, ktere jsou skutecnym ekvivalentem komponent pouzitych v Macu (tzn socket 2011-3 a ne 1151 a podobne). PC navic vzdy bude neforemna krabice, Mac Pro bude mala termoska.
Mac se na grafiku pouziva proto, ze pro nej existuje mnoho doplnku pro Adobe software ktere nejsou k dispozici pro Windows, navic OS X jakozto Unix je stabilnejsi.
- certfikace hardware pro dany software - velice dulezite, spousta zakazniku ti nesveri zakazku pokud na vsechnu techniku nemas certifikaci
- servis u zakaznika s reakcni dobou 24 hodin
Co je to idealni PC? Kazdy software ma zcela rozdilne pozadavky na hardware. Nemuzes udelat jenom 3 sestavy ktere se budou lisit cenou - v pocitaci na DTP nebo na zpraovani videa budou zcela jine komponenty.
Co se tyce Maca, ujistuji te ze sestavene PC bude o neco drazsi - kdyz ho budes sestavovat z komponent, ktere jsou skutecnym ekvivalentem komponent pouzitych v Macu (tzn socket 2011-3 a ne 1151 a podobne). PC navic vzdy bude neforemna krabice, Mac Pro bude mala termoska.
Mac se na grafiku pouziva proto, ze pro nej existuje mnoho doplnku pro Adobe software ktere nejsou k dispozici pro Windows, navic OS X jakozto Unix je stabilnejsi.
Aha, aha..To sem nevěděl..Díky
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2746
-
od Kogaku