Cena to byla dobrá (vyprodáno), repro by mělo patřit do toho nejlepšího (5.1), co jde pořídit k počítači, pokud vynecháme klasické repra v ceně desetitisíců. Přesto není malý počet uživatelů, kteří si na ně stěžují, ale i tak převažují kladné ohlasy. Nedávno jsem se rozhodl je otestovat na vlastní uši, pořídil jsem si nejvyšší řadu zvukovky od Creative (
Creative Sound Blaster X7 - Limited Edition) z
Alzy za 12 000 Kč a koupil tyto repra za 6 299 Kč - rozbalené, a to možná byla chyba -
z T.S. Bohemia. Po pouze zkušebním zapojení (bez řádného rozmístění, prostě jen preventivně umístěné) mi zvuk oproti starým
Creative DeskTop Theater 5.1 Cambridge SoundWorks Dolby Digital nepřišel moc kvalitní. Při poslechu hudby jsem až k uchu přibližoval postupně jednotlivé reproduktory a zjistil, že přední levý + přední pravý + centr šumí, šumění nepřestalo ani při tichu (hlasitost při tom byla asi na pouhou třetinu). Repra jsem tedy do
T.S.Bohemia obratem vrátil a rozhodl se nedůvěřovat vyjádření technika, že prý je to vlastnost
Logitech Z906, původní záměr výměny za jiné jsem kvůli "vstřícnosti" T.S.Bohemie zrušil a vzal si nové (nerozbalené) z
Elektro Worldu, za akční cenu 5 999 Kč (nyní je mají za 7 999 Kč). V nejbližších dnech otestuji a pokud nebudu znovu spokojen případně do 14 dnů vrátím ...
Creative repra při koupi (1999) a ještě hodně dlouho nešuměla ani skoro na maximum hlasitosti.
Creative DeskTop Theater 5.1 Cambridge SoundWorks Dolby Digital
Creative Sound Blaster X7 - Limited Edition
Logitech Z906