Ahoj, už jsem tu měl téma dřív, ale dneska budu objednávat tak bych se chtěl ujistit, jestli neni nějaká lepší volba.
Preferuju 144Hz s dobrým obrazem, byl mi doporučen tento: https://www.czc.cz/samsung-c24fg73-led- ... 36/produkt
jaký by byl rozdíl v obrazu např. oproti https://www.czc.cz/aoc-q2781pq-led-moni ... 89/produkt
a vyplatí se vubec investovat do 144Hz? Díky za odpovědi.
Monitor do 9000 Kč Vyřešeno
Re: Monitor do 9000 Kč
144hz se ti vyplatí, pokud
1) máš výkonnou grafickou kartu (nejlépe GTX 1070 nebo lepší)
2) hraješ rychlé hry, kde je potřeba rychlé vyobrazení (nejčastěji střílečky a závodní hry)
naproti tomu druhý monitor, který má rozlišení 2560 x 1440 (QHD) se vyplatí, pokud
1) máš zájem o skvělý obraz (což je u monitru logické)
2) nevadí ti vyšší spotřeba
3) hraješ pomalejší hry, kde nehrozí trhání obrazu (jedná se o většinu her, např. RPG, strategie atd.)
PS: pokud jsi dříve nepoužíval 144hz monitor, tak pro tebe určitě bude lepší monitor s QHD rozlišením než 144hz,
samozřejmě ale i u něj je potřeba minimálně GTX 1070 grafická karta nebo nepší, aby si měl alespoň těch 60hz.
1) máš výkonnou grafickou kartu (nejlépe GTX 1070 nebo lepší)
2) hraješ rychlé hry, kde je potřeba rychlé vyobrazení (nejčastěji střílečky a závodní hry)
naproti tomu druhý monitor, který má rozlišení 2560 x 1440 (QHD) se vyplatí, pokud
1) máš zájem o skvělý obraz (což je u monitru logické)
2) nevadí ti vyšší spotřeba
3) hraješ pomalejší hry, kde nehrozí trhání obrazu (jedná se o většinu her, např. RPG, strategie atd.)
PS: pokud jsi dříve nepoužíval 144hz monitor, tak pro tebe určitě bude lepší monitor s QHD rozlišením než 144hz,
samozřejmě ale i u něj je potřeba minimálně GTX 1070 grafická karta nebo nepší, aby si měl alespoň těch 60hz.
- WinDroid
- Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Mám GTX 970, hraju league of legends na poměrně vysoké úrovni. Co jsem se ptal pár lidí, tak skok na 144Hz je prý obrovský a kdo si zvykne, nechce nic jiného. Spíš se bojím toho zakřivení.
Nevím jak moc zrovna u LoL pomůže 144Hz monitor, ale s tím Samsungem chybu neuděláš.
Rozdíl mezi tím Samsungem a AOC - Samsung má VA panel, AOC IPS panel. Samsung má 24", AOC 27". Samsung má Quantum dots a úžasné barvy, AOC ne.
Dodatečně přidáno po 54 vteřinách:
Samsung má odezvu 1ms, AOC má 4ms.
Rozdíl mezi tím Samsungem a AOC - Samsung má VA panel, AOC IPS panel. Samsung má 24", AOC 27". Samsung má Quantum dots a úžasné barvy, AOC ne.
Dodatečně přidáno po 54 vteřinách:
Samsung má odezvu 1ms, AOC má 4ms.
- WinDroid
- Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ok. Díky, objednám samsung.
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
A co se ti nezdá na zakřivení? Ono je to spíš jen taková designovka za mne u tady toho, někomu to sedne, ale někomu taky nemusí. Rozdíl mezi 60 Hz a 144 Hz je opravdu výrazný a kdo říká že není, tak to nejspíš nikdy ani nezkusil nebo lže, nezdá se to, ale je to opravdu tak, ten obraz se tak nerozmazává a je krásně ostrý a lépe se pak v rychlé scéně zorientuješ.
Dodatečně přidáno po 4 minutách 59 vteřinách:
A tu odezvu nepozná, takže bych to zas tak nehrotil. Navíc je tam víc aspektů k měření odezvy: GtG, BtB, ... a vždy se vybere jen ta nejnižší hodnota, co se u jedné z nich naměřila a dá se to do parametrů monitoru, takže to je spíš jen takový marketingový trik. A pak si ještě můžeš říct třeba otázku, co je u výrobce A šedá barva a co u výrobce B - 2 úplně odlišné barvy.
Dodatečně přidáno po 4 minutách 59 vteřinách:
A tu odezvu nepozná, takže bych to zas tak nehrotil. Navíc je tam víc aspektů k měření odezvy: GtG, BtB, ... a vždy se vybere jen ta nejnižší hodnota, co se u jedné z nich naměřila a dá se to do parametrů monitoru, takže to je spíš jen takový marketingový trik. A pak si ještě můžeš říct třeba otázku, co je u výrobce A šedá barva a co u výrobce B - 2 úplně odlišné barvy.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
To je jasné, že "reálná" odezva se od té "marketingové" hodně liší (5ms na papíře bývá klidně 15ms ve skutečnosti). Ale neznám monitor s 1ms odezvou, který by měl odezvu horší než kterýkoliv 4ms monitor.
- WinDroid
- Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Už mám ten nový monitor, je super, ale mám problém.. u starého monitoru když jsem se dotknul složkou nebo nějakým oknem horní strany obrazovky tak mi to dalo do fullscreenu, když napravo nebo nalevo tak se to dalo na půlku obrazovky, teď mi to nefunguje, nevíte někdo co s tim?
- Blitzkrieg
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ehm, to je ale funkce Windows, která není na monitoru vůbec závislá... 
Zkontroluj, jestli jsi to nějak omylem nevypnul: Nastavení - Systém - Multitasking - "Automaticky uspořádat okna jejich přetažením do rohů nebo k okrajům obrazovky "

Zkontroluj, jestli jsi to nějak omylem nevypnul: Nastavení - Systém - Multitasking - "Automaticky uspořádat okna jejich přetažením do rohů nebo k okrajům obrazovky "
- WinDroid
- Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
mám windows 7, nikde to nemůžu najít - monitor si nějak měnil nastavení když jsem instaloval nějaký ovladač, možná mi to změnil
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Nemáš nějak rozšířenou plochu za ten monitor? Jak padlo, tato funkce nemá s monitorem nic společného, je to funkce ve Windows.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
- WinDroid
- Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Monitor do 9000 Kč Vyřešeno
zkoušel jsem i enable a disable extended monitor, stejně to nefunguje, je mi jasný, že to s tim monitorem nemá nic společného, ale instaloval jsem nějakej ovladač tak to možná změnil a nevim kde to změnit zpět
Dodatečně přidáno po 15 minutách 47 vteřinách:
ok, už jsem to našel, díky za rady, rozdíl mezi 144hz a 60hz je opravdu velký, kdyby se někdo rozhodoval o upgradu monitoru taky, tak rozhodně doporučuji.
Dodatečně přidáno po 15 minutách 47 vteřinách:
ok, už jsem to našel, díky za rady, rozdíl mezi 144hz a 60hz je opravdu velký, kdyby se někdo rozhodoval o upgradu monitoru taky, tak rozhodně doporučuji.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 12
- 7483
-
od Søren
Zobrazit poslední příspěvek
09 srp 2024 14:46