Dobrý den,
po koupi nového ntb jsem vyhrabala z šuplíku nadbytečnou mSATA kartu a teď přemýšlím jak ji využít při stávající konfiguraci.
V ntb mám: Samsung 850 EVO 250GB na kterém běží systém
k tomu 16 GB RAM a možná časem dokoupím na 32 GB
mSATA mám kartu Sandisk SDSA5GK 16 GB
První úvaha byla ji konfgurovat ji jako Cache pro ukládání dat - přece jen při hodně rozjetých záložkách a otevřených úlohách 16 GB ram zaplním (pracuji s hodně vektorovými pdf, záložky v prohlížeči, složité výpočty při renderu, konvertování souborů atd) s SSD diskem toto samozřejmě není potřeba, protože urychlí pouze klasické HDD když swapuje ...
Dále je možnost nastavit tuto mSATA jako scratch disk photoshopu, což by při častém používání ulehčilo SSD
Nebo nechat mSATA kartu naformátovanou jako disk a ukládat si tam aktuálně používané soubory?
Rychlého prostoru je hodně takže jde spíš o podporu zdraví SSD, rozdíl bude zanedbatelný ale celkově chci tuto přidanou kapacitu rozumně využít.
Budu ráda za nějaké rozumné názory jestli bude mít smysl toto nějak konfigurovat, děkuji. Samozřejmě mohu mít v mém pohledu nějaké nepřesnosti, v hw se vyznám jen do určité míry, není to můj obor, proto se ptám.
Takže prosím nekamenovat, jak je v diskusích občas zvykem :).
ntb SSD 250 GB, 16 GB ram + co s malou eSATA 16 GB?
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”