Notebook nebo Pc

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

divad1992
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Notebook nebo Pc

Příspěvekod divad1992 » 15 lis 2017 16:03

Ahoj, potřeboval bych radu jako většina co se nevyzná moc..

Chci si koupit Notebook aby zvládl hry i novější, do 35000 max, spíš ale okolo těch 30000.
Co říkáte na tento:
https://www.czc.cz/asus-rog-strix-gl553 ... 29/produkt

případně poradit něco lepšího? Asus by se mi líbil asi nejvíce, přemýšlel jsem i o MSI, ale prý nejsou až tak dobré (proč? nevím..)
Acer, Lenovo ani Dell se mi nijak nezamlouvají...

Chtěl bych ho na hraní samozřejmě, nic velkého cca 10-15h týdně, ale aby to šlapalo na "med" detaily ty hry alespoň. A aby to zvládalo i rendrovat videa a nekousalo se to a netrvalo desítky hodin... :)

Když sem četl ale, ty notebooky odejou za 3roky protože se usmaží grafka, tak mě to zarazilo (pravda)?

Uvažoval bych i o herní sestavě stolního PC idealně do 25-28k, abych se s příslušenstvím (monitor, myš, klávka) vešel do 35k..
Ale nevyznám se ani trochu v tom, jak to vše nakombinovat a aby z toho nebyl guláš... :)

Nějaké rady, typy, návrhy?

PS: radši jsem mobilní s PC ale pokud je to o té výdrži těch ntb pravda, tak Pc..

díík za každé info.

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Notebook nebo Pc

Příspěvekod petr22 » 15 lis 2017 16:27

Pokud to nepotrebujes neustale prenaset, urcite stolni pocitac - obecne plati, ze notebook je pri srovnatelnem vykonu 2-3x drazsi nez stolni pocitac.

Zvlast jestli planujes dlouhodobou zatez jako je pocitani videa. Za tech 35.000 Kc muzes mit i novy stolni pocitac a k tomu repasovany notebook, ktery ale nebude na hry.

To s nizkou zivotnosti notebooku je pravda - muze za to pouzivani bezolovnateho pajeciho procesu a velke mnozsti tepla, ktere notebook s vykonnejsi grafickou kartou produkuje. Zivotnost tak v mnoha pripadech neni o mnoho delsi nez zaruka, kolegovi odesel noteook Lenovo s Nvidii za 25.000 Kc presne 4 mesice po skonceni 2 lete zaruky. O vikendu budeme pajet graficky chip, tak uvidime jestli to pomuze.

dom324
Level 6
Level 6
Stav:

Re: Notebook nebo Pc

Příspěvekod dom324 » 15 lis 2017 17:17

Jak říká Petr, rozhodně bych šel cestou pc. Chlazení notebooků není na renderování videa stavěné - u her si chlazení může odpočinout díku loading screenům a občasným přestávkám u hraní, ale render videa jede klidně 6h v kuse bez přestávky. Teplo se uvnitř akumuluje a je jen otázka času, kdy bezolovnatý cín praskne.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”