Zdravím všechny, prosím o pomoc s výběrem GK pro kancelářské účely. Rozpočet nemám, ale vzhledem k použití bych bral jednu z TOP10 nejlevnějších... PC využívám pouze pro kancelářskou činnost, žádné hry, žádné filmy... Jediným požadavkem je, aby nebyla karta hlučná a aby bezproblémově zvládala 1440p.
CPU AMD Athlon II X3 455 (3.3GHz, 1.5MB, socket AM3, 95W) MB Gigabyte 870A-USB3 - AMD 870, DDR3
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint iPhone XS Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian) XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
Zdar chlapy už mě z toho začala bolet hlava tak se jdu optat sem jestli tady najdu nějaké majstrštyky co se v tom vyznaj
nyní mám - Benq XL2411z 24palce
Plánuji koupit novou grafiku a na mém monitoru není Display port ani pořádné HDMI (víc jak...
Poslední příspěvek
Proč si za zhruba stejné peníze pořídit menší/užší monitor,
který (dobře vybraný) může přežít i 2-3 obměny kompu?
Pokud by stávající komp nestíhal 3440x1440, vždy se dá hrát v menším okně, např.:
- 16:9 1920x1080
- 21:9 2560x1080
- 16:9 2560x1440
-...
Nazdar,
potřeboval bych nástin PC, v hlavičce uvedený rozpočet, pro synovce, ALZA,
Ryzen, GK Nvidia, pouze herní PC. Preferovaná hra Baldurs Gate 3. Pakliže vleze do ceny i monitor bude fajn. Bez OS.
Díky moc.
Ahoj sháním grafickou kartu se kterou budu hrát na ultra detaily v rozlišení 1440p s tím že to bude jen s 128 bitovou sběrnicí.
Lze to nebo musím pro hraní v QHD a vyšší mít pro všechny PC hry jako minimum 256 bitová sběrnice?
Poslední příspěvek
Sběrnici nemá význam řešit, primárně výkon, velikost VRAM a cenu. Následně spotřebu, podporu novějších technologií (raytracing, DLSS/FSR) a kvalitu chladiče.
Ahojte, chcel by som Vás poprosiť o radu s výberom nového PC. Požadavek je trochu hraní, Fortnite, Forza ... nic úplne nového náročného, stačí FullHD. Ináč ďalej bežné použitie, internet, hudba ...
Zo starého PC chcem zobrať akurát GPU, je to GTX...
Poslední příspěvek
Já bych raději ušetřil na skříni (použil stávající nebo bazar),
a vrazil to do procáku, ale chápu, že někdo to má naopak... ;)
Zdravím,
kamarád plánuje pořízení nového PC a poprosil mě o pomoc. Budget je 30k , plánuje hrát na svém monitoru 1080p 165hz . Jedná se tudíž pouze o krabici bez dalších periférií .
Jediný jeho požadavek je spolehlivost a rozumně vypadají sestava...
Poslední příspěvek
Děkuji všem za rady. Upgradoval jsem MB na GIGABYTE B650 EAGLE AX, downgradoval gpu na RX 7700XT a vyměnil zdroj za doporučovaný Seasonic místo původního Corsair. Výsledná cena tudíž je dokonce o něco málo nižší. Téma tímhle tudíž asi uzavírám.