Zdravím, když jsem posledně sháněl pc a notebook tady jste mi skvěle poradili. Takže přirozeně jdu zase sem :) Rád bych si pořídil herní pc na hraní hlavně nějakých starších titulů, Witcher 3, Dota + nějaké výpočty v Matlabu. Možná bude stačit i PC za 15k, kdyžtak poraďte. Rád bych 250 gb ssd + nějaké hdd. A nějakou hezkou průhlednou skřín (vážně chci aby se na ní dobře koukalo ). Díky
Já bych to asi vzal z Alzy, na CZC poslední dobou nic pořádně nemají. Desku bych vyměnil za MSI B450-A Pro. O Intelu nemá smysl ani uvažovat - i5 9400F se s Ryzen 2700 moc srovnávat nedá.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
S R7 2700 OC se dostaneš na úroveň 2700X a ten výkon je v podstatě stejný, je to tak na obě strany, záleží na hře a optimalizaci. A máš to 8jádro do budoucna nebo multitasking (v tomto případě i5 9400F začne dost ztrácet, trochu i ta 3600 i přes SMT, furt je to jen 6jádro). Já sám bych si takové 6jádro už nevzal ani do herního PC, sice jsem si taky myslel jak 6jádro stačí, ale některé hry už začínají těžit i z těch dalších 2 jader celkem efektivně, v tom multithreadu to už jde prostě dopředu a ty 6jádra už za chvíli začnou čím dál víc ztrácet, stejně jak před chvílí 4jádra, které tehda taky byli optimální a najednou se to posunulo na 6 jader.
Naposledy upravil(a) Michael850 dne 13 pro 2019 10:53, celkem upraveno 2 x.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
2700X je taky možnost, dokáže se samočinně taktovat dle potřeby, navíc je k němu nejpoužitelnější a nejhezčí chladič ze všech boxovejch, grafárnu pak klidně tuhle, ta je navíc továrně OCnutá, bude tak i hlučnější (pokud bys chtěl tišší, připlať za GB)... jinak tahle bedna by nemusela bejt špatná na průchod vzduchu...
Ahojky. Co lze prosím v dnešní době pořídit za 24-25k?
Nemusí to svítit, je mi jedno jak vypadá.
Díky moc
Poslední příspěvek
Ta sestava od Hangliho je OK.
Ale zdroj bych vyměnil za:
Na zvážení je také výkonnější varianta CPU (bez box chladiče v balení):
Případně kombinace do limitu 25k s R5 7600X + grafika SAPPHIRE AMD RX 9060 XT 16GB
Kamarádovi teď skládám nový herní pc.
Jelikož jsem dlouho nesledoval aktuální dění ve světě HW komponent, chtěl bych se vás zeptat zda mnou navrhovaná sestava je v pořádku.
Využití pc bude zatím na hraní her ve Fhd ale do 2 měsíců má v...
Poslední příspěvek
Ja som kupil dnes 9070XT o 70 euro viac ako som mal 9070, tiez gigabyte
Ahoj všem, známá mi poslala že by chtěla pro syna herní pc a prý už objednala toto a teď se mě ptá jestli neudělala chybu. Že to ještě zaplacené nemá a pokud by to byl fail, ty by jim to tam nechala.
Já v se této HW oblasti zas tolik nepohybuju a...
Poslední příspěvek
S OS není problém, instalací dělám ročně desítky. Včetně těch kde je potřeba BYPASS na HW nebo ten debilní MS účet.
Díky