Zdar, moje stary delo po 7 letech odchazi do vecnych lovist a je na case se posunout vpred, ale zase bych to neprehanel. Neco jsem si tu naklikal a kdyby se tu nasel nekdo kdo se vyzna v aktualni situaci na trhu, ocenil bych konzultaci ano/ne/proc. Napr. si uvedomuju ze AMD ted docela drti intel, nicmene mam AMD hluboko v srdci zakoreneny jako spatnou vec z dob davno minulych a uz jsem moc starej na tom neco menit. Dik
Proc se ptas nas, kdyz tam dobrovolne mas spatnou vec z doby dnesni, tedy Intel ? Ryzen 3600 je jen o 1000 Kc drazsi, vykonnejsi a hlavne ho muzes upgradovat, ale kdyz ho nechces.....
Jestli se chces dobrovolne pridat k tem pouhym cca 14% lidi co dnes kupuji Intel.....
Misto WD Blue dej Seagate Ironwolf, pameti chces 3200 MHz, grafika OK, zdroj OK.
jo, proč ne... možnost vzít Z390 desku a taktnout paměti, případně i výkonnější i5-9600KF... úložiště bych řešil buď 1TB SSDčkem nebo místo WD bral IronWolf...
No, me je jako jasny, ze lze pri dalsim navyseni ceny muzu mit vetsi vykon (viz. ryzen 3600, z390, i5-9600 a ryzen 3700), ale pro me by bylo idealnejsi se klidne s cenou dostat niz. Spis bych potreboval vedet, jestli ta sestava co jsem poslal odpovida cene a je to za ty prachy vyhodna/v pohode koupe, kde neplatim zbytecne za veci co se nevyplati, eventuelne kompatibilita.
Plotnu a ramky beru v potaz, jak psal petr22 i xbs.
Intel socket 1151 konci, 10 generace Intelu ma socket 1200 protoze jejich planovany nejvykonnejsi procesor Core i9-10900K ma spotrebu 250 Wattu, coz je zatim rekord. Intel prijde s necim co se technologicky vyrovna Ryzenu az nekdy v roce 2022 a to jeste mozna.
Jestli se chces dostat niz, muzes za 4000 Kc vzit Ryzen 2700x, coz je 8 jadro a nejakou verzi Radeonu RX 5700.
Dobre, v tom seznamu je grafika, procak, mb za 17788 Kc. Budete tak hodny a dokazete mi rict alternativu se stejnou cenovkou kde by byl ryzen 3600, asi b450 a grafika? Jelikoz s tou 2060 se tam pak nevejdu. Na taktovani me neuzije. Koukal jsem puvodne i po 1660 Ti, ale nevim jestli to nebude zase k tomu procaku downgrade a navic za ty prachy.
Zdravím,
Jaký monitor by jste mi doporučili k sestavě níže? Aktuálně mám 25 Dell U2515H, který bych chtěl mít jako sekundární a koupit nový primárně na hry, jelikož jsem si zvykl na velikost 25 , tak bych nechtěl menší.
Nepotřebuji nic extra...
Poslední příspěvek
Jako upřímně moc se v tom nevyznám. Přecházím na PC z notebooku asi po dvaceti letech :D Ale vychází mi to teda hledat 27 QHD. Ještě bych se zeptal jak moc bych měl jít po monitoru s g-sync?
Jakou grafárnu by jste dali k této sestavě?
Převážně na hraní her. preferuji 5080.Původně byla v sestavě tato
Cena sestavy cca do 75 000,- Kč.
Děkuji za rady.
Poslední příspěvek
Nová generace nVidie se bohužel ukázala být jen refreshem té předchozí s minimálním posunem. RTX 5080 mají a asi ještě chvíli budou mít špatnou dostupnost a přepálené ceny. Přístí týden mají být vydány 5070Ti, ale může to být to samé. :huh:
chtěl bych Vás požádat o radu při výběru dedikované grafické karty ke stávající sestavě, kterou jsem pořizoval v době, kdy grafiky byly nedostupné a drahé. Chtěl bych si zahrát herní tituly jako Baldur's Gate 3, Stalker 2 ve Full HD...
Zdravím, potřeboval bych poradit s výběrem PC na hraní Převážně Online Her. Rád bych se vlezl pokud možno do 32tisic bez DPH.
Do odkazů překládám svůj výběr, pokud byste měli nejáke výhrady budu rád za názor.