Svůj stávající PC dávám mladšímu bratrovi (GTX 980Ti, i5 4690K, 16 GB RAM, 650W Enermax, 120GB SSD, 1 TB HDD) k narozeninám. Já mám počítač hlavně na práci (Psaní, občasný Photoshop, hry na 2560x1440 rozlišení) a chtěl bych se zeptat, zda je reálné, abych si postavil srovnatelně výkonný PC do přibližně 20 tisíc. Jde mi převážně o to, zda si mám současný stroj nechat a bratrovi sestavit nový, nebo zda mám dát svůj PC jemu a sobě sestavit nový. Přijde mi však logičtější, jelikož se jedná již o starší stroj koupit sobě nový a bratrovi dát tenhle, abych si taky udělal radost

Mám pouze dilema, zda bude nový stroj výkonnější, než ten co mám teď. Ve své době jsem za něj dal asi 45 tisíc ale zase je asi 4 roky starý. Napadlo mě postavit to na Ryzenu 5 2600 a k tomu nějakou GTX 1660 Super ale nevím, zda je výkonnější, než moje karta. Jak byste se rozhodli vy? A je nový Ryzen velký upgrade oproti mé i5? Jak říkám, na PC hlavně pracuji ale rád si zahraju také CS:GO, a nové hry (plánuji rozhodně zahrát CyberPunk a RDR2 na PC) Jde mi hlavně o celkový performance tzn. mohu mít lepší grafiku, ale horší procesor takže výkon ve hrách může být ve finále horší? Jsem z toho zoufalý, přemýšlím nad tím už snad týden

můj nástřel: https://www.czc.cz/243769b14,268197,230 ... 33925/kody