Příspěvekod Michael850 » 31 bře 2020 08:10
Osobně bych tolik za RTX 2080 asi nepřiplácel, i když je o trochu lepší, tak za 4K to podle mě fakt nestojí, tak ale záleží na tobě. GTX 1080 Ti má navíc ještě tu výhodu, že má o dost víc paměti a vleze se tam toho opravdu dost, takže se určitě nemusíš bát, že bys ji zaplnil a můžeš si do her třeba natahat i lepší textury ve vysokém rozlišení.
Výkon je hodně podobný, někde byla lepší ta někde ta, ale je pravda, že Nvidie drivery "šteluje" tak, aby RTX 2080 byla většinou vždy aspoň o trochu lepší a protlačuje ji, aby to nevypadalo divně (jak vyšly RTX 20, tak RTX 2080 byla ten první top model, jak ještě nebylo Ti - jaké překvapení bylo, že právě ta starší GTX 1080 Ti byla mnohdy výkonnější, bylo to tehda docela fiasko a za top model byla považována stále spíš 1080 Ti, pak byla právě ještě ta kauza, že ji záměrně brzdili, aby nevycházela tak dobře). Ale ono to je spíš jen pro to, abys v benchmarku a při měření poznal, že 2080 je výkonnější a psychologicky aby tě to nutilo jít do ní, ale v praxi to asi moc nepoznáš, spíš jen v té peněžence, jak by se ti s ní odlehčila o další 4K...
Jediná její výhoda, co mě napadá, je akorát ta, že už tak netopí a nejsou takové nároky na chlazení a napájení, takže to už musíš posoudit sám, jestli ti to za ten příplatek stojí.
Dodatečně přidáno po 2 minutách 9 vteřinách:
To DLSS někdo fakt používá? Mě by se teda nechtělo s takovou grafikou muset přistupovat na nějaké "fake" vyhlazování.
Jinak jak píše socirel se Skeletonem, nejlepší je vlastně stejně asi ta RTX 2070S, na tu jsem nějak zapomněl. Výkon je těsně za tou 2080, asi sedí zhruba na tu 1080 Ti a má nižší spotřebu.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent