PC do elektro-dílny

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Tony147
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

PC do elektro-dílny

Příspěvekod Tony147 » 09 čer 2020 11:41

Dobrý den, chci se zeptat na nějaký PC do dílny, nemusí to být nějaké dělo ale potřebuji na něm rozjet Windows 10, mám na něm v plánu prohlížet internet, fotky, videa, ?nějaké lehké nenáročné navrhování (Fusion360)?, plošné spoje... Programování a kompilace Arduino prográmků. Možná i nějaký připojený HW (webka, osciloskop, Mikroskop...). Přemýšlel jsem nad nějakými mini PC (Asus Mini PC) nebo Dell Optiplex 380 SFF Co si o tom myslíte? popř. jaký mini PC vybrat? Nebude lepši si postavit něco "za pár šupů z bazaru"? Cena je důležitá, čím míň tím lépe, proto se ptám zde, jestli se vyplatí kupovat mini PC nebo mám něco zbastlit. :D
Díky za každý názor!

Reklama
HappyMental
Level 4
Level 4
Stav:

Re: PC do elektro-dílny

Příspěvekod HappyMental » 09 čer 2020 12:29

I use Arch BTW

Fox_25
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Fox_25 » 09 čer 2020 16:01

https://www.gigacomputer.cz/zbozi/11507 ... f-e90.html

Určitě repas, tohle jsme koupili otci jako náhradu za chcíplý noťas na internet a kupodivu je to celkem svižné a nejvíc mě překvapilo jak na tom os šlape bez SSD, což pro W10 bohužel nejspíš neplatí. Tohle fujitsu má i integrovaný reprák.

Bazar v téhle třídě nemá smysl, je většinou drahý a nikdo ti nenabídne 2 roky záruku jako u repasu.

Tony147
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Tony147 » 09 čer 2020 20:25

Oukej, Tak já kdyžtak zkusím ten repas, mám v dílně nějaký starý PC kterej běžel na WinXP tak jsem mu tam hodil nějaký "windows user friendly" Linux ale furt nic moc... Kdyžtak bych sem zítra zkusil hodit specifikace toho PC, jestli by se s ním nedalo něco udělat (dokoupit, vyměnit komponenty...) ale co se úložného prostoru týce, šel bych asi spíš do toho SSD, někdy to udělá kupodivu fakt hodně.

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”