Notebook pro studentku

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

KarinaM
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Notebook pro studentku

Příspěvekod KarinaM » 10 čer 2020 21:41

Dobrý den,

Vzhledem k mé naprosté neinformovanosti o všem, co se týče elektroniky a hlavně notebooků, jsem se rozhodla na vás obrátit s radou ohledně koupě nového ntbk.

Na svém nynějším notebooku nedělám náročné výkony, v přehledu na něm jenom píšu do wordu, sem na netu, sleduji filmy atd. takové normální studentské činnosti. Stačil by mi tedy i nějaký jednodušší, nicméně bych byla ráda aby něco vydržel (kovový),nepoužitý, byl rychlý a nesekal se.Jsem zatím jen student a platím ze svého, takže cca do 16K (max 17) bych se ráda vešla.

Zatím jsem našla tyto dva, nevím který je lepší a jestli pro mě bude nějaký rozdíl mezi dvoujádrovým nebo čtyř, když na něm dělám jen výše uvedené činnosti. Má ho moje sestra a zatím je s ním spokojená. Ráda se kouknu na jiné návrhy. Předem díky :smile: :smile: :smile: Jinak dodatek, pokud byste si měli vybrat mezi těmito dvěma notebooky v odkazech, který by to byl?

1)https://www.datart.cz/swift-3-sf314-41-r15c-windows-10-home-amd-ryzen-5-3500u-4-gb-ddr4-memory-on-board-4-gb-ddr4-memory-512-gb-pcie-nvme-ssd-n-hdd-sd-card-reader-14-fhd-acer-comfyview-ips-led-lcd-radeon-vega-8-graphics-802-11ac-2x2-bt-hd-camer.html

2)https://www.datart.cz/swift-3-sf314-41-r7rf-windows-10-home-amd-ryzen-3-3200u-4-gb-ddr4-memory-on-board-4-gb-ddr4-memory-256-gb-pcie-nvme-ssd-n-hdd-sd-card-reader-14-fhd-acer-comfyview-ips-led-lcd-radeon-vega-3-graphics-802-11ac-2x2-bt-hd-camer.html
Naposledy upravil(a) KarinaM dne 10 čer 2020 22:34, celkem upraveno 3 x.

Reklama
dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Notebook pro studentku

Příspěvekod dvorakj » 10 čer 2020 21:58

ahoj, ani jeden nesplnuje to, co pozadujes.
Doporucuji repas Lenovo T560/T570, zalezi na penezich, rada 70 je novejsi. Nebo bez numerologicke klaviatury T460/T470.

ja mam rad i HP Elitebook 840/850 >G2, ale par lidi to neguje. Takze to Lenovo je celkove doporucovanejsi

negror
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod negror » 10 čer 2020 22:19

Volil bych Lenovo IdeaPad S340-14API s Ryzenem 3500U, 8GB RAM a podsvícenou klávesnicí.

https://www.alza.cz/lenovo-ideapad-s340-14?dq=5635219
Naposledy upravil(a) negror dne 10 čer 2020 22:59, celkem upraveno 1 x.

KarinaM
nováček
Stav:

Příspěvekod KarinaM » 10 čer 2020 22:29

Na Lenovo IdeaPad jsem se již koukala ale bylo mi řečeno, že není kovové :/ Jaký je tam rozdíl mezi tímto a Acer?

Dodatečně přidáno po 11 minutách 21 vteřinách:
Nebo ještě otázka, co shledáváte na těch, co jsem poslala špatného? :)

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 10 čer 2020 22:52

Jsou to lacine smejdy. Vsechny. A jeste od Aceru.

To repasovane Tckove Lenovo stalo 40.000 Kc nove a je to na nem videt.

Kovovy levny ksunt je porad levny ksunt a jeste navic je to Acer, to je smrtici kombinace,
novy notebook jen za 17 tisic nikdy nebude kvalitni.

Nevim kolikrat to mam opakovat - NUMERIKA a NUMEROLOGIE jsou dve rozdilne veci,
pokud klavesnice neni pouzivana k vesteni z cisel, je numericka. Numerickou klavesnici
maji Tckova Lenova rady 5xx.

negror
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod negror » 10 čer 2020 22:53

Acer je (z vlastní zkušenosti) fakt šikovný v tom, jak věci odrbat, věci nedosedají jak mají, kliká to, praská to, ale je to levné. Navíc jsou experti v bloatware, tedy v předinstalovaném software, o který nikdo nestojí. Lenovo bude mít lepší zvuk, má tenší rámečky kolem displeje a má myslím i rychlejší nabíjení. Lenovo je pro mě tedy ale mnohem důvěryhodnější, ostatně momentálně lenovo mám sám.

Tělo lenova je hliníkové, což pokud vím kov teda je a Acer je taktéž hliníkový.

A můžete jí nabídnout něco konkrétního? Plácáte tady o T560, která stojí v repasu asi o deset tisíc víc, než slečna má...

KarinaM
nováček
Stav:

Příspěvekod KarinaM » 10 čer 2020 23:29

negror píše:Acer je (z vlastní zkušenosti) fakt šikovný v tom, jak věci odrbat, věci nedosedají jak mají, kliká to, praská to, ale je to levné. Navíc jsou experti v bloatware, tedy v předinstalovaném software, o který nikdo nestojí. Lenovo bude mít lepší zvuk, má tenší rámečky kolem displeje a má myslím i rychlejší nabíjení. Lenovo je pro mě tedy ale mnohem důvěryhodnější, ostatně momentálně lenovo mám sám.

Tělo lenova je hliníkové, což pokud vím kov teda je a Acer je taktéž hliníkový.

A můžete jí nabídnout něco konkrétního? Plácáte tady o T560, která stojí v repasu asi o deset tisíc víc, než slečna má...

Děkuji mockrát za odpověď, měla jsem tedy špatnou informaci z druhé ruky, v tom případě budu uvažovat o Lenovo IdeaPad. :-) :-) :-)

Dodatečně přidáno po 5 minutách 41 vteřinách:
Jinak momentáně mám Acer Aspire 5750g, už osmý rok :D Asi tedy nemám velké nároky, protože zatím funguje vše ok,

Ale máte pravdu, že jak je to plastové a nedosedá to, tak jsem už musela nechat opravit rámy protože praskly a konektor k nabíjení je taky porouchaný protože je to z plastu.

Dodatečně přidáno po 12 minutách :
petr22 píše:Jsou to lacine smejdy. Vsechny. A jeste od Aceru.

To repasovane Tckove Lenovo stalo 40.000 Kc nove a je to na nem videt.

Kovovy levny ksunt je porad levny ksunt a jeste navic je to Acer, to je smrtici kombinace,
novy notebook jen za 17 tisic nikdy nebude kvalitni.

Nevim kolikrat to mam opakovat - NUMERIKA a NUMEROLOGIE jsou dve rozdilne veci,
pokud klavesnice neni pouzivana k vesteni z cisel, je numericka. Numerickou klavesnici
maji Tckova Lenova rady 5xx.

Prosimvás, právě proto, že o tom nic nevím, jsem si přišla pro radu sem. Já samozřejmě vím, že notebook za 17 tisíc není žádná výhra ale pokud jste to nečetl, jsem student, platím si to ze svého a drahý notebook za desítek tisíc si momentálně nemůžu dovolit.
Používám ho jen na základní věci a zatím mi ten ,podle Vás, laciný šmejd dostačuje.

Grander
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Grander » 10 čer 2020 23:49

No právě proto ti petr doporučuje to repasované Lenovo řady T, které původně stálo 40 000, ale repasované se dá sehnat třeba za 15k a to s jednoletou, nebo i dvouletou zárukou (podle obchodu).

dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod dvorakj » 11 čer 2020 20:50

jj, da se to sehnat do 17K.
napr. toto
https://www.refurbished.cz/cs/intel-cor ... gIPbPD_BwE

ja samozrejme vim, co je numerologie, je to veda podobna astrologii, nauce a velke vede o hvezdach a planetach

JuRas
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod JuRas » 12 čer 2020 12:12

Studenti vyžadují většinou menší uhlopříčku. Maximálně 14" a co nejnižší hmotnost kvůli přenášení. Také jsem to rozmlouval své dceři, ale stejně si pořídila Acer Swift 3. Kovové to je, ale jen na povrchu. Kolem pantů je plast, takže to stejně jednou možná praskne. Starší "držáky" po repasi jsou zajímavé, ale těžké a často větší než by si člověk přál.

dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod dvorakj » 12 čer 2020 16:52

ty T tezke nejsou. tezke jsou pracovni stanice s dedikovanou grafikou. treba ZBook.

ja bych vzal tohle, je to lehke a ok. Nekdo to rad nema, ale 1 + 100x lepsi nez ten Acer

https://www.refurbished.cz/cs/intel-cor ... -g3-197991

negror
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod negror » 12 čer 2020 17:07

Za mě raději nový IdeaPad než starší T s horším procesorem, rozlišením displeje a vyšší váhou.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”