Vyplatí se čtyřjádrový procesor? A na co všechno jde využít?
- amaroun
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Vyplatí se čtyřjádrový procesor? A na co všechno jde využít?
Vyplatí se koupit do PC čtyřjádrový procesor a na co ho nejlépe využiji, na hry, práce s videem, grafické programy?A využiji čtyřjádro vůbec?
A když ano tak jaký poměr cena/výkon/využití

Naposledy upravil(a) Myloš dne 24 čer 2011 21:57, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „Čtyřjádrový procesor“, který svou nulovou informační hodnotou porušoval pravidla fóra. Nadpis má popisovat podstatu problému, ale „Čtyřjádrový procesor“ nepopisuje vůbec nic. Popis problému vytvoříš nejlépe tak, že popíšeš problém.
Důvod: Oprava nadpisu „Čtyřjádrový procesor“, který svou nulovou informační hodnotou porušoval pravidla fóra. Nadpis má popisovat podstatu problému, ale „Čtyřjádrový procesor“ nepopisuje vůbec nic. Popis problému vytvoříš nejlépe tak, že popíšeš problém.
- Fox8
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Čtyřjádrový procesor
Na video a opravdu náročnou práci to využiješ. Na současné hry ani ne, ale na to video ano
Intel Xeon E5-1650v3, 64GB RAM, GTX970, 1TB SSD, 2TB plotna
- Magnat
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
A jestli nehodla menit PC do roka, tak i na ty hry...
"Pro zdravé jsou největším nebezpečím nemocní, silným hrozí zkáza nikoli od silnějších,nýbrž od těch nejslabších"
-Friedrich Nietzsche-
-Friedrich Nietzsche-
- amaroun
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
A důvod proč se to nedá využít na hry???A nějaký tip by byl.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Hry zatím nejsou programovány na využití možností 4 jádrových procesorů a programátory zatím nic nenutí je tak programovat.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Fox8
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Typ?! Q6600 vypadá dobře je zde hodně doporučován do sestav, máš k tomu i desku?
Já mám tento a je to super procák http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51992
- amaroun
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Ale Core 2 Duo je jen dvoujádrový???, ale věřím, že za současného stavu a doby je to plná spokojenost.
- Magnat
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pic píše:...programátory zatím nic nenutí je tak programovat.
Naopak, vse se schyluje k celkovemu programovani/otimalizaci na vicejadrove procesory, problem je v tom, ze to nikdo jeste moc neumi a je tudiz potreba chvili pockat, ale jedna hra na 4 jadra uz je a pridaji se dalsi...
"Pro zdravé jsou největším nebezpečím nemocní, silným hrozí zkáza nikoli od silnějších,nýbrž od těch nejslabších"
-Friedrich Nietzsche-
-Friedrich Nietzsche-
- Fox8
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
amaroun píše:Ale Core 2 Duo je jen dvoujádrový???, ale věřím, že za současného stavu a doby je to plná spokojenost.
Ano je to dvou "ňadro" (jádro)

Fox8 píše:amaroun píše:Ale Core 2 Duo je jen dvoujádrový???, ale věřím, že za současného stavu a doby je to plná spokojenost.
Ano je to dvou "ňadro" (jádro)ale postačuje, a je dost výkonné, ale jako například grafika práce střih vide je opravdu lepší čtyř jádro. To co jsem psal je dobrý.Počkej, třeba se ozve memphisto, který má čtyřjádro a řekne ti, jak ho využívá.
Já mám "stařečka" Sempron a o nějakém ňadru navíc si můžu nechát zdát.

- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
volal mě někdo?
mám 4-jádro (Core 2 Extreme QX6700) a využívám ho celkem dost, ale je pravda, že kdybych ho nedostal, tak ho asi nekoupím.nárust výkonu oproti 2-jádru je dost znatelný.4-jádro je optimální, jak už padlo, na střih videa a tvorbu 3D grafiky (3DS MAX). měl jsem možnost testovat v 3DS MAXu C2D E6600 a ten můj a čas při renderování modelu bylu toho mého rapidně nižší. stačí renderovat "blbou" kouli o průměru 10cm v měřítku 1:1.u C2D E6600 si klidně dej kafíčko,cigárko a ještě si počkáš.u C2E to bylo za chvilku (ani to kafíčko a cigárko jsem nestihl) a teď si představ, že máš do školy projekt nakreslit auto v měřítku 1:100 včetně interiéru a nechat to renderovat na těchto dvou procesorech. u C2D si vem klidně den dovolené
her, co podporují 4-jádra je zatím jen pár (ani Crysis to zatím neumí. dvě jádra jedou skoro na max a dvě se flákají).pokud by jsi chtěl 4-jádro, tak Q6600 je parádní (v poměru cena/výkon).

mám 4-jádro (Core 2 Extreme QX6700) a využívám ho celkem dost, ale je pravda, že kdybych ho nedostal, tak ho asi nekoupím.nárust výkonu oproti 2-jádru je dost znatelný.4-jádro je optimální, jak už padlo, na střih videa a tvorbu 3D grafiky (3DS MAX). měl jsem možnost testovat v 3DS MAXu C2D E6600 a ten můj a čas při renderování modelu bylu toho mého rapidně nižší. stačí renderovat "blbou" kouli o průměru 10cm v měřítku 1:1.u C2D E6600 si klidně dej kafíčko,cigárko a ještě si počkáš.u C2E to bylo za chvilku (ani to kafíčko a cigárko jsem nestihl) a teď si představ, že máš do školy projekt nakreslit auto v měřítku 1:100 včetně interiéru a nechat to renderovat na těchto dvou procesorech. u C2D si vem klidně den dovolené

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2176
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek
02 pro 2024 10:12