Ahoj kamarád si koupil na chatu tv Sharp 24EA3E.
Chata je pod vysílačem bílá hora pod kopcem.
Bude sledovat tv přes normu dvb-t 2 a neví jestli má pořídit pokojovou nebo venkovní anténu. Dívali jsme se v planeu na pokojové antény dvb-t 2 a byli k dispozici výrobci Sencor nebo Philips.
Nebo se domníváte že by byla lepší venkovní anténa a případně od jakého výrobce a model?
TV Sharp 24EA3E dvb-t 2 na chatu
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: TV Sharp 24EA3E dvb-t 2 na chatu
Venkovní anténa bude určitě lepší, ale možná bude stačit pokojová. Jinak se odpovědět nedá.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Musela by se zmerit sila signalu uvnitr a venku aby se vedelo dopredu.
V kratke vzdalenosti od vysilace to ale obvykle hraje i na vidle, kdyz se zapichnou do hnoje.
Pokojova antena - jak moc bude takova vec prekazet v mistnosti?
V kratke vzdalenosti od vysilace to ale obvykle hraje i na vidle, kdyz se zapichnou do hnoje.
Pokojova antena - jak moc bude takova vec prekazet v mistnosti?
Musela by se zmerit sila signalu uvnitr a venku aby se vedelo dopredu.
A čím přesně by se ta síla signálu měla změřit?
Ted mi kamarád ještě řekl že vedle jeho chatky má soused taky chatku a u normy dvb-t 2 používá pokojovou anténu.
Já vím že asi řeším blbosti když to stojí pár stovek, ale kámoš chtěl poradit tak to řeším zde.
Merakem, ale ten kvuli tomu nema smysl kupovat.
Pokud funguje u souseda, bude fungovat taky, pokud ten barak neni kovova klec (zelezobeton).
Pokud funguje u souseda, bude fungovat taky, pokud ten barak neni kovova klec (zelezobeton).
Obávám se že sousedova chatka je z železobetonu bohužel. Kámoš má chatku z dřeva. Takže mi spíše doporučujete tu venkovní anténu když jsem na zakladě uživatele petr22 uvedl argument z čeho je sousedova chatka?
Jestli vevnitr funguje mobil, mohla by i televize - antena se da kdyztak do 14 dnu vratit.
Nebo jeste lepe - pujcit od souseda a vyzkouset.
Kdyz se to prezene s oceli v zelezobetonu, tak obcas vevnitr nejde ani telefon, ani televize pokud
je signal slabsi, coz ale pod vysilacem nemusi byt problem.
Nebo jeste lepe - pujcit od souseda a vyzkouset.
Kdyz se to prezene s oceli v zelezobetonu, tak obcas vevnitr nejde ani telefon, ani televize pokud
je signal slabsi, coz ale pod vysilacem nemusi byt problem.
Pokojová anténa nestačí nikdy, jsem asi 50 m od dokrývače a když náhodou signál fungoval - chvílemi - tak vypadl při pohybu osob v pokoji. Slušná venkovní anténa stojí kolem 1 000 Kč i s dopravou, ale ne šidítka co se za venkovní antény vydávají, těm se obloukem vyhnout ...
https://www.televizniweb.cz/2020/06/vel ... l-nejlepe/
Pořídil jsem si právě z tohoto článku nejvíce vychvalovanou anténu od XmuXe (soukromník co je montuje doma) a chytám v naší ulici jako jediný signál z Větrného Jeníkova (Pařízek, bývalý 4 mux DVB-T nyní DVB-T2), takže mám kompletní místní nabídku DVB-T2 (bokem chytám blízký místní dokrývač: mux 1, 2, 3) 45 kanálů pozemní TV. Vše v pohodě bez zesilovače, který lze do této antény také doplnit, rozvádím signál v rodinném domě pro 3 TV.

https://www.televizniweb.cz/2020/06/vel ... l-nejlepe/
Pořídil jsem si právě z tohoto článku nejvíce vychvalovanou anténu od XmuXe (soukromník co je montuje doma) a chytám v naší ulici jako jediný signál z Větrného Jeníkova (Pařízek, bývalý 4 mux DVB-T nyní DVB-T2), takže mám kompletní místní nabídku DVB-T2 (bokem chytám blízký místní dokrývač: mux 1, 2, 3) 45 kanálů pozemní TV. Vše v pohodě bez zesilovače, který lze do této antény také doplnit, rozvádím signál v rodinném domě pro 3 TV.

- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
p3v4x: Necituj předchozí příspěvek.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”