Dobrý den,
plánuji změnu mé grafická karty. Momentálně mám MSI GeForce RTX 2070 GAMING X 8G. Vyhlédl jsem si MSI GeForce RTX 4070 Ti GAMING X TRIO 12G.
Můj dotaz je ohledně zdroje. Rád bych tam nechal ten, co krmí mojí současnou sestavu. (abych jen vyměnil grafiku a nemusel odpojovat celý zdroj)
Moje současná sestava:
CPU: Intel Core i7-12700
GPU: MSI GeForce RTX 4070 Ti GAMING X TRIO 12G
PSU: Seasonic M12II-620 Evo
MB: ASUS TUF GAMING B660-PLUS WIFI D4
RAM: Kingston FURY 16GB KIT DDR4 3200MHz
A k tomu nějaké disky
Dočetl jsem se, že moje současná grafická karta má TDP 225W a RTX 4070Ti má 285W s tím, že u RTX 2070 byl doporučený výkon zdroje 550W a u RTX 4070Ti je doporučený výkon 750W. Pokud to tedy chápu správně, tak můj 620W zdroj by měl stačit. Kdybych neměl na výběr, tak zdroj vyměním, ale rád bych znal názor od někoho, kdo se v tom trochu pohybuje. Děkuju.
Je opravdu potřeba výkonnější zdroj ? Vyřešeno
Re: Je opravdu potřeba výkonnější zdroj ?
Doporučený výkon zdroje uvádí všeobecně, tudíž musí počítat s tím, že tam někdo dá Evolveo 800W, který má problém i s 400W v celkové zátěži (nadsázka).
Tvoje sestava bude mít tak kolem 500W v maximální zátěži při plném využití CPU i GK zároveň, což by bylo většinou jenom při celkovém benchmarku, ale i s tím je vhodný při výběru zdroje počítat (když se třeba testuje funkčnost).
Nevím, jak je tvůj zdroj starý, ale dostačovat by tedy měl.
Tvoje sestava bude mít tak kolem 500W v maximální zátěži při plném využití CPU i GK zároveň, což by bylo většinou jenom při celkovém benchmarku, ale i s tím je vhodný při výběru zdroje počítat (když se třeba testuje funkčnost).
Nevím, jak je tvůj zdroj starý, ale dostačovat by tedy měl.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Nová karta má oproti té starší o cca 60-70W vyšší spotřebu (záleží na edici). Pokud by to náhodou zlobilo, tak by mělo pomoct lehké podvoltování.
Zdroj jsem kupoval v roce 2019. Žádné problémy jsem s ním nikdy neměl. Kdyby náhodou nestačil, může mi to nějaké komponenty poškodit ?
Re: Je opravdu potřeba výkonnější zdroj ? Vyřešeno
Ne, maximálně se PC vypne, ale má rezervu zhruba přes 100W, to by stačilo možná i na nějaký OC karty, takže bych se toho nebál.
Ani není tak starý, aby měl mít nějaké problémy.
Ani není tak starý, aby měl mít nějaké problémy.
Sestava v profilu.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2660
-
od p3v4x
Zobrazit poslední příspěvek
21 črc 2024 18:39