Ahoj,
obracím se na vás s žádostí o pomoc s výběrem nové sestavy. Moje staré PC z roku 2020 mi teď po výměně zdroje běželo den a pak úplně přestalo reagovat. Ve skříni byl navíc kondenzát z elektronické cigarety, takže si nejsem jistý, jestli má cenu cokoli z původní sestavy zachraňovat. Nechci se do ničeho pouštět naslepo, takže si radši nechám poradit od zkušenějších.
Rozpočet:
– ideálně do 15 000 Kč, ale můžu jít až na 18 000 Kč, pokud by to přineslo znatelně lepší řešení nebo lepší základ do budoucna
– OS ani periferie nepotřebuju
– nový Corsair CX550 zdroj už mám doma, ale je možné ho ještě vrátit
Využití:
– většinu času běžná práce (prohlížeč, video, e-maily…)
– občas si chci zahrát Path of Exile, World of Warcraft a později i Path of Exile 2
– nové AAA hry mě nezajímají, spíš bych chtěl tichý, stabilní a spolehlivý počítač, který zvládne tyto dvě hry na rozumné detaily a nebude mít problém s běžným provozem
Moje preference:
– pokud se do ceny vejde nějaká dedikovaná grafika, super
– pokud ne, nevadí začít s integrovanou grafikou, ale rád bych měl možnost později přidat něco silnějšího
– tichý provoz a jednoduchý upgrade v budoucnu je pro mě důležitější než maximální výkon hned teď
– Skříň: Mám prostor s limitem cca 45 (d) × 24 (š) × 56 (v) cm – menší skříň by byla fajn, ale ne za cenu špatného chlazení nebo problémů s kompatibilitou.
Původní sestava (asi poškozená):
(i kdyby něco z toho šlo použít, tak bych si tím stejně nebyl jistý)
– Intel Core i5-10400F
– ASRock B460 PRO4
– Gainward GeForce GTX 1660 Super
– 16 GB DDR4
– SSD Kingston A2000
– Arctic Freezer 34
– Sharkoon M25-W skříň
– Seasonic S12III-550 → nově zkoušený Corsair CX550
Budu moc rád za jakýkoliv návrh sestavy, případně i víc variant (s/bez GPU, s rezervou do budoucna…). Hlavně ať to dává smysl z hlediska poměru cena/výkon a nějakou dobu mi to vydrží, protože tenhle obor úplně nesleduju.
Díky moc předem každému, kdo si najde čas.
Herní PC do 18 000 Kč – WoW, PoE2?, běžná práce, stará sestava nejspíš odešla Vyřešeno
Re: Herní PC do 18 000 Kč – WoW, PoE2?, běžná práce, stará sestava nejspíš odešla
Co znamená, že nereaguje? Reaguje nějak na zapnutí, točí se něco, hlásí něco postovací diody? Případně zkusit odpojit a opatrně očistit konektory (benzínem nebo lihem), to samé s grafikou, nechat vyschnout.
Uvedená sestava výkonnostně na to využití úplně stačí, zkusil bych ji někam zanést, jestli to nepůjde rozchodit svépomocí. Za ten rozpočet by něco poskládat šlo, pokud ze staré sestavy fungují disky, vezme se skříň a chladič CPU.
Uvedená sestava výkonnostně na to využití úplně stačí, zkusil bych ji někam zanést, jestli to nepůjde rozchodit svépomocí. Za ten rozpočet by něco poskládat šlo, pokud ze staré sestavy fungují disky, vezme se skříň a chladič CPU.
Re: Herní PC do 18 000 Kč – WoW, PoE2?, běžná práce, stará sestava nejspíš odešla
Vůbec nic se neděje. Po stisknutí tlačítka zapnout se nic nerozsvítí, žádné diody, ani větrák nic nedělá. ..ale všiml jsem si, že svítil ethernet port, když v něm byl kabel. Jestli to nějak pomůže?
Dodatečně přidáno po 4 minutách 1 vteřině:
Ten kondenzát není voda. Je to mastnota z propylenglykolu a glycerinu. Teď jsem to zkusil vzít technickým lihem jen na straně skříně, abych to vyzkoušel a nerozpouští to. Nevím, jestli bych tomu u konektorů nějak pomohl a samo to při pokojové teplotě nevyschne.
Dodatečně přidáno po 5 minutách 38 vteřinách:
SSDčko bylo 256gb? Jestli si správně pamatuju, takže to i tak budu kupovat nové. RAM nevím, jestli jsou v pořádku.
Dodatečně přidáno po 2 hodinách 33 minutách 27 vteřinách:
Rozdělal jsem to kompletně celý. Ten kondenzát kape z chladiče, z grafický karty, kapky jsou na základní desce a doslova vrstva mastnoty.
Dodatečně přidáno po 4 minutách 1 vteřině:
Ten kondenzát není voda. Je to mastnota z propylenglykolu a glycerinu. Teď jsem to zkusil vzít technickým lihem jen na straně skříně, abych to vyzkoušel a nerozpouští to. Nevím, jestli bych tomu u konektorů nějak pomohl a samo to při pokojové teplotě nevyschne.
Dodatečně přidáno po 5 minutách 38 vteřinách:
SSDčko bylo 256gb? Jestli si správně pamatuju, takže to i tak budu kupovat nové. RAM nevím, jestli jsou v pořádku.
Dodatečně přidáno po 2 hodinách 33 minutách 27 vteřinách:
Rozdělal jsem to kompletně celý. Ten kondenzát kape z chladiče, z grafický karty, kapky jsou na základní desce a doslova vrstva mastnoty.
To si snad děláš legraci (vyhnul jsem se sprostému slovu)!?
Vytekl ti kapalinový chladič nebo máš popraskané headpipe?
Tady se mohla stát spousta věcí, něco upečené, zkratované...
Vytekl ti kapalinový chladič nebo máš popraskané headpipe?
Tady se mohla stát spousta věcí, něco upečené, zkratované...
Re: Herní PC do 18 000 Kč – WoW, PoE2?, běžná práce, stará sestava nejspíš odešla Vyřešeno
Vyfot to.
Takoveto znecisteni si nedovedu predstavit jak mohlo vzniknout.
Prvni bych zachranoval stavajici hw a pak resil co koupit dalsiho.
Takoveto znecisteni si nedovedu predstavit jak mohlo vzniknout.
Prvni bych zachranoval stavajici hw a pak resil co koupit dalsiho.
Taky bych se rád mrknul na fotku 
A jaký byl důvod měnit zdroj z toho seasonicu?

A jaký byl důvod měnit zdroj z toho seasonicu?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Herní sestava cca do 60 000 Kč
od Kelateran » 22 črc 2024 17:37 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 7
- 2298
-
od d1amond