Monitor k ASU’s rog nuc 2025 s RTX 5080
Re: Monitor k ASU’s rog nuc 2025 s RTX 5080
Tazatel píše, že hraje příležitostně a stačí mu i nižší fps (RTX 5080 Laptop stejně v tom rozlišení kdovíjak vysoké neutáhne), tak proč mu nabízet monitor určený pro hráče soutěžních stříleček? To jsou fakt peníze do kanálu, protože těch deset tisíc v rozdílu ceny prostě nebude nikde vidět.
- Protože peníze zas až tak neřeší a k Asus kompu ladí Asus monitor.
- Protože Asus je WOLED (matný, černá je černá), Dell je QD-OLED (lesklý, černá je fialová).
- Protože R800 je při hraní super.
- Protože Asus je na pohled epesní kus HW (zvláště pokud je na něj vidět i zezadu),
jen ten nevkusný projektor na stůl je ale třeba vypnout (resp. ho na stojan ani nenasadit).
- Protože pokud si s námi jednou zapaří CoD, bude už pak hrát pravidelně minimálně každé úterý (či po domluvě jindy).
Zas bych z jeho kompu nedělal nějakou herně nepoužitelnou plečku,
jen mají mobilní komponenty nižší výkon oproti desktopovým (GPU zhruba na úrovni desktopové 4070 Ti),
bude se při hraní více hřát, větráčky více vrnět, a cena je, z pohledu "stavitelů" kompů, nesmyslně vysoká.
Ale třeba Call of Duty Modern Warfare (2019) by na 240 Hz rozběhat měl,
a i Modern Warfare III (2023) by mohl frčet kolem 200 Hz.
- Protože Asus je WOLED (matný, černá je černá), Dell je QD-OLED (lesklý, černá je fialová).
- Protože R800 je při hraní super.
- Protože Asus je na pohled epesní kus HW (zvláště pokud je na něj vidět i zezadu),
jen ten nevkusný projektor na stůl je ale třeba vypnout (resp. ho na stojan ani nenasadit).
- Protože pokud si s námi jednou zapaří CoD, bude už pak hrát pravidelně minimálně každé úterý (či po domluvě jindy).

Zas bych z jeho kompu nedělal nějakou herně nepoužitelnou plečku,
jen mají mobilní komponenty nižší výkon oproti desktopovým (GPU zhruba na úrovni desktopové 4070 Ti),
bude se při hraní více hřát, větráčky více vrnět, a cena je, z pohledu "stavitelů" kompů, nesmyslně vysoká.
Ale třeba Call of Duty Modern Warfare (2019) by na 240 Hz rozběhat měl,
a i Modern Warfare III (2023) by mohl frčet kolem 200 Hz.
Matná obrazovka je určitě plus, pokud hrozí odlesky. Na QD-OLED fialovou černou ale nevidím ani se zapojením fantazie, ale moje oči nemají optickou homologaci. 
Jestli tyto rozdíly stojí za ty peníze, si musí odpovědět tazatel.

Jestli tyto rozdíly stojí za ty peníze, si musí odpovědět tazatel.
QD-OLED vs WOLED:
https://youtu.be/Z8qTjJdxGG4?t=99
Jinak dá se pořídit levnější varianta od LG, která s má ASUSem totožný panel (ASUS ho bere od LG). A jsou k mání i 39" a 45" varianty...
https://youtu.be/Z8qTjJdxGG4?t=99
Jinak dá se pořídit levnější varianta od LG, která s má ASUSem totožný panel (ASUS ho bere od LG). A jsou k mání i 39" a 45" varianty...
- šulda
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
dew86>>Upřímně, na tohle monstrum?
Je zvláštní že se přijdeš zeptat na monitor klidně do 50tKč, ale že k tomu napřed koupíš "šrot" neřešíš? Klidně po mě házejte kamení, ale takhle se to nedělá. Neber to nijak zle, je to tvoje věc. Jen mě zajímá proč se ptáš na fóru kolem PC na monitor aniž by ses před tím poradil o výběru PC?

Člověk se pořád učí.
Třeba se přišel poradit s monitorem právě proto, že se předtím s NUC neporadil?
Když se podívám na Steam Survey, jaký HW má většina hráčů, tak bych asi volil jiný výraz, než "šrot".
NUC má něco do sebe; velikostně jako konzole, takže na stole není obří akvárium,
dá se vzít na chatu nebo LAN párty snáz, než klasické PC.
Chlazení asi bude (díky vertikální poloze) o trošičku lepší, než u noťasu,
i když teploty CPU kolem 100°C nebudou nic výjimečného.
(Škoda, že NUC nedělají s chlazením velikostně/účiností mezi NB a PC, byť za cenu větší velikosti.)
Se staršími hrami, rozumným nastavením, případně omezením fps by to ani nemuselo až tak topit.
Ta cena je (s ohledem na vlastnosti) šílená, ale když vidím neustále rostoucí schodek stádního rozpočtu,
tak je jasné, že spousta lidí se jí trápit opravdu nemusí...

Když se podívám na Steam Survey, jaký HW má většina hráčů, tak bych asi volil jiný výraz, než "šrot".
NUC má něco do sebe; velikostně jako konzole, takže na stole není obří akvárium,
dá se vzít na chatu nebo LAN párty snáz, než klasické PC.
Chlazení asi bude (díky vertikální poloze) o trošičku lepší, než u noťasu,
i když teploty CPU kolem 100°C nebudou nic výjimečného.

(Škoda, že NUC nedělají s chlazením velikostně/účiností mezi NB a PC, byť za cenu větší velikosti.)
Se staršími hrami, rozumným nastavením, případně omezením fps by to ani nemuselo až tak topit.
Ta cena je (s ohledem na vlastnosti) šílená, ale když vidím neustále rostoucí schodek stádního rozpočtu,
tak je jasné, že spousta lidí se jí trápit opravdu nemusí...

Pánové, děkuji za vaše odpovědi.
K jednotlivým připomínkám, doplňuji:
Jsem primárně konsolidační, který má opravdu velmi málo času na hraní her, ale vyrostl jsem na 486 a ps1, automatických hernách apod.
Toto PC řešení, je pro mě volbou z těchto důvodu:
Preferuji (druhou/dalsi) “jakoby” jednoduchou “konzolovou” PC verzi, uživatelsky jednoduchého, blbuvzdorneho herního zatížení, které, zapnu, hraju.
Ladit komponenty, programy atd. - nedam.
Neříkám, ze nepořídím casem tower PC a tam si nechám urcite poradit. Proto i vybírám lepší monitor.
Berte to tak, ze jsem uživatelsky úplný NOOB. Ja si dával ve škole ještě diskety a pak časem CD do mechaniky.
Diky všem!
K jednotlivým připomínkám, doplňuji:
Jsem primárně konsolidační, který má opravdu velmi málo času na hraní her, ale vyrostl jsem na 486 a ps1, automatických hernách apod.
Toto PC řešení, je pro mě volbou z těchto důvodu:
Preferuji (druhou/dalsi) “jakoby” jednoduchou “konzolovou” PC verzi, uživatelsky jednoduchého, blbuvzdorneho herního zatížení, které, zapnu, hraju.
Ladit komponenty, programy atd. - nedam.
Neříkám, ze nepořídím casem tower PC a tam si nechám urcite poradit. Proto i vybírám lepší monitor.
Berte to tak, ze jsem uživatelsky úplný NOOB. Ja si dával ve škole ještě diskety a pak časem CD do mechaniky.
Diky všem!
Jen osobní postřeh k nákupu zmíněného ASUS WOLED monitoru na Alze:
asi dvě hodiny po zaplacení monitoru mi volal velmi nepříjemný "pojišťovák" s chováním typického "šmejda",
a snažil se mi vnutit naprosto nesmyslnými a lživými argumenty drahé pojištění - tak jsem ho slušně poslal někam.
Za půl hodiny mi volal obdobný týpek, s tím jsem již tak slušně hovor neukončil.
Takže doporučuji si před zaplacením dražšího HW promyslet, zda má nějaké připojištění cenu (většinou nemá),
a nenechat se vmanipulovat případným šmejdem do objednání/zaplacení naprostého nesmyslu.
asi dvě hodiny po zaplacení monitoru mi volal velmi nepříjemný "pojišťovák" s chováním typického "šmejda",
a snažil se mi vnutit naprosto nesmyslnými a lživými argumenty drahé pojištění - tak jsem ho slušně poslal někam.
Za půl hodiny mi volal obdobný týpek, s tím jsem již tak slušně hovor neukončil.
Takže doporučuji si před zaplacením dražšího HW promyslet, zda má nějaké připojištění cenu (většinou nemá),
a nenechat se vmanipulovat případným šmejdem do objednání/zaplacení naprostého nesmyslu.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3570
-
od Krolino
Zobrazit poslední příspěvek
17 úno 2025 15:22