křáp nebo kvalita ?

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

lmaosele
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

křáp nebo kvalita ?

Příspěvekod lmaosele » 24 led 2010 10:58

Ahoj vseci, predem se omlouvam ze tu zase zakladam tema " co si o tom myslite" ale docela dost mi to vrta hlavou. Je to herni pc , ma snad vsecko co normalni sestaveny pc za 20k ale je jen za 15k . Novy nepouzity atd. tenhle pc : http://shop.mos.cz/main.aspx?CLS=PRODUCT&PRO_ID=306153

Myslite si ze je to jeden z kompu co sou za mesic v popelnici ? Nechce se mi verit ze je to jen za tak malej peniz. Diky za odpoved

Reklama
jimmy3
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Re: křáp nebo kvalita ?

Příspěvekod jimmy3 » 24 led 2010 11:00

určitě ne, za 15 000,- se dá postavil lepší
CPU Intel Core i5-3210M GPU NVIDIA GeForce GT 640M RAM 8GB DDR3 HDD 1TB+1TB OS Windows 10

CPU AMD Phenom II X4 965 BE GPU SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 4G RAM 8GB DDR3 SSD 120GB HDD 500GB OS Windows 10

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 24 led 2010 11:07

ta GT240 moc herní teda není
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 24 led 2010 11:19

Malej peníz to zrovna není,ale předražené to není taky.Je to v podstatě normální cena komponent,Windows a montáže.Počítač to není slabý a díky čtyřjádru i vcelku slušné grafice (výkonem mezi GeForce 9600GT a 9800GT) se na něm dají hrát i nové hry.Jediné co nepíšou,tak typ zdroje a desky.Předpokládejme,že to bude asi to nejlevnější,tedy ne moc kvalitní.Ale máš na to 2 roky záruku,tak vcelku to jde.
Když to rozepíšu po komponentech,tak to vyjde tak akorát :
Procesor :2300,-kč
Grafika : 2100,-kč
Paměť : 2100,-kč
Disk : 2000,-kč
Mechanika :600,-kč
Case se zdrojem : 1200,-kč
Deska : 1500,-kč
Windows :2300,-kč
Sestavení :600,-kč
-----------------------------------------------
Celkem 14700,-kč.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

bohnice05
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod bohnice05 » 24 led 2010 11:19

předem stavěné sestavy jsou vždycky šizené... prodejci jde o čísla a tak tam narve třeba i méně kvalitní kousky, ale hlavně aby si mohl do katalogu kde bude pc prodáváno napsat vysoká čísla a nezkušený člověk si řekne, že to bude skvělé PC(dejem tomu napíše 4GB Ram... ale o frekvenci a jestli jde o DDRII nebo DDRIII už se vůbec nezmíní)....(Zjistil jsem, že skoro pokaždé v prodávaných sestavách stojí zaprd především základní desky, protože o nich se mnohdy v reklamních katalozích ani pro jistotu nezmiňují.) Tady to máš kromě zdroje a desky lépe rozepsané všechno, ale i tak za tuhle cenu z alfacompu si můžeš nechat postavit mnohem lepší pc... Marfy tu má topic někde se sestavou do 15k a ta už stojí na DDRIII pamětech
Jsem Apple ovce :lol:.

Jinak mám tuhle sestavu:
MB: MSI B450 TOMAHAWK MAX, CPU: AMD Ryzen 5 3600, GPU: GIGABYTE Radeon RX 5700 XT GAMING OC 8G, RAM: Corsair Vengeance LPX Black 16GB DDR4 3200, SSD: Kingston A2000, M.2 - 1TB, Skříň: Be quiet! Pure Base 500, PSU: Seasonic Focus Plus Gold - 650W.

lmaosele
nováček
Stav:

Příspěvekod lmaosele » 24 led 2010 11:26

Ok diky lidi za odpovedi :) Sestavovanej nechcu su na to celkem lama proste ten postavenej je pro mne ideal a diky marfy ze sis dal tu praci a rozepsal mi to :D Asi si ho teda poridim ;)

bohnice05
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod bohnice05 » 24 led 2010 11:30

nech si to sestavit... v tom není problém... zaplatíš za to nějakejch 500kč... na alfacompu tuhle službu poskytují... takže vlastně ho budeš mít skládanej už a o dost lepší....

Jinak mám tuhle sestavu:
MB: MSI B450 TOMAHAWK MAX, CPU: AMD Ryzen 5 3600, GPU: GIGABYTE Radeon RX 5700 XT GAMING OC 8G, RAM: Corsair Vengeance LPX Black 16GB DDR4 3200, SSD: Kingston A2000, M.2 - 1TB, Skříň: Be quiet! Pure Base 500, PSU: Seasonic Focus Plus Gold - 650W.

lmaosele
nováček
Stav:

Příspěvekod lmaosele » 24 led 2010 11:32

Ja su z Olomouca a oni tu asi nemaj ani prodejnu a u pripadnych reklamaci ja to nesnasim to posilani je to strasne pomaly se ceka treba mesic ... :(

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 24 led 2010 12:35

Sousedi si nedali poradit a dali na rady svého velkého IT bratránka a mají už druhou sestavu LYNX a čekají na vyřízení třetí reklamace u druhé sestavy. To všechno stihli za jeden rok. Používají na desky ty nejpodřadnější značky. Case jako kráva a uvnitř deska microATX Abit. Hrůza. Sestava je více méně odpovídající, ale záleží právě na zdroji a desce. To je základ celého PC!
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

bohnice05
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod bohnice05 » 24 led 2010 13:15

přesně tak... hodně lidí zdroj a desku nebere vážně... Protože je těžší porovnávat mezi sebou zdroje a nebo desky, (nedje to jako u procesorů či grafika) tak tomu většina lidí nerozumí a proto se o to raději nezajímají, což je obrovská chyba!

Problém v reklamaci u alfacompu bych fakt nehledal. Já jsem od Prostějova a Pc jsme si sice skládal sám ale komponenty mám z Czc (Praha, Příbram) a z Alfacompu... už jsem reklamoval desku 1x a bez problému... myslím že kdyby jsi měl ten obchod v olomouci a hodil jim to tam tak ti to akorát zabere čas tam chodit... takhle hodíš na poštu a je to (teď záleží jestli máš od domu dál poštu nebo obchod :D ), ale reklamace bude trvat +- stejně... I kdyby reklamace poštou trvala déle, tak budeš mít vážně lepší Pc a kvalitnější. Vážně reklamce poštou bych se nebál...

ale tak na 90% nebude reklamace ani potřeba protože když si necháš sestavu z alfacompu složit, tak ti ji i odzkouší a dají na ní několika hodinový test, kdy sestava jede na 100% vytížení... terpve pak ti ji pošlou a máš 100% funkční Pc... pak už je jen na tobě jestli ho nějak posereš... 10% že ano u normálního uživatele 30% že ano u nějakého rýpala co o tom nic neví a bude se v Pc rýpat...

No je to na tobě... ale bude to docela chyba... já kdybych měl kupovat něco odtud z Olomoucka, tak bych šel maximálně do Autocontu, ten je sice předražený, ale zato kvalitní. Nějaký Mos nebo co... to bych neriskoval... a protože je i ten Autocont drahý, tak bych prostě bral z alfacompu...

Jinak mám tuhle sestavu:

lmaosele
nováček
Stav:

Příspěvekod lmaosele » 24 led 2010 13:41

Od autocont mam ten starej pc xD Pisti seka se vsecko no ale to bude spis tim ze uz ho mam pomalu 7 let :D A kdyz budu mit pc s nekvalitnim zdrojem tak co se stane ? Bude to casto pokazeny ? Ja se v tom fakt nevyznam x_X

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 24 led 2010 13:59

Jestli tím často pokažený myslíš velkou nestabilitu a pravděbodobnost toho, že zdroj časem odejde a vezme s sebou do křemíkového nebe půl PC tak ano :D
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”