Interní HDD 2000Gb SATA2 -> Výběr
- Teedok
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Interní HDD 2000Gb SATA2 -> Výběr
A jak třeba vypaluješ jeden film? Převedeš ho do DVD, nebo prostě jako *.avi ho prdneš na CD?
Freerapid 4ever
Film zálohuji tak jak je mám a jak jsem je sehnal: DVD-Video (MPEG2) / DivX / Xvid / H264 / ... filmy v DivX a podobných hážu na DVD po více, jak se vejdou, do složek. Seriály na DVD kolik se jich vejde (většinou 12 dílů).
Pouštím převážně na PC, pokud něco dávám Ferdovi (stolní přehrávač Ferguson) a nechutná mu (HD video, tedy WMV, H264, ...), tak mu ho přežvejkám v Convert X To DVD 4.0.12.327+CZ a hodím dočasně na DVD+RW, po přehrání přepíšu jiným ...
Pouštím převážně na PC, pokud něco dávám Ferdovi (stolní přehrávač Ferguson) a nechutná mu (HD video, tedy WMV, H264, ...), tak mu ho přežvejkám v Convert X To DVD 4.0.12.327+CZ a hodím dočasně na DVD+RW, po přehrání přepíšu jiným ...
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
X píše:Tak buď chceš zálohovat a k datům budeš přistupovat jednou za čas - zálohování nebude snadné a přinese to celkově potíže, ale data při správné archivaci a volbě solidních ukládacích médií a prostředků - nějakou dobu vydrží ... = optická média, bohužel zatím nic lepšího a cenově dostupného neexistuje
... nebo s daty pracuješ neustále a máš je uložené operačně (ale možnost ztráty je okamžitá, proto je dobré mít současné i jiný typ archivace) ... = harddisk/y (pokud používáš pro veškerá data jenom tento typ uchovávání je vhodné aspoň zrcadlení dat, tedy zdvojení na zcela jiný fyzický harddisk)
Ty si nedáš pokoj, jo?

Chip minulý měsíc. Chtěli zálohované fotky, které měli na CD a to 2x. A spousta CD jim nejela a to to měli dobře skladované. Nejela znamená, nepřečetlo se vše vždy část a ve finále toho dost chybělo. Dost se s tím natrápili, bežný uživatel by to nezvládl a data by byla v pr... jim se to nakonec opravit podařilo. Ne, ne, ne ani optická média nejsou žádnou zárukou. Kombinace obou (v případě důležitých dat) a dvojmo je dobrá záruka.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Předpokládám, že ty CD byla vypálena na šmejd-LG? Na Plextorce pálené CD přečtu nádherně a zcela kompletně i 11 let staré ... LG vypalovačky prostě nebrat ani na čtení, protože ani to pořádně neumí ...
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To nepíšou
, ale asi jo 

MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Speed_dead: Co máš za OS?
Xp home
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
- Teedok
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Speed_dead: Tak to bude tím :)...tudíž upgrade nejspíš pomůže.
Tak ale kupovat ještě za 4000,- vypalovačku + desítky DVD... no nevím nevím.
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Led 2011 20:57) ---
Původně jsem chtěl externí, ale pak jsem si to rozmyslel a to z důvodů:
-- 2Tb je již fakt hodně a tudíž bych chtěl co nejméně minimalizovat možnost ztrátu dat, takže bych s ním stejně nemanipuloval a měl ho neustále zapojéný, uvnitř skříně -> Proto interní
-- Předpokládál jsem, že interní Disk bude mnohem rychlejší než externí (SATAII)
-- A z pravidla jsou interní levnější nežli externí
--------------------------------------------------------------------
Avšak, rychlejší na XP nebude a nemusí být ani když si přeinstaluji OS na WIN7(o čemž stejně přemýšlím, ikdyž mi zdaleka nevyhovují tak jako XP...jsou tak ořezány, že si již většinu věcí jako na XP tak jednoduše neudělám).
Z toho vyplívá, že nejspíše pro mě bude nejlepší si vybrat externí.
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Led 2011 22:26) ---
Tak jsem se dal do mírného počítání:
Dejme tomu, že bych chtěl zazálohovat 2Tb dat (z 98% Video) na nějaké kvalitnější optické médium. Sám věřím pouze značce Verbatim (dokonce ji tu někdo i doporučoval)
a samozřejmě značce DATA TRESOR, ale co si budem povídat, nejsem milionář(2Tb by mě stáli zhruba: 90 000,-).
DVD: např.: Tento pack po 100ks by mě vyšel na 2600,- což není až tak strašné
Blu-ray: Prakticky cenově nejdostupnější je toto balení po 10ks to by mě vyšlo zhruba na 4700,-
O CD se ani nebudu zmiňovat, většina mých Videí přesahuje 700Mb.
Pak jsem si ale uvědomil, že je vlastně stejně cenově, rychlostně a co se týče komfortu nejlepší opět pevný disk. Ať už interní nebo externí, tak je tomu bohužel tak. Pokud si koupím jeden kvalitnější disk, pro práci a jeden méně kvalitní, který nebudu zapínat neustále, ale pouze pro zrcadlení dat, tak mám po starostech s vypalováním, hledáním místa, obalů atd. atd. atd.
Takže pokavaď si koupím např.: tento pro neustálé využívání a tento pro zálohu, řekl bych, že mám vystaráno.
Tak ale kupovat ještě za 4000,- vypalovačku + desítky DVD... no nevím nevím.
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Led 2011 20:57) ---
Původně jsem chtěl externí, ale pak jsem si to rozmyslel a to z důvodů:
-- 2Tb je již fakt hodně a tudíž bych chtěl co nejméně minimalizovat možnost ztrátu dat, takže bych s ním stejně nemanipuloval a měl ho neustále zapojéný, uvnitř skříně -> Proto interní
-- Předpokládál jsem, že interní Disk bude mnohem rychlejší než externí (SATAII)
-- A z pravidla jsou interní levnější nežli externí
--------------------------------------------------------------------
Avšak, rychlejší na XP nebude a nemusí být ani když si přeinstaluji OS na WIN7(o čemž stejně přemýšlím, ikdyž mi zdaleka nevyhovují tak jako XP...jsou tak ořezány, že si již většinu věcí jako na XP tak jednoduše neudělám).
Z toho vyplívá, že nejspíše pro mě bude nejlepší si vybrat externí.
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Led 2011 22:26) ---
Tak jsem se dal do mírného počítání:
Dejme tomu, že bych chtěl zazálohovat 2Tb dat (z 98% Video) na nějaké kvalitnější optické médium. Sám věřím pouze značce Verbatim (dokonce ji tu někdo i doporučoval)
a samozřejmě značce DATA TRESOR, ale co si budem povídat, nejsem milionář(2Tb by mě stáli zhruba: 90 000,-).
DVD: např.: Tento pack po 100ks by mě vyšel na 2600,- což není až tak strašné
Blu-ray: Prakticky cenově nejdostupnější je toto balení po 10ks to by mě vyšlo zhruba na 4700,-
O CD se ani nebudu zmiňovat, většina mých Videí přesahuje 700Mb.
Pak jsem si ale uvědomil, že je vlastně stejně cenově, rychlostně a co se týče komfortu nejlepší opět pevný disk. Ať už interní nebo externí, tak je tomu bohužel tak. Pokud si koupím jeden kvalitnější disk, pro práci a jeden méně kvalitní, který nebudu zapínat neustále, ale pouze pro zrcadlení dat, tak mám po starostech s vypalováním, hledáním místa, obalů atd. atd. atd.
Takže pokavaď si koupím např.: tento pro neustálé využívání a tento pro zálohu, řekl bych, že mám vystaráno.
Freerapid 4ever
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 3193
-
od HelFix
Zobrazit poslední příspěvek