Cena by se měla pohybovat +- pár korun kolem 6stovek. Zatím jsem vybral tento ColerMaster. Chtěl bych to moje stařičké CPU (zbytek sestavy v podpisu) trošku potaktovat, tak jestli bude dostačující. Současný boxovaný trochu nezvládá ani základní takty (50°C bez zátěže, v zátěži přes 70°C) EDIT: zapomněl jsem říci, že by měl být potichý, protože ten boxovaný hučí jak vzteklý a samozřejmě, čím levnější, tím lepší
Ten C.M. Hyper 212 je velmi dobrý chladič.Mám ho ztišený na 800Ot/min kdy je hodně tichý a přitom mi chladí přetaktovaný procesor i v zátěži kolem 50°C.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Orcus: díky za tip, ale nepotřebuji podsvícení, ani jiné žádné blbůstky. . Marfy: také díky, aspoň vím, jak na tom ten chladič je. Mohli byste mi ještě doporučit nějakou tepl. vodivou pastu, nevím, jestli je mezi nimi nějaký rozdíl.
Děkuji za upozornění a ušetřené peníze. Ještě bych se chtěl zeptat, jestli se ta pasta vypotřebuje celá, nevím kolik jí tam je, protože bych jí použil i na grafiku, to nic proti ničemu není ne? Protože kdysi dávno jsem musel chladič při čištění odtrhnout a od té doby to jede bez nové pasty, vím že by to nemělo, ale dřív jsem to nevěděl a grafika se nepřehřívala, tak jsem to neřešil.
Jo to pastu na GK použít můžeš... ale jako vždy.. slabou vrstvu na vyhlazení nerovnosti... a né půl tuby:) Zbyde Ti pasty až až :) Jinak těma "kvalitníma" přibalenejma pastama bych si tak jistej nebyl..
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Zdravím,
Chtěl bych se zeptat. Budu objednávat tuto sestavu, jen mě zajímá zdroj, jestli se vyplatí ten 3.0 ATX co je tady v každém příspěvku, a proč?.
A druhou věcí, chladič který jsem chtěl je nedostupný. Tak sem se chtěl zeptat na podobnou...
Poslední příspěvek
Pokud zakoupíš moderní zdroj, nebudeš muset použít redukce pro přídavné napájení grafiky. V prosklené skříni to nevypadá moc dobře.
No to taky, ale hlavně každej spoj navíc (zde konektor kabelu a propojky) je další potencionální riziko špatnýho...
v dohledné době bych rád upgradoval PC na novější generaci komponentů abych měl zase pár let klid. Zaměření převážně herní, aktuálně mám monitor s rozlišením WFHD 2560 × 1080 časem bych to rád vyměnil za něco s větším rozlišením 1440p...
Poslední příspěvek
3 roky starou RTX 3080 bych nekupoval. Zivotnost karty tento fakt o neco snizi.
Zdravím potřeboval bych poradit s výběrem pc pro kamaráda. Chce ho postavit do 40 000 kč
Je tu něco co by se dalo změnit za levnější nebo něco k vylepšení za podobnou cenu.
Hraje na 165hz 1440p
Děkuji
Poslední příspěvek
S cpu souhlas, pokud je to na hry
u AMD není úplně nutný mít paměti s tak ostrým časováním, stačí í CL36, ryzeny na to nejsou moc citlivý a rozdíl ve výkonu bude minimální
Co třeba takhle?
Zdravím,
koupil jsem si nový SSD disk, který jsem vyměnil za Intel Optane v notebooku od Lenovo.
Jenže problém je v tom, že SSD disk nikde není (ani v biosu) i když podle toho co jsem slyšel mělo by to být kompatibilní, ale nejsem si jistý.
Vyměněný...
Poslední příspěvek
A stacil by WD Black SN770 NVMe 1TB ?
Samsung je rychlejsi ten Pro, ale stoji o 40€ viac