Jakou graf.kartu zvolit? Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Dyzlektyk
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Jakou graf.kartu zvolit?  Vyřešeno

Příspěvekod Dyzlektyk » 20 dub 2011 22:04

Ahoj
Poprosil bych o radu s vyberem graficke karty.
Nedavno mi (zrejme) vyhorela moje 512MB GeForce 9800 GT, tak jsem ted koukal na aukro po vhodne nahrade, nebo jeste lepe rozumnem upgradu.
Do oka mi padly asi hlavne tyto karty:
http://aukro.cz/leadtek-geforce-gtx-260 ... 61250.html
http://aukro.cz/nvidia-geforce-nx9800gt ... 26775.html
http://aukro.cz/geforce-9800-gx2-gainwa ... 31706.html

Ktera by pro mne byla podle vas nejvyhodnejsi? Jednak me samozrejme zajima cena/vykon, jednak to, ktera z karet by byla nejoptimalnejsi pro mou sestavu.
Procesor mam C2Duo E8400 (3GHz), 4giga RAM.
Zakladni desku z hlavy nevim, a ted bohuzel zjistit nemuzu - pokud bude treba tak pozdeji doplnim. Je to ale tusim MSI adekvatni zbytku sestavy (cela sestava byla koupena (snad) profesionalne vyladena - Alza GAMEBOX)

Rad bych, aby ta nova karta byla prinejmensim stejne vykonna jako karta stara. Idealne samozrejme vykonnejsi, ale asi zase ne tak, aby za ni zbytek zaostaval. No jiste chapete..

Jaka karta by mi tedy podle vas byla sita na miru?
Samozrejme muzete doporucit jinou - aukro a tyto konkretni nabidky treba nejsou az tak zhave, jak se domnivam...

Predem mockrat diky za rady

Reklama
Těsňa
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Re: Jakou graf.kartu zvolit?

Příspěvekod Těsňa » 20 dub 2011 22:36

Macbook Pro 13" 2012- Prodáno

iPhone 4S 16GB Black- Darováno
iPhone 5s 16GB Gold- Prodáno
iPhone 6 Plus 128GB Black- Prodáno
iPhone 6s 64GB Gold- Prodáno
iPhone 7 128GB JetBlack- Prodáno
iPhone X 64GB Silver - Darováno
iPhone 11 Pro 64GB Green

Dyzlektyk
nováček
Stav:

Příspěvekod Dyzlektyk » 20 dub 2011 22:51

Ja doufal v neco do tech dvou tisic..
A taky ze karta za 2 z aukra bude porad vykonnejsi nez za 3 z kramu : )
Samozrejme se to neda tak zjednodusovat - hold nepoznam, kdy to je nebo neni ten pripad...
Myslis teda ze ta "tvoje" je lepsi, nez ty tri? A neni pro ten zbytek az "moc dobra"?
Kazdopadne si rikam, ze tri tisice jsou dost. Do jeden/dva zni mnohem lip : )
Treba na tom aukru snad neco poridim, ne? Myslim ze jsem tam videl tu svou starou snad za 500 par hodin pred koncem. Kdovi jak potom, no..

hipiry
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod hipiry » 20 dub 2011 23:33

Mám přehled víceméně jen o Nvidii, ale když už z aukra, tak bych vzal asi
http://aukro.cz/nvidia-gtx-460-oem-i1563884951.html

Fakt je,že budeš mít nejlepší třeba podle těchto stránek
http://www.videocardbenchmark.net/high_end_gpus.html
sledovat aukro každý den a může se ti stát, že vyhmátneš třeba GTX 460 nebo 5830 (?) za 2000

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 21 dub 2011 00:22

Kdes nabral ten odkaz na benchmarky grafik? Podle toho se taky nemůžeš orientovat. Tam se srovnává poměr cena výkon. Třeba nejvýkonnější karta 6990 je až myslím na pátém místě, mobilní GTX 480M je výše než stolní GTX 295, což je samozřejmě blbost :?
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

hipiry
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod hipiry » 21 dub 2011 01:26

Je to určitě jen pro orientaci a v ATI se nevyznám. Nicméně mě to slouží jako odpich. Když si vybírám grafiku, tak si přečtu i recenze a porovnám ceny v eshopech. Neznám žádný takový další a relevantnější žebříček a tohle mi alespoň rámcově řekne, jak si která karta stojí a detaily lze potom najít už přesný. A ten žebříček by měl karty řadit podle výkonu, na cena/výkon je tam zlášť a ten třeba nereflektuje aktuální cenu 5850.

BTW gtx 480m je hned pod GTX 295

Dyzlektyk
nováček
Stav:

Příspěvekod Dyzlektyk » 21 dub 2011 15:27

Vsak to je jedine dobre, ze srovnavaji cenu/vykon. Diky za odpoved
Preci nepotrebuju nejnaslapanejsi überkartu do tri roky stary sestavy... Mimoto jsem psal, ze mi prave o ten pomer jde v podstate predevsim...
I s tou 9800GT mi splapalo 95% novych her prakticky na nejvyssi nastaveni, takze si rikam, jestli proste zase nekoupit ji. Treba s celym giga RAM. Prave ale nevim, co pro me ma (vzhledem ke zbytku sestavy) smysl, a co ne. Doufal jsem, ze prave to se tady dozvim...
Tak tedy budu verit, ze ta odkazovana karta z aukra je pro me uplne idealni. Zase ale stoji pres dva, a ted pred koncem aukce to asi teprv zacne naskakovat, takze nevim - uvidim, no.
Nebude mi to pak stejne ten muj procesor brzdit?

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 21 dub 2011 15:43

OEM karta bez výrobce? To má být jako co?
Každopádně držím palce :wink:
Být na Tvém místě, vezmu 5770 z krámu. Pojede Ti na ní vše, co dnes nabízí herní trh a není to tak přemrštěná cena.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Dyzlektyk
nováček
Stav:

Příspěvekod Dyzlektyk » 21 dub 2011 17:30

Jak, OEM bez vyrobce?
Ktera karta? Co to pro me znamena? Proc drzis palce? : D
No ne - vazne. Doufal jsem konecne v blbuvzdornou, jasnou, vysvetlenou radu (namisto suchyho odkazu vlastne bez nejakyho "proc, na co" atd.), a je to cimdal lepsi.
Ironicky legracky mne teda vubec nepomahaj. Tobe asi taky ne... : /

Jestli jsi mi chtel rict, at si tu a tu kartu v zadnym pripade nekupuju, tak bych to potreboval slyset doslova : )

--- Doplnění předchozího příspěvku (21 Dub 2011 17:36) ---

Jo ja nejak nedocetl komentar do konce : D
Nevim nakolik opodstatneny je to rasisticky parovani intel+nvidia a AMD+ATI, ale averzi k ati proste mam.
Odjakziva mam nvidie, a i kdyz verim ze ATI o nic horsi samozrejme neni, chci zase nvidii.
A chci vyuzit aukro. Mi nerikejte ze tam nekoupim levneji nez na krame..
Jsem tu uvodni zpravu asi nemel tolik zobecnovat. Takhle se dostavame dal a dal od te moji vysnene odpovedi...

--- Doplnění předchozího příspěvku (21 Dub 2011 17:38) ---

Jeste k tomu "pojede ti na ni vse..."
Jak jsem psal - to mi jelo i na tri roky stary geforce...
Proste mi slo o to, vybrat kartu nvidia, optimalni ke zbytku sestavy. Achjo..

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 21 dub 2011 18:52

Pokud chceš vyloženě nVidia grafiku,tak klidně ber GeForce 450 .Do dvou tisíc se vlezeš.Jinak z bazarových je taky hodně výkonná GeForce 260.Dokonce i GeForce 250 je výkonější než tvá bývalá GeForce 9800GT.Z ATI Radeon pak řady HD4850,4870,4890.Vše opět výkonější.Osobně bych bral novou Sapphite Radeon 5770 s 512MB paměti,kde máš novou grafiku s podporou DX11.Výkon stejný nebo velmi podobný jako GeForce 260 či Radeon 4870.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Dyzlektyk
nováček
Stav:

Příspěvekod Dyzlektyk » 21 dub 2011 18:56

Diky, Marfy
Uz teda pozde - nakonec jsem (asi sbrkle) koupil tuhle :
http://aukro.cz/leadtek-geforce-gtx-260 ... 61250.html

Trochu lepsi nez ta 9800GT snad teda bude (ne?), ale ted zpetne zjistuju, ze je to asi za dva tisice blbost, ze? Ma teda 896MB, ale nevim nakolik je to vyuzitelny...
Heureka, seznam zbozi, a dalsi zdroje mi totiz vyplivly pro tu kartu vysoky ceny, z par zminek jsem vycetl, ze je moc dobra, a podobne..

Udelal jsem chybu? Velkou?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”