Vyplatí se nákup pc v zahraničí?

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

samotarrk
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Vyplatí se nákup pc v zahraničí?

Příspěvekod samotarrk » 24 čer 2011 09:33

Kecy o tom, že český trh je trh lumpů mě moc nepobavil. A asi nepobaví nikoho kdo je jeho součástí. Mimochodem i spotřebitel. Jsem tedy podle tebe lump?
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

Reklama
jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod jaojao » 24 čer 2011 09:39

Chceš napsat, žes na "lumpa" ještě nenarazil? Máš dojem, že to bylo mířeno na spotřebitele? Tedy i na mne? :lol:

samotarrk píše:Zjisti co je a proč je clo.... všichni nakupovali v Americe jsou naše obchody prázdné, nevýdělečné a ... proto jsou cla.
Na finančním fóru by ti tyto příspěvky netolerovali ...

Stran CLA, byl jsem v tomto oboru dobře vyškolen.
Stran finančního fóra - tam je cenzurován příspěvek, že to či ono je někde levnější? V zahraničí levnější vozy, benzín, vyšší úrokové sazby. atd..?
O čem se tam potom diskutuje, o tom jak je to tady v tuzemsku skvělé, ale to by snad museli mít něco pro srovnání ne, jo vlastně NE to skvělejší zcenzurují, ŽE?
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 24 čer 2011 10:06

Ukažte mi někoho, kdo si nechá z ameriky poslat počítač rozložený, zaplatí přepravu (DPH a clo mu vyměří podle oka stejně), tady si to poskládá (v dobré víře, že v USA to vše fungovalo a tady bude taky) a ušetří na tom alespoň 2000,-??
Nevyplatí se to na nových PC. Pokud někdo tahá z USA počítače, tak jsou to ty oblíbené Dell a HP, které tam firmy vyřazují za pakatel jako nepotřebné nebo z výstav a i s tím clem a DPH se to u nás pořád dobře prodá. Odkud myslíte, že bere Gigacomputer počítače.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 24 čer 2011 10:11

"Gigacomputer" - to je, ale firma?

V tom případě je to stran dovozu jinak, než zásilky pro soukr. osobu, atd... trochu jiné kafe.
(jaké tam teď platí předpisy nevím jsem již 7 let z oboru out)
Naposledy upravil(a) jaojao dne 24 čer 2011 10:13, celkem upraveno 1 x.
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 24 čer 2011 10:13

d1amond píše:Ukažte mi někoho...

To jako i já? Já nepsal nic o tom, že by někdo měl něco kupovat v USA.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 24 čer 2011 10:18

Jsou lidi kterým se to vyplatí, znal jsem svého času lidi, kteří takto podobně obchodovali (i jako obyčejné osoby) cestovali po Evropě - Itálie - Jugoslávie - Rakousko, a byli mezi nimi i Poláci, kde vydělali opravdu za měsíc "pár" korun (tisíc, ne desítektisíc) ale dělali to.

Nevím jestli je tak bavilo víc cestovat nebo obchodovat...

Ve svém okolí co se PC z USA neznám nikoho, ale jsme národ vynalézavý, takže nepodceňuji jednotlivce :D
(ono dalo by se možná dovézt to i komplet jako třeba > formou svatebního daru, ale jak to je teď taky nevím, jestli by to ještě šlo a co je k tomu třeba - oddací list... , byly tam i stanoveny nějaké časové lhůty, :smile: ) někdo z rodiny se vdává/žení :D

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Vyplati se koupe 4070
    od tom66 » 28 lis 2024 18:56 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    2185
    od Kminek Zobrazit poslední příspěvek
    02 pro 2024 10:12

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”