Může ještě procesor s paticí 775 něco nabídnout?

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Frantík
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Může ještě procesor s paticí 775 něco nabídnout?

Příspěvekod Frantík » 29 čer 2011 22:21

Dobrý den,

mám na Vás dotaz ohledně patice 775 pro CPU Intel.
Má skutečně ještě něco nabídnout?

Procházel jsem nabídku základních desek pro různé CPU Intel a v nabízených kusech hojně ještě přetrvávají desky s procesorem pro patici 775. Například firma Gigabyte nabízí docela slušné desky a CPU pro ně jsou stále v kurzu. Díval jsem se, že mají různé kombinace a pamatují i na přechod ze starších modifikací na nové. Například podporují i hodně starší CPU, paměti DDR2 a DDR3 a tak po pozdějším zakoupením jiného CPU lze dodělat přestavbu PC a dokoupit i ty nové paměti. Každý nemá hned na to, aby držel krok s novým trendem a hned uvedenou novinku okamžitě zakoupil. To by nedělal nic jiného, než že by pořád předělával počítač a přeinstaloval systém pořád dokola.

Musím se přiznat, že kvůli střihu videa jsem předělával PC několikrát. Stavěl jsem PC na platformě AMD a po čtvrté předělávce jsem přešel na Intel a vše bylo již v pořádku. Proti CPU nemám nic, ale ty chipset sady nebyly dostačující. Pořád se rozjížděl obraz od zvuku a nebyl dlouhý soubor, aby neměl v sobě špatný snímek. Kodeky také nešly všechny bez problému instalovat a tak jsem přešel na platformu Intel. Není to žádná reklama pro Intel, ale osobní zkušenosti jsou takové. Dnes již přecházet zpět nebudu a zůstanu tam, kde jsem.

A tak moje otázka zní. „Má skutečně Intel CPU s paticí 775 ještě něco nabídnout ? “ nebo je to už konečná. Vím, jsou nové CPU i3 .... i7 a dále, které budou následovat, ale potřebujeme skutečně všichni poslední novinky ? Již jsem četl, že našli chyby v chipsetech pro CPU iX a tak každá novinka nese svoje.

Také chipset sady jsou různé a na stránkách jsem četl různé názory odborníků (kolikrát jako....), ale co ostatní, ať napíší i ti, kdo nemají žádné zkušenosti. Je potřeba znát každý názor. A možná i ten málo významný názor může pomoct v rozhodování nebo k zamyšlení.

Tak prosím.....

Reklama
d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Může ještě procesor s paticí 775 něco nabídnout?

Příspěvekod d1amond » 29 čer 2011 23:02

Ne. Pokud se tedy máme bavit o videu, tak tam je to hlavně o čase a o komfortu. Výborně si vede Core i5-2500 a důstojně ji nenahradí žádný procesor na s775. Proto jsou to novinky - mají co nabídnout.

//mouchy v podobě vadného řadiče SATAII na deskách P67 už je minulost.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Hurricane046
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Hurricane046 » 29 čer 2011 23:10

pěkná úprava to za prvý :smile: a za druhý 775 má i nemá co nabídnout - prostě zálěží na náročnosti uživatele... každopádně je to konečná protože Intel už tuhle platformu nepodporuje... nový procesory jsou sice drahý ale ten nárust výkonu je znát (ale když se tak nad tím zastavím tak já si všímám vlastně každýho procenta navíc... no to je fuk)
přechod z jedný patice na tu co vyjde hned po ní nějakejm nadšencům nebo bohatším lidem vyhovuje ale koukám že ty bys dal radši šanci jedný patici - na tý nějakej pátek vydržel, počkal až se přežene pár patic a pak udělal jeden větší krok... konkrétně teďka by to bylo z 775 na 1155 a ten skok by byl VELMI razantní (když srovnám nejsilnější 775 procesor s nejsilnějším 1155 procesorem tak je to tak dvojnásobnej výkon + obrovskej taktovací potenciál + deska s podporou nejnovějších technologií)
Cyclone i7-2600k 4,8 GHz | Corsair H70 | MSI P67A-GD55 | Sapphire 6970 AC Extreme Plus 950/5800 | EAH6950 DCII 950/5800 | Vengeance 4x4 GB | Corsair GS700 | 2 TB | Case El-Diablo Advance

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 29 čer 2011 23:20

Počítač je stroj, jako každý jiný, jen trochu specifický. Pokud Ti vyhovuje svými vlastnostmi a schopnostmi není nutné jej měnit. Pokud ovšem již třeba nestačí na př. při střihu videa, či k jiné činnosti, pak je třeba zvážit, zda si nepořídit stroj v tom ohledu výkonnější. Stroj nám má sloužit a ne být třeba vizitkou jako automobil pro některé lidi. Technika jde v oboru výpočetní techniky velmi rychle kupředu.
Odpověď na otázku, tedy zní - může, ale jen uživateli, kterému parametry procesoru a základní desky budou vyhovovat ještě dlouhou dobu, tedy než se PC odebere do křemíkového nebe.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 30 čer 2011 07:44

Nemají. Být levnější třeba o polovinu, jistě by byly více prodejné a stále aktuální. Stejně by se to týkalo jen pár kousků (nejvýkonější čtyřjádra) ty ostatní už jsou neprodejné jednak kvůli vysoké ceně a hlavně je u AMD hodně zastoupené.

Můžeš kontaktovat několik větších e-shopů zda by ti neposkytly informace o současné prodejnosti CPU do sc.775. To by byla zajimavější informace. Jukl jsem na Alfu a vidím, že ta už nemá pomalu co nabídnout. Jen pár nejméně výkonných dvoujader a zbytek buďto nedostupný nebo samé O, což dle mých zkušeností znamená, že není a (v případě 775) ani nebude.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Kolik muže stát PC
    od jarek3202 » 01 zář 2024 20:34 » v P: Hardware
    4
    3179
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    02 zář 2024 07:46
  • Porovnaní sestavy + kde muže být problém? Příloha(y)
    od Ribendik » 12 pro 2024 11:04 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    831
    od Zivan Zobrazit poslední příspěvek
    12 pro 2024 12:26
  • CMS: WordPress či něco jiného?
    od Grander » 14 lis 2024 19:10 » v Programování a tvorba webu
    3
    4205
    od Grander Zobrazit poslední příspěvek
    20 lis 2024 15:04
  • Něco se stalo a váš PIN kód není k dispozici
    od david7891 » 29 črc 2024 22:18 » v Windows 11, 10, 8...
    1
    2480
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    29 črc 2024 22:38
  • Něco mi žere misto na szstemovem SSD Příloha(y)
    od Ketty02 » 13 zář 2024 12:36 » v Vše ostatní (bezp)
    14
    5811
    od buchtik Zobrazit poslední příspěvek
    14 zář 2024 10:56

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”