Notebook do cca 15k Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

redbulik
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Notebook do cca 15k  Vyřešeno

Příspěvekod redbulik » 27 črc 2011 12:54

Zdarec, ahoj, dobrý den,

pc sestava je již objednaná 8) ale teď bych si i rád pořídil NB do 15ti tisíc. Mělo by jít o výkonný, v lepším případě 14-15,6'' notebook, s i3 procesorem, né-li vyšším, určení především na internet, filmy a tak dále, sem tam možná nějaké méně náročné hry. Nejlíp HP :)... díky za rady

Reklama
Qwasyx0
Level 4
Level 4
Stav:

Re: Notebook do cca 15k

Příspěvekod Qwasyx0 » 27 črc 2011 13:24

Zdarec, ahoj, dobrý den,

Asi před měsícem jsem chtěl taky koupit noťas, do 15k a byl jsem rozhodnut, že vezmu tento http://www.alza.cz/packard-bell-easynot ... 222001.htm není to HP ale za ty prachy nejlepší výbava, opravdu lepší nenajdeš... USB3, 6Gb RAM, i3 Sandy Bridge...
CPU / AMD Ryzen 7 5800X + Be quiet! DARK ROCK 4 MB / MSI MAG B550 TOMAHAWK RAM / G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB Neo GPU / ASROCK Radeon RX 6800 XT 16G PSU / Corsair RM750x (2018) SSD / Samsung 970 EVO 1TB HDD / Seagate IronWolf 2TB Case / Fractal Design Meshify C Tempered Glass + Fractal Design Prisma AL-14 ARGB 3-Pack

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 28 črc 2011 04:20

Značce Packard Bell se, pokud si chceš ušetřit nervy a starosti, raději vyhni. Za 15k již seženeš obstojné stroje od kvalitních výrobců. Soudě dle toho, co píšeš, nebude NTB sloužit primárně na hry, tudíž bych raději než do GK investoval do i5. A v tom případě uvažoval o HP Probooku 4530s. GK má sice jen HD6490M a ta bude oproti GT540M (ta v PB) asi o 30% slabší, přesto si na ní lze zahrát. Trval by si přesto na výkonnější, a spokojil se tedy s i3, šáhni po Lenovo V570. Ten má v sobě GT525M, která je oproti GT540M slabší jen o zanedbatelných cca. 5% a ještě nějaké korunky ušetříš.. :wink:
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

Qwasyx0
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Qwasyx0 » 28 črc 2011 19:07

Na značce Packard Bell není nic špatního, je to dceřiná společnost ACERu, což je nejprodávanější značka, co se týče notebooků, u nás. Ta cena je tak nízko díky jejich spolupráci, takže PB si nepřiráží za provoz servisů apod, protže jako servisy používá ty ACER. Kvalitou zpracování se sice HP a Lenovo nemůže rovnat, ale rozhodně není špatná, jak Skype naznačil.
CPU / AMD Ryzen 7 5800X + Be quiet! DARK ROCK 4 MB / MSI MAG B550 TOMAHAWK RAM / G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB Neo GPU / ASROCK Radeon RX 6800 XT 16G PSU / Corsair RM750x (2018) SSD / Samsung 970 EVO 1TB HDD / Seagate IronWolf 2TB Case / Fractal Design Meshify C Tempered Glass + Fractal Design Prisma AL-14 ARGB 3-Pack

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 29 črc 2011 01:24

Chceš říct, že společnost, která spadá pod Acer, nemůže být špatná? Řekl by si to samé třeba o produktech eMachines? :lol:

Nemusíš mi osvětlovat, co je Acer zač. Že jsou nejprodávanější, to dnes není snad nikomu novinkou, bohužel hloupost, nepoučitelnost a především snaha nakupujících ušetřit již ano. Ta slepá víra a honba za pouhými technickými parametry, na které jsou lákáni, to mě nikdy nepřestane udivovat. Občas mi přijde, že dát lidem levně dobrý HW do papírové krabice a vydávat ho za NTB, utrhali by mi ruce. Holt, Acer mě již několikrát přesvědčil a upevnil v mém negativním názoru, který k němu chovám. A že jsem se snažil přistupovat, díky některým zdejším uživatelům zde, nezaujatě.

A teď si vezmi, jak na tom asi bude firma, která spadá, tzv. je pod, výrobcem, který vyrábí takové krámy? Orientace Packard Bellu především na design (kde je to vidět mi je záhadou) pak mnohé vysvětluje. Ano, kvalitou se nemůže rovnat Lenovu, HP, ad., ono už jen postavit tyto značky pospolu do jedné věty chce odvahu. Konkurenci může hledat leda ve svých řadách. Chápu, že teď po koupi, musíš o jejích kvalitách přesvědčovat sebe, když už sis nějaké jejich 'dělo' pořídil, ale netřeba to šířit i zde.. :wink:
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

Qwasyx0
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Qwasyx0 » 29 črc 2011 13:43

No počkej, nešířím tady nic o nějakých kvalitách Packard Bell, říkam jen že se kvalitou vyrovná Aceru apod, což není kvalita HP, Sony, Lenovo apod. Ale pokud bude mít ntb doma a nebude ho každý den nosit někam do práce/školy apod, tak si myslím, že by o tom mohl přemýšlet. Samozdřejmě, pokud bys našel s podobnými specifikacemi třeba DELL nebo Lenovo, neradil bych, aby sis koupil PB...

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 29 črc 2011 14:43

http://www.mironet.cz/toshiba-satellite ... +dp151705/
Na 5650 si zahraješ celkem slušně. Nemůžeš chtít za 15k výkonou grafiku a super procesor - jde buď jedno nebo druhé. Ačkoliv tak před 2 měsícema prodával Acer konfiguraci Aspire, kde byl nový SB 2310 v kombinaci s GT540, za necelých 15k. TO byla cenová pecka a už se od té doby neopakovala :huh:
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

ToxicCc
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod ToxicCc » 29 črc 2011 15:12

K tomu Packard Bellu, sám ho vlastním a nemůžu si stěžovat, snad jen na klavesnici. Procák i3- 4x2,1Ghz +GT540M 2GB a 6GB RAM za tu cenu neseženeš... Já být tebou tak bych ho vzal.
Občas musíš čelit porážce, než něco dokážeš...

Qwasyx0
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Qwasyx0 » 29 črc 2011 17:45

Packard Bellu se opravdu bát nemusíš, pokud ho nebudeš tahat na cesty apod. doporučuju:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 29 črc 2011 17:54

To je dobrej vtip, tak to ať si koupí PC, když to nemá nikde tahat :lol:
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Qwasyx0
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Qwasyx0 » 29 črc 2011 18:00

Ja tim jsem myslel, že to neni notebook na cesty... To jsou třeba ty Acer TravelMate, co vydrží 8 hodin...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”