potreboval bych poradit, jak postavit sestavu na strih fullHD videa... cca od pentium 3 stavim herni kompy, ted me ale konicek zanesl do jinych vod a zjistil jsem ze takovy herni pocitac se vlastne vubec nehodi na strih videa a tak jsem prodal svuj ultra herni komp a shanim informace jak postavit pocitac na strih fullHD
co jsem tak cetl ruzne informace strich videa (zvlast fullHD) potrebuje:
hodne vykony procesor s co nejvic thready (coz v podstate znamena co nejvic jader)
hodne ramky (ale nemusi mit rychli timing. 9ka nebo 10ka by mela stacit, coz je uplny opak herniho PC)
co se tyce grafiky jsem toho moc nenasel ale moc vykonna byt zrejme nemusi ALE POTREBUJI 2X HDMI VYSTUP
a hdd co nejrychlejsi a nejvetsi, nemam penize na velkokapacitni ssd proto jsem se rozhodl pro RAID 0(tak 4 disky)a 1 velky pomaly disk pro backup, ktery ale v RAIDu zapojen nebude (aby nezpomaloval cele diskove pole)
a prave proto sem pisu, mohl by mi nekdo poradit co si do sestavy teoreticky mam strcit?
popripade mi hodit sestavu:
prvni investice by se tocila kolem 10-15 tis s tim ze pocitam kazdy ctvrt rok s upgradem treba ramky diskoveho pole nebo tak az to bude mit finalni podobu.
v zakladu bych potreboval INTEL procesor asi i5 s pozdejsim upgradem na i7 (muj diktafon si nerozumi s AMD (viz http://www.zoom.co.jp/downloads/h4n/software/ system requirments
nejakou tu ramku (pro zacatek 4GB do budoucna pocitam tak s 8-12)
zdroj co to utahne
nepotrebuju DVD mam externi
motherboard asi s usb3 kdyz uz ten komp budu chtit mit aspon 3 roky
ctecku pametovych karet
grafiku s 2 hdmi vystupy popripade tv out (ale ten neni nutny)
a premyslim nad vodnim chlazenim nebo efektivnim aktivnim, ktere nehluci (nevim co je vyhodnejsi kvuli hluku, ale ten stroj by nemel byt slyset (kvuli praci v noci, do ted si pritekyne stezovala ze nemuze spat -> byt 1+dvere

MOHL BY MI PROSIM NEKDO PORADIT? NEBO (PRO ME POHODLI) ZKUSIT SESTAVIT?
dekuji
BTW na strih pouzivam SONY VEGAS PRO 64x, SONY SoundForge a SONY ACID