Úvaha o novém PC

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

samotarrk
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Úvaha o novém PC

Příspěvekod samotarrk » 29 srp 2011 17:39

Jo za ty peníze by to byla krásná sestava. Pokud je PC, které teď máš dále (ať už u kohokoliv) využitelné a dostal bys za něj odpovídající částku, tak pak proč nekoupit nový? Win máš retail anebo OEM?
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

Reklama
Nadyllei
nováček
Stav:

Příspěvekod Nadyllei » 29 srp 2011 17:51

Nebyl jsem si sám jist, co mám, tak jsem musel za hledat. Mám OEM verzi, i když nevím jakto :D

Overlord
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Overlord » 29 srp 2011 19:50

Tak to si budeš muset koupit nový systém. Pokud budeš mít nové PC :) Ta cena za ten PC je dost vpohodě, ono jak to koupíš třeba za 25 tak to ztratí hned cenu nejen kvůli pokroku, ale i to, že můžeš mít novej za 15 a ne použitej za 12 :)

Kotik
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Kotik » 29 srp 2011 20:46

Jak tu bylo již řečeno, nový pc bych nekupoval, dokoupil lepší grafiku, zdroj,skříň, SSD (jestli chceš) a budeš mít dostačující sestavu. Ještě chladič, se kterým můžeš CPU nataktovat a budeš vysmátý.

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... Z0114R3011

//Kdybys chtěl 120 GB SSD, ten stojí o cca 2 k více.
Mimochodem, na czc by to vyšlo o 236,- levněji.
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW​-HF 5.1 4000

Nadyllei
nováček
Stav:

Příspěvekod Nadyllei » 30 srp 2011 15:17

Díky všem za odpovědi :)

Ještě si to nechám projít pořádně hlavou, jestli vylepšit starý PC nebo koupit nový :) Vrtá mi pořád hlavou to, že bych to prodával někomu, koho znám a vím, že by to využil :)

Chtěl bych se zeptat, jestli je tahle sestava v pořádku, nebo byste v ní něco změnili?
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... YE0116NT01

Nejspíš se ale nakonec rozhodnu pro vylepšení, to bych koupil:
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... T4010ZB201

Otázka ohledně vybrané skříně - je kvalitní? Vejde se do ní vše? :)

Overlord
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Overlord » 30 srp 2011 15:35

U koupě nového PC bych poradil změnit disk na Samsung F3, i já v posledních dnech vybíral PC a tento disk je opravdu hodně často doporučován a taky právem. U zdroje jsou spíš důležité osobní preference a zkušenosti Corsair je dobrý, ale kdykoliv můžeš brát nějaký Seasonic nebo Enermax (zdá se mi, že peníze pro tebe nejsou problém) :D Ten tvůj zdroj nemá myslím modulární kabely, což je taky otázka osobních preferencí, jestli chtít nebo nechtít.
Něco o té bedně se můžeš dozvědět tady (fotky, videa, komentáře) a všiml jsem si, že se liší v rozměrech, doporučuji se podívat na oficiální stránky výrobce a zjsitit tak např. prostor pro GK.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=67806

Jinak možná o nějakou stovku by tě to vyšlo levněji na CZC, pokud teda tohle řešíš :D (ale asi ne)

Nadyllei
nováček
Stav:

Příspěvekod Nadyllei » 30 srp 2011 15:47

To se ti opravdu zdá, že peníze pro mě nejsou problém :-D Jsem student a přes prázdniny jsem měl brigádu. Buď ty peníze utratím za blbosti nebo za nový počítač. :-D Kdybych neměl kupce na můj starý PC, tak nad novým ani nepřemýšlím :) ale právě, že se to tak poskládalo, že by šel do rodiny a vím, že by se využil, tak jsem nad novým PC začal přemýšlet. :)

Díky za tip na ten disk, asi bych vzal tedy ten Samsung :) Jaký bys vybral ten zdroj? Nevyznám se v tom vůbec a modulární kabely nevím, co jsou :-D

Jinak vím, že na CZC je to levnější. Skládám to na alfacomp, protože u CZC jsem nemohl přijít, jak dat odkaz na košík. :-D

Overlord
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Overlord » 30 srp 2011 15:54

1.Neřeš odkaz na košík, bys dal každý komponent zvlášť jak já :) - když máš možnost ušetřit tak ušetři :)
2. V žádném případě neříkám, že je Corsair špatný patří mezi kvalitní zdroje.
3. Modulární kabely znamená, že jsou odpojitelné od zdroje, zdroj má prostě venku konektory na napájení a ze zdroje vede jen ten hlavní největší a nejširší, který napájí desku. Tzn, že pokud má zdroj třeba 3kabely na napájení a nemáš co napájet, tak je odepneš a nebudou ti v bedně zavazet, nebo je tam nebudeš muset někde přivazovat. Méně kabelů>větší přehlednost>lepší cirkulace vzduchu.
4. Jinak já vybíral v posledních dnech PC a samozřejmě lidi ti radí a dávají svoje tipy, protože mají dobré/špatné zkušenosti. Můžeš mít zdroj LC power co ti pojede 5let a můžeš si donést nový Corsair a do roka může být po něm. Ale podle mě nemůžeš vybrat špatně, když vybereš něco od (seasonic, corsair, enermax, chieftec) (pro mě i fortron se svoji řadou aurum) - i když dost lidí je proti :)

Nadyllei
nováček
Stav:

Příspěvekod Nadyllei » 30 srp 2011 15:58

Možná se nakonec rozhodnu pro vylepšení, ale co jsem to tak počítal, tak to finančně vyjde skoro stejně, takže se musím rozmyslet no. :)

Každopádně díky moc za rady a připomínky. :)

Overlord
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Overlord » 30 srp 2011 16:03

Tak hodně štěstí pak dej vědět jak jsi se rozhodl. Souhlasím, že s tím prodejem do rodiny za slušnou cenu by se vyplatilo jít na novej pc. Ale z hlediska výkonosti je ten PC (co máš teď) dobrý.

Nadyllei
nováček
Stav:

Příspěvekod Nadyllei » 03 zář 2011 11:44

Tak jsem se rozhodl, že PC vylepším a nový kupovat nebudu. :)

Chtěl bych se zeptat za kolik bych mohl prodat samostatně grafickou kartu a skříň se zdrojem:
http://www.alza.cz/gainward-bliss-gtx28 ... 136181.htm
http://www.alza.cz/eurocase-middletower ... 162764.htm

Na case je záruka do 10.11.2011 a na grafickou kartu do 10.11.2012.

Díky :)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Internetové připojení v novém bytě Příloha(y)
    od impros » 02 zář 2024 22:11 » v Sítě - hardware
    8
    5043
    od kecalek Zobrazit poslední příspěvek
    04 zář 2024 16:03

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”