Spojení RAMek Vyřešeno
- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Spojení RAMek
Mám v počítači všeljak seřazené ramky. Ve asi třech slotech 4gb ddr3. A válí se mi v šupleti od jiné firmy další ram. která má celkově 4gb a taky je to ddr3. No a já chci z jednoho toho slotu vyndat jednu z ramek a dát tam tuhle a celkem by to mělo vyjít na 7gb. Kdybych se zdrovna trefil do té co má jenom 1gb. No a nebude se mi to třískat? Vím ještě, že tahle co se válí v šupleti má 1333Mhz a ty co mám v pc 1800Mhz. Díky za odpověď. Jde mi o to jestli mohu spojit 1333Mhz s 1800Mhz aniž by nebyli komplikace a taky se mi zdá 7gb docela neobvyklé...
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat.
Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Re: Spojení RAMek
Teoreticky se ty ramky podtaktují na frekvenci nejpomalějšího sticku.
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Nemáš tam náhodou čtyry sloty? Pak bys tam nechal ty 4GB co tam máš a dal tam jenom tu další a měl bys 8GB. Ještě si dej pozor co máš za OS, pokud máš 32bitový tak ten stejně využije max 3,5GB RAM, pokud máš 64bitový tak využiješ všechnu (7/8GB), a taky by bylo dobré se podívat jestli tvá deska podporuje 4GB moduly RAM (u DDR3 to většinou je, ale može se stát že to nepude, tak si to radči zkontroluj, ať pak nenadáváš
)

i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Mám tam jenom 3 sloty, takže vůbec nechápu jak jsou ty ranky rozmístěné. 64-bit OS mám sice nelegální, ale mám!!!
No a jednu ramku musím stejně nechat tátovi. Stačí mu 1gb. Což mu snadno splním a od mi dá 4gb a já jemu 1gb. Přátelská výměna
. Když ji tam dám tak se mi tedy všechny ramky sníží na 1333Mhz a vtom případě si spíše pohorším ne? Taky mohu ztratit Dual-chanel či jak se to píše...

A jak víš že už teď to neběží na 1333 Mhz? Ono taky záleží na tom, jak rychlé ramky podporuje základovka. Pokud tam dáš rychlejší a ona je nepodporuje, tak si je stejně vesele podtaktuje.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ty rychlejší paměti se podtaktují na frekvenci těch pomalejších.Přijdeš u Dualchannel,který ale asi stejně nemáš.Ovšem jak rychlost,tak dualchannel zas tak moc výkon počítače neovlivňují.Důležitá je velikost.Jenže pokud už máš 4GB,tak navýšením na 7GB si nijak nepomůžeš a v praxi to stejně nepoznáš.Systém nevyužije plně ani ty 4GB.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Spojení RAMek Vyřešeno
Díky za radu :)

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 4411
-
od vasekpetr1
Zobrazit poslední příspěvek
03 úno 2025 10:39