Notebook "na hraní"

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Renee
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Notebook "na hraní"

Příspěvekod Renee » 16 bře 2012 16:22

Zdravím,
v současnosti mám Toshibu L505-13g - kupoval jsem si ji jako notebook na hraní - to pro mě znamená že to není nadupaná herní mašina, ale rozjedu na ní co chci a i na docela slušné nastavení. V tomto mi naprosto vyhovuje, dodnes na ní rozjedu vše co se mi zamane a hraju na "nižší vyšší" nastavení.
Jenže už jí jsou dva roky, a tak se začínám poohlížet po novém stroji.
Mám následující podmínky:
-stejný nebo vyšší výkon jako můj současný stroj
-menší rozměry (14" nebo klidně i míň)
-aby vydržel přenášení (ne že bych za sebou tahal každý den noťas na šňůře, ale občas ho poponesu, i když se snažím šetrně)
-dobré větrání (současný stroj hodně moc topí, i když mám podložku i s přídavným ventilátorem)
-širokoúhlý displej (nevím, jestli to je dneska už normálka nebo ne, vím že naši mají malé notebooky s klasickým displejem)
-ideálně matný povrch všude - tuhle podmínku ale jsem schopen bez problémů oželet (současný stroj je všude lesklý a pořád jsou na něm nějaké otisky nebo něco, už jsem si zvykl)
-kdyby to mělo multimediální tlačítka, bylo by to super (stačí klasické play/pause, forward, backward)
-win7 - čistě z lenosti, jsem taky schopen to oželet
-cena kolem 15 tisíc, max. 20, ale to už bych plakal
-kdyby šasi bylo z něčeho jiného než z plastu, nezlobil bych se
Nezáleží mi na výdrži baterie, pokud to budou aspoň 2 hodiny při připojení na wifi a poklidném surfování po netu. Mechaniku taky nevyžaduji, ale pokud by neměl, potřeboval bych k němu i doporučit nějakou externí. Co jsem koukal, hodně takových ntebooků má podsvícenou klávesnici, asi bych byl radši bez toho, ale překousnu když tam bude (pokud se to podsvícení dá vypnout ovšem). Na velikosti disku mi taky moc nezáleží, přežiju i 320gb, ale klasických 500 by bylo ideální, klidně i při 5400 otáčkách.
Když se tak dívám po noteboocích, tak si vyhledám procesor a GK na notebookcheck.net, to je vše co pro to mohu udělat, vzhledem k tomu že komponentům nijak moc nerozumím...
Líbily se mi:
Lenovo ThinkPad Edge E420
Asus N43SM-VX019V
Lenova a Asusy koukám jsou asi jediné, co dělají notebooky jaké by vyhovovaly mým představám... Toshiby v těchle velikostech moc nejsou, Delly, HPčka a Sony jsou z podstaty drahé a v mojí cenové kategorii tedy nemají GK.
Co byste doporučili?
Díky

Reklama
  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pc do 28 000 na hraní.
    od liborek » 25 úno 2025 13:41 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    17
    11384
    od liborek Zobrazit poslední příspěvek