Grafická karta do ntb
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Grafická karta do ntb
Potřeboval bych poradit s koupí grafické karty do ntb Acer Aspire 5720ZG...původní karta Nvidia GeForce 8400M GS 256MB MXMI. Možná náhrada je ATI Radeon Mobility HD3650 512MB DDR2 MXMII. Nejde mi nijak o extra výkon karty, spíš bych nějakou potřeboval, abych mohl normálně zas využívat ntb. Děkuji předem za odpovědi.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Grafická karta do ntb
Do notebooku grafiku nekoupíš. Pouze jeden model od ASUSu má výměnné komponenty. Navíc kontrukce toho booku je dimenzována na tento výkon a teplo a novou grafikou tomu fakt nepřidáš.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Musis si koupit novy notebook. Graficka karta je soucast motheboradu a vymenit nelze. Navic je potreba i upgrade CPU, ktere je dneska hodne slabe.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Zrovna tento laptop (a spousta dalsich) ma moznost vymeny VGA. Zminene MXM vam nic nerika?
Ale s tou Ati jsou problemy, nejede naplno. Viz. 1 2 3. Takze radeji 9300 (MXM1).
//petre, o vykon mu nejde, stavajici VGA je nejsip KO (viz prvni post)
Ale s tou Ati jsou problemy, nejede naplno. Viz. 1 2 3. Takze radeji 9300 (MXM1).
//petre, o vykon mu nejde, stavajici VGA je nejsip KO (viz prvni post)
Naposledy upravil(a) zeus dne 19 dub 2012 11:31, celkem upraveno 1 x.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
HW base mi ukazuje ze u tohohle typu grafika vymenna neni (kolik modelu je jsem nezkoumal)
Porad zustava na dnesni dobu nevykonny provesor, a ten vymenit nepujde urcite, protoze to nepodporuje deska
Porad zustava na dnesni dobu nevykonny provesor, a ten vymenit nepujde urcite, protoze to nepodporuje deska
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Grafická karta lze vyndat, vsak je to typ mxm, takže není připájena na desku. Tenhle ntb mám asi 4 rokem, funguje jinak perfektně bez vad. Bohužel se u těchto druhů grafických karet příliš nepovedla životnost jáder.
Tu původní kartu koupím snad jen někde na ebay, ale v 512. Spíš bych potřeboval alternativu, klidně levnější a nejlépe ke koupi v ČR.
Samozřejmě být to stolňák, to bych si poradil sám. S ntb je to komplikovanější a nevyznám se v tom moc :(
zde je info o mxm kartách do ntb, které lze vyměnit:
http://mxm.borec.cz/index.php?page=Notebooky_s_MXM
Tu původní kartu koupím snad jen někde na ebay, ale v 512. Spíš bych potřeboval alternativu, klidně levnější a nejlépe ke koupi v ČR.
Samozřejmě být to stolňák, to bych si poradil sám. S ntb je to komplikovanější a nevyznám se v tom moc :(
zde je info o mxm kartách do ntb, které lze vyměnit:
http://mxm.borec.cz/index.php?page=Notebooky_s_MXM
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Už jen kvůli těm cenám bych se na to u 4 roky starého laptopu ani nevyto... A co je to je za kravinu, to MMX?
Pro zajímavost, zkuste ten pojem zadat na tom ebay
Jsou to obyčejné grafiky do PCI mobilních slotů, jen musíš tu stávající vytáhnout a objednat tu samou, jinak nemáš zajištěno, že tam půjde. Pokud si nikdy notebook nerozebíral, ani se do toho nepouštěj, spíš to hoď do zmíněného Abaxu (pokud ho chceš ještě někdy používat).

Jsou to obyčejné grafiky do PCI mobilních slotů, jen musíš tu stávající vytáhnout a objednat tu samou, jinak nemáš zajištěno, že tam půjde. Pokud si nikdy notebook nerozebíral, ani se do toho nepouštěj, spíš to hoď do zmíněného Abaxu (pokud ho chceš ještě někdy používat).
Naposledy upravil(a) d1amond dne 19 dub 2012 18:04, celkem upraveno 1 x.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- shutterCZE
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Přesně. Myslím že tam je něco s BIOSem. Který umožnuje používat jen stávající kartu.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Na ebay jsem našel jen tu 512, což je dost drahá a pro mě zbytečné cpát tam výkonnější kartu. Hledal jsem i na oficiálním webu nvidie, ale produkt tam ke koupi není. Dá se tam dát i od ATI, ale tu jsem našel 2x tak drahou. Montáž mi problém nedělá, jen mi dělá problém se v těch kartách vyznat. Samozřejmě bych nejradši koupil nový, ale bohužel si to nemůžu dovolit, jedině můžu zainvestovat do karty. No uvidím, snad nějakou najdu nebo hold vydělat víc a koupit novej.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jestli mas 100$ na kartu (MXM-I 9300GS, ktera by ti tam sla), tak jeste posetri a kup neco novyho. Je pravda, ze MXM je pomerne specialni zalezitost (kdyz o ni nevi ani člen HW spec týmu) a proto je draha.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 4266
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek
03 bře 2025 07:11