Dobrý den,
mohla bych Vás poprosit o doporučení nové nabíječky. Já sama se v tom nevyznám a v obchodě nám poradili špatně, můj noebook už je starý a bez nabíječky se hned vypne. Můj notebook je HP Compaq Presario CQ60.
Budu Vám moc vděčná.
Předem děkuji.
Doporučte prosím novou nabíječku na HP Compaq Presario CQ60
Re: Doporučte prosím novou nabíječku na HP Compaq Presario C
Co je zespoda napsano na puvodnim (zrejme nefunkcnim) originalnim adapteru? Zejmena vykon - 65W nebo 90W.
Ale nejspis je to 65W a koupis ho kolem 500 Kc. Kdyztak je to PartNo ED494AA.
Ale nejspis je to 65W a koupis ho kolem 500 Kc. Kdyztak je to PartNo ED494AA.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Pohlaví:
Bez udání hodnot na štítku se nedá mnoho doporučit, zdroje jsou různé a je jich mnoho - http://www.srovnanicen.cz/q/ZDROJ%20HP% ... 20%20CQ60/
Výkon je 65W. Právě ten prodavač nám dal nový adaptér s výkonem 90W a já si teď myslím, že to nějak poškodilo baterii nebo ten vtup na základní desce.
BS: Ale da, znas HP Part Surfer?
Shely: Jak se to chova po zapojeni POUZE adapteru, tedy BEZ baterie? A jak, kdyz je pritomna baterie?
Popis, co kde sviti a zda to jde zapnout.
Shely: Jak se to chova po zapojeni POUZE adapteru, tedy BEZ baterie? A jak, kdyz je pritomna baterie?
Popis, co kde sviti a zda to jde zapnout.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
No, takhle-když je zapojen adaptér do Pc, tak u toho vstupu je ta kontrolka-když je adaptér zapojen, tak svítí. Ale problém je v tom, že to nějak reaguje na doteky nebo co-musí se s tím různě hýbat nebo se to musí držet, aby ta kontrolka svítila. Když nesvítí, na monitoru se to ukáže-že počítač není napájen ze sítě. Nevím, jak jinak to mám popsat, raději sem to vyfotila, v galerii mám obrázek.
Takže, když je zapojen adaptér bez baterie a kontrolka svítí, tak počítač normálně jde. Když ta kontrolka nesvítí, tak pc nejde.
Snad jsem to popsala dobře.
Takže, když je zapojen adaptér bez baterie a kontrolka svítí, tak počítač normálně jde. Když ta kontrolka nesvítí, tak pc nejde.
Snad jsem to popsala dobře.
-
- Pohlaví:
Shely píše:Výkon je 65W. Právě ten prodavač nám dal nový adaptér s výkonem 90W a já si teď myslím, že to nějak poškodilo baterii nebo ten vtup na základní desce.
To že je zdroj s vyšším výkonem ničemu nevadí. Pokud to ale reaguje na pohyb pak je tam nevhodný konektor (ten čudl na konci drátu) anebo vadný konektor přímo v nb.
Vážně, ten prodavač nám říkal, že nabíječka s vyšším výkonem je jen dočasná volba a že to může poškodit baterii. A tuhle novou nabíječku mám už pár měsíců a začalo to takhle blbnout až včera. Každopádně děkuju.
-
- Pohlaví:
Výkon se počítá se součinu napětí a proudu, ale ten vás v tomto ohledu nezajímá, resp. nezajímá vás těch 90W. Důležité je nyní napětí, tedy kolik je na výstupu voltů a ty musí být stejné jako na předchozím zdroji.
Pokud máte původní zdroj 18V/65W a ten nový 18V/90W pak je to správně a prodavač by měl jít prodávat zeleninu. Pokud tam ale máte 22V, pak je ten zdroj nevhodný.
Ale jelikož se to mění při pohybu, je to nejspíš mechanická závada a to buď ty konektory anebo nalomený kabel. Vzhledem k poruchovosti konektorů je vždy lepší koupit originál zdroj, než nějaké univerzály, kam se dá nasadit bezpočet adaptérů, které často zlobí.
Pokud máte původní zdroj 18V/65W a ten nový 18V/90W pak je to správně a prodavač by měl jít prodávat zeleninu. Pokud tam ale máte 22V, pak je ten zdroj nevhodný.
Ale jelikož se to mění při pohybu, je to nejspíš mechanická závada a to buď ty konektory anebo nalomený kabel. Vzhledem k poruchovosti konektorů je vždy lepší koupit originál zdroj, než nějaké univerzály, kam se dá nasadit bezpočet adaptérů, které často zlobí.
Na tom starým je 18.5V/65W a na tom nynějším je 19.5V/90W.
-
- Pohlaví:
Ten 1V by tomu neměl vadit, spíš je otázka zda hodnoty uvedené na štítku jsou pravdivé což u nějakých laciných noname zdrojů nemusí být pravda.
Ale jak jsem psal - jedná se zřejmě o mechanickou závadu, porovnejte ty konektory co se strkají do notebooku jestli jsou stejné a není to tam volné. Musí to sedět těsně, aby se přívod napětí při pohybu nepřerušoval.
Ale jak jsem psal - jedná se zřejmě o mechanickou závadu, porovnejte ty konektory co se strkají do notebooku jestli jsou stejné a není to tam volné. Musí to sedět těsně, aby se přívod napětí při pohybu nepřerušoval.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
PSU kompatibilita s novou základní deskou Příloha(y)
od Viktor737 » 26 zář 2024 17:06 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 17
- 4915
-
od Viktor737
Zobrazit poslední příspěvek
29 zář 2024 15:04
-
-
-
Prosím o radu jak předělat PC
od ruzi.jiri » 22 srp 2024 07:54 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 8
- 2453