Přehledné testy hardwaru? Kupuju notebook

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

trefort
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Přehledné testy hardwaru? Kupuju notebook

Příspěvekod trefort » 27 čer 2012 00:07

Ahoj,
chci si kupovat notebook a vybírám ho u tak dlouho, že jsem mezitím stihl našetřit na tři :D Předtím jsem čekal na Ivy Bridge, teď si ale uvědomuju, že se v tom stejně nevyznám. Někde jsem četl, že i5 je horší než i7 a sandy bridge horší než ivy bridge. No jo, ale co je lepší? i5 v ivy nebo i7 v sandy? A co testy grafických karet? Mně slovo 3d mark nebo benchmark nic neříká. Já potřebuju vidět, že jedna karta má třeba 55% a druhá 72%, z čehož mi bude jasné, jaká je lepší. To samé nechápu, jestli je nějaká znatelná výhoda v tom, jak se teď dělají kromě HDD i SSD disky, že jsou nějak rychlejší. Do toho vidím notebooky s 4GB RAM a jiné s 8GB, tak si říkám, jestli bych tam opět pocítil nějaký rozdíl...
Neznáte nějakou stránku s přehlednými testy notebookového hardwaru, že bych se v tom trochu pohrabal a zjistil, co vlastně chci?

Už jsem tu párkrát žádal, aby mi někdo doporučil 14" notebook, lehký, dlouhá výdrž baterie, musí ale zvládnout WoW a FIFU 12 (budoucí 13 taky). Vůbec mi nezáleží na tom, jak to bude vypadat graficky, hlavně se to nesmí sekat. Matné LCD by potěšilo. Cena do 24k. Jenže jednou mi tu někdo doporučí něco se Sandy Bridge, pak zase něco s Ivy. Pak to má kartu nějakou gigovou od nVidie, pak sdílenou Intel HD G. 4000. A pak, kdo si v tom má vybrat? :D
Můj podpis je šedý...

Reklama
Arha
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Přehledné testy hardwaru? Kupuju notebook

Příspěvekod Arha » 27 čer 2012 09:15

Naposledy upravil(a) Arha dne 27 čer 2012 11:08, celkem upraveno 1 x.
I skladník ve šroubárně si může psát vlastní SQL příkazy.

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 27 čer 2012 09:19

Tak to se ponor sem do sekce Technik.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

trefort
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod trefort » 27 čer 2012 11:05

Ta doporučovaná 14" je super, ale problém je v tom, že je to taky 15,6" :)
Můj podpis je šedý...

Arha
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Arha » 27 čer 2012 11:08

Omlouvám se, opraveno.
I skladník ve šroubárně si může psát vlastní SQL příkazy.

trefort
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod trefort » 27 čer 2012 13:58

Jo, tak ten parametrově vypadá dobře. Líbí se mi, že má dvě grafiky, akorát jedinej problém je, že je docela tlustej a strašně hnusnej :D
Můj podpis je šedý...

TheSpeedding
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod TheSpeedding » 27 čer 2012 14:26

13" Sandy bridge, sám budu kupovat - http://www.alza.cz/acer-aspire-3830tg-2 ... 285946.htm
Jinak mezi Ivy a Sandy bridge je téměř nulový rozdíl, Ivy má jen lepší integrovanou grafiku .. Co jsem tak koukal, tak ta grafika v tomhle aceru je o něco málo lepší než GT 440, takže by určitě měla zvládnout tebou uvedené hry minimálně na střední detaily... Jo a mě 9600GT (o něco horší než tahle) zvládala např BF3 s přehledem na střední, takže bych se ji nebál :)
Intel Core i7 2600 + Corsair Hydro H60, MSI GTX 970 4 GB, Corsair 16GB DDR3 1600 MHz, SSD Intel 520 120 GB, HDD WD Green 1 TB, Seasonic X-760
Intel Core i5 2400 + SilentiumPC Spartan, Gainward GTX 570 1.28 GB, Kingston 8GB DDR3 1866 MHz, SSD Intel 535 240 GB, Seasonic SS-400ET

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”