rozhoduji se, kterou grafiku koupit jako upgrade po HD 5850 a vybírám mezi HD 7870 od Gigabyte (takt jádra zvednut o 100mhz + chladič Windforce 3X) nebo GTX 660 od ASUS (takt jádra zvednut 40mhz + chladič Direct CU).
Pro HD 7870 hovoří znatelně vyšší výkon a větší paměťová sběrnice, která se v budoucnu určitě bude hodit a nebudou s ní problémy jako se 192bit u GTX 660. Také by se měla dát lépe taktovat než GTX 660. Na druhou stranu po zkušenosti s HD 5850 se mi vážně nechce brát AMD z důvodu neustálých problému s ovladači a tím spojenými problémy s kartou, která když odešla tak jsem to přisuzoval opět ovladačům a prošvihl záruku na rozbitou kartu.
GTX 660 je zase oproti HD 7870 výkonově slabší a má relativně malou sběrnici z níž mám strach. Na druhou stranu je tu ale výhoda chladiče Direct CU, který je dle testů velmi tichý (určitě o něco tišší než Windforce), ale hlavně mnohem lepší softwarová podpora od Nvidie. Co jsem slyšel a vím, tak jsou ovladače pro Nvidie mnohem lépe vyladěné než AMD. Navíc tu máme PhysX a CUDU, což je sice jen takový bonus, ale nebyl by rozhodující. V poslední řadě tu je fakt, že taktovaní GTX 660 není dle testů žádná sláva, což ale také není rozhodující, neboť téměř netaktuji.
Takže teď dilema... Kterou kartu vzít? Obě stojí relativně stejně a to cca 5500. Kartu chci brát z Alzy nebo CZC. Co by jste volili vy? Přemýšlím nad tím už celkem dlouho a nemohu se rozhodnout... Děkuji za rady a tipy... (Nejsem ani Červeňák ani Zeleňák...