Zdravím,
hodlám zvyšit svoji RAM paměť. Má základní deska (2A90H) podporuje 240 pinové DDR3 SDIMM paměti s frekvencí 1333/1066 MHz. Maximálně 8GB. V internetovém obchodě jsem našel kit, který by mi vyhovoval (http://www.mironet.cz/kingston-8gb-ddr3 ... +dp116655/). Avšak jeden parametr nesedí s mojí nynější RAM pamětí. Časování CL produktu je 9-9-9-27. Ovšem teď mám 9-9-9-24. Staré paměti chci úplně nahradit, takže bych rád věděl, jestli je to nějaký problém, nebo jestli na tom nezáleží.
Předem díky, EuforyCZ.
Upgrade RAM paměť
Re: Upgrade RAM paměť
Jestli starý zahodíš tak tam žádnej problém nebude.
GIGABYTE Z68XP-UD3| Intel Core i5-3570K @ 4,3Ghz + 212+EVO | HD 7950 FLEX 3GB GDDR5 1200/1650 | GEIL RAM DDR3 8GB(2x4GB) 2133Mhz | SEASONIC S12II-520W | Corsair 300R | OCZ Vertex 4 - 128GB | WD Green 2TB | Dell UltraSharp U2713HM - 27' 1440p
Macbook Pro 15'' Retina 2.0/16/256
Macbook Pro 15'' Retina 2.0/16/256
Vítej na PC-help!
Uveď prosím, co máš za systém (hlavně 32bit nebo 64bit). Jinak ty RAMky klidně můžeš použít i dohromady, pojede Ti to podle těch slabších.
Uveď prosím, co máš za systém (hlavně 32bit nebo 64bit). Jinak ty RAMky klidně můžeš použít i dohromady, pojede Ti to podle těch slabších.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Windows 7 32bit, ale s RAMkama objednávám 64bit (jinak by mi 8GB bylo na nic). Kdybych koupil 8GB a dal to k těm starým, tak stejně víc jak 8GB počítač nevezme (udává základní deska). Navíc staré, jsou opravdu staré a hodlám je buď prodat nebo si je někam schovat.
Pak myslím, že bys nemusel mít problém 

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Mohu se ještě zeptat, proč chceš Upgradovat ramky? Jestli je to kvůli hrám, tak je to zbytečné. Výkon se ti nezlepší. Ovšem, jestli je to kvůli práci s fotkami, 3D programy. Pak ano... Proč je tedy kupuješ? Jestli by spíše nechtělo upgradovat něco jiného...
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat.
Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Ano, jedná se o 3D programy a zároveň multitasking. Mám zapnuto opravdu mnoho aplikací. Ale co se týče her, tak si dovolím nesouhlasit. Pokud člověk vlastní 32bit systém a má 4GB RAM, tak mu upgrade RAM pomůže i se hrami. Různé vykreslování a podobně, díky tomu to půjde snáze. Samozřejmě ten rozdíl nebude nějaký extrémní (jako kdybychom například upgradovali CPU či grafickou kartu).
Ovšem zpět k tématu. Vím na 100%, že potřebuji více RAM, jen mi šlo o to číslování, jestli s tím nebude problém, takže mockrát děkuji za ochotu a rychlou odpověď.
Ovšem zpět k tématu. Vím na 100%, že potřebuji více RAM, jen mi šlo o to číslování, jestli s tím nebude problém, takže mockrát děkuji za ochotu a rychlou odpověď.
- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
U her se právě, že nezíská téměř vůbec nic. Výměnou ramek. Ramky by ti samozřejmě měli šlapat.
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat.

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 2874
-
od BRB11
Zobrazit poslední příspěvek
12 led 2025 18:02