Párkrát se tu taková věc řešila, ale buď se ptal úplný laik, nebo mu někdo radil, že na hudbu stačí jakákoliv šunka. Já si ale nemyslím, že je to pravda.
Jde o domácí studio. PC bude u digitálního piána s programy jako Cakewalk, Cubase, notace ap.
Zvuková karta bude ext. Cakewalk VS-100, jede přes USB (2.0), a má ultra nízkou latenci.
(Kvůli téhle kartě tam musí běžet Win7 na 32 bit). Piáno bude ovládat VST nástroje s velkými databankami samplů (např. jen klavíry mají 40G).
Výhledově dva monitory.
Zaměření - filmová hudba, atmosféry, ruchy a živé hraní na VST. (Nepředpokládám míchačku symfoňáku se stovkou stop a pod.)
Cena nehraje roli, ale nechci tam mít nic, co nepotřebuju - jde o jednoúčelový stroj.
Zajímá mě názor
- Co udělat pro plynulou propustnost USB při živém hraní na VST
- Jakou rychlost disku, dva nebo jeden, příp. SSD + data
- Kolik paměti, hraje roli časování?
- Jaký procesor a takt, hraje roli počet jader nebo thready?
- Jaká ideální deska? Paměťové pozice? (potřebuji mikro-ATX)
Nejde samozřejmě o výpočetní výkon, ale jde zásadně o rychlost, datovou propustnost a minimální latence.
Díky za názory..
Rangi
PC pro psaní hudby a hraní na VST nástroje
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Re: PC pro psaní hudby a hraní na VST nástroje
S takto specifickým dotazem bych se raději obrátil na muzikanty, respektive majitele nahrávacích studií. Nějaké informace získáš určitě na www.zvukarina.cz a možná vydoluješ něco třeba z Michala Janečka ze studia FranzKavkaz (http://www.franzkavkaz.cz/) na stránkách má i svou sestavu, na které nahrává a mimo jiné na ní stříhal i soundtrack k filmečku Mukanika (http://www.stream.cz/uservideo/30221-mu ... soundtrack).
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Re: PC pro psaní hudby a hraní na VST nástroje
Zdar Karlosi,
pár muzikantů i majitelů studií znám, ale zrovna oni těmhle věcem naprosto nerozumí, vyjma toho, s čím dělají denně. Ale jaký maj v počítači procesor nemají šajna. Většinou říkají, že se jim o to stará někdo jiný. Tak právě tyhle lidi já tu hledám.
Mně by se hodil člověk, který umí teoreticky uvažovat, abych to nemusel dělat sám pokus-omyl.
Jistě že je možný koupit PC s dostatečnou výkonovou rezervou třeba na i5, a víc neřešit, ale mě by žralo, že ten hardvér není využitej a za ty peníze jen stojí ve smyčce a čeká.
Představoval jsem si nějaké minimalistické řešení, kde nic nezdržuje, ale kde taky není nic nadbytečný.
Rangi
pár muzikantů i majitelů studií znám, ale zrovna oni těmhle věcem naprosto nerozumí, vyjma toho, s čím dělají denně. Ale jaký maj v počítači procesor nemají šajna. Většinou říkají, že se jim o to stará někdo jiný. Tak právě tyhle lidi já tu hledám.
Mně by se hodil člověk, který umí teoreticky uvažovat, abych to nemusel dělat sám pokus-omyl.
Jistě že je možný koupit PC s dostatečnou výkonovou rezervou třeba na i5, a víc neřešit, ale mě by žralo, že ten hardvér není využitej a za ty peníze jen stojí ve smyčce a čeká.
Představoval jsem si nějaké minimalistické řešení, kde nic nezdržuje, ale kde taky není nic nadbytečný.
Rangi
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Přehrávání hudby v autoradiu přestane po chvíli hrát
od extrem » 07 dub 2025 17:34 » v Vše ostatní (hw) - 0
- 1625
-