Dobrý den,
chtěl upgradovat svůj netbook, který jsem dostal s 1 GB RAM, poté jsem zvýšil paměť na 2GB RAM a výrobce udával, že jde upgradovat maximálně na tuto velikost. Na internetu, jsem však narazil, že několik lidí se stejným modelem provedlo upgrade na 4GB RAM a dočkali si báječných výsledků. Mám Windows 7 Home Premium x86, a vím, že 32-bitová verze umí využít jen 3,5 GB paměti, ale pořád je to hodně. Na webu Asuseeepc.cz jsem narazil na tento komentář :
http://asuseeepc.cz/upgrade-ramky-vymena-operacni-pameti-na-netbooku-asus-eee-pc-1015bx/► Zobrazit spoiler
Maki941
(22.9.2012 | 15.05) napsal:
Pre tych ktorych zaujima ake maximalne vysledky sa s tymto uzasnym netbookom daju dosiahnut este doplnim, ze rovno po zakupeni som upgradoval RAMku na 4GB. Konkretne Kingston 4GB 1066MHz CL7, ktorá je vhodná najme na hry. Spociatku s nou bol problem pretoze ako som zistil tak Starter moze pouzit MAXIMALNE 2GB RAM napriek tomu, ze APU C60 ma limit AZ 4GB, co je premna smiesne, no predsa novinka a tak som vahal ci RAM vratit a zobrat rovnaku ale 2GB alebo preinstalovat Windows. Teda som sa po dlhsej uvahe rozhodol preinstalovat Windows. A musim skonstatovat ze to bolo to najlepsie rozhodnutie ake som mohol urobit . Preinstaloval som ho na Windows 7 Ultimate x86 a vysledok je nasledovny, nakolko graficka pamat je tu zdielana a teda jej vykon priamoumerne narasta z velkostou vasej pamati RAM tak moja GPU z povodnych parametrov: Celková grafická pamäť k dispozícii: 384MB, Vyhradená videopamäť: 256MB, Systémová videopamäť: 0MB, Zdieľaná pamäť: 256MB (udaje su uvedene pri povodnej 1GB RAM), narastla pri 4GB RAM a Win 7 Ultimate x86 na: Celková grafická pamäť k dispozícii: 1598MB, Vyhradená videopamäť: 384MB, Systémová videopamäť: 0MB, Zdieľaná pamäť: 1214MB. A pouzitela pamat RAM zo 750MB na 2,87GB. Cize vysledky su fakt uzasne. Musim skonstatovat ze sviznost systemu neskutocne vzrastla, takisto aj cas za, ktory sa zapne, ci vypne. Herny vykon na netbook je neskutocny, ako priklad uvediem hru FarCry, na 1GB a Win 7 Starter mi to islo celkom dobre, ale trosku trhavo a to na LOW detailoch, teraz mam vsetko na VERY HIGH a ide mi to cca 35-65FPS cize je to super hratelne a teda vysledok je perfektny. Na zaver dodam, ze tento obrovsky vykonovy skok ma stal len 16€, cize rozhodne to stalo zato . Dufam, ze sa zaujemcom prispevok bude pacit, dal som si zalezat na presnosti vsetkych udajov .
Našel jsem tento typ paměti. Mohl bych ho objednat ?
http://atcomp.cz/zbozi/so-dimm-4gb-ddr3-1066mhz-kingston-cl7/detail.aspx?p=z:148249Děkuji