Zdravím všechny, chtěl bych poprosit o radu ohledně vylepšení mé stávající sestavy.
Žádným rozpočtem prakticky omezený nejsem, ale nemyslím si, že je pro mě rovnou nutné kupovat úplně nový počítač. Příliš vysoké nároky na něj nemám, ale v některých hrách mám pocit, že už jeho výkon úplně nestačí. Pokud si tedy myslíte, že je v mé sestavě nějaké slabé místo, které by se dalo nahradit, budu moc rád za Vaši radu. Možná mi řeknete, že je sestava vyvážená, ale celkově zastaralá, i to je pro mě cenná informace. Poslední dobou se v této oblasti neorientuji, osobně jsem uvažoval o lepší grafice, třeba i zdvojené přes SLI. Ale nevím, jestli by to mělo se stávající deskou, procesorem a RAM cenu.
Předem děkuji za jakýkoliv názor.
Motherboard ASUS StrikerExtreme
http://www.asus.com/Motherboards/Striker_Extreme/#specifications
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8600 @ 3.33GHz, 3838.06 MHz (originál: 3333 MHz, overclock: 15%)
2x 2GB RAM DDR2
Ati Radeon HD 4830 1gb
1TB SATA HDD
Windows 7 32bit
Vylepšení starší PC sestavy
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Vylepšení starší PC sestavy
Vítej na PC-HELP
Odpověděl jsi si v podstatě sám. Největší slabinou je v tuto chvíli procesor a sebelepší grafika ten výkon nedožene.
V podstatě dnešní Pentium Dual Core za 1500,- bude výkonnější než starý C2D Exxx.
Možná pokud by se dal sehnat nějaký C2Q az rozumnou cenu (oněch 1500,-), pak bych ho doplnil grafikou Radeon 7770. TO už by se mohlo pohnout výkonem kupředu.
Odpověděl jsi si v podstatě sám. Největší slabinou je v tuto chvíli procesor a sebelepší grafika ten výkon nedožene.
V podstatě dnešní Pentium Dual Core za 1500,- bude výkonnější než starý C2D Exxx.
Možná pokud by se dal sehnat nějaký C2Q az rozumnou cenu (oněch 1500,-), pak bych ho doplnil grafikou Radeon 7770. TO už by se mohlo pohnout výkonem kupředu.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Ano, jako procesor doporučuju: http://pc.bazos.cz/inzerat/24893441/Int ... R-s775.php
a k němu pořádný chladič. Ten procesor jde většinou bez zvyšování napětí na 3.0GHz a není problém ho dostat i na 3,6GHz, to by sis mohl dovolit i HD7850. Ale pokud se budeš držet na 3.0GHz a méně tak maximálně tu 7790.
a k němu pořádný chladič. Ten procesor jde většinou bez zvyšování napětí na 3.0GHz a není problém ho dostat i na 3,6GHz, to by sis mohl dovolit i HD7850. Ale pokud se budeš držet na 3.0GHz a méně tak maximálně tu 7790.
Já jsem já a ty jseš ty.
"Milan Hvězda"
"Milan Hvězda"
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Díky moc za reakce. Vypadá to tedy časem na úplně novou sestavu.
Ten procesor je už opravdu tak zastaralý? Co jsem se díval, tak je to z řady C2D ten nevyšší...nepomohlo by ani vyšší taktování? Chladič je tam nějaký high end Zalman. Rozdíl oproti CPU doporučovaného kolegou výše není tak dramatický.
dle http://www.cpubenchmark.net
První hodnota:
Passmark CPU Mark
(higher is better)
Druhá hodnota:
Rank
(lower is better)
Intel Core2 Quad Q6600 @ 2.40GHz 2967 439
Intel Core2 Duo E8600 @ 3.33GHz 2376 551
Ten procesor je už opravdu tak zastaralý? Co jsem se díval, tak je to z řady C2D ten nevyšší...nepomohlo by ani vyšší taktování? Chladič je tam nějaký high end Zalman. Rozdíl oproti CPU doporučovaného kolegou výše není tak dramatický.
dle http://www.cpubenchmark.net
První hodnota:
Passmark CPU Mark
(higher is better)
Druhá hodnota:
Rank
(lower is better)
Intel Core2 Quad Q6600 @ 2.40GHz 2967 439
Intel Core2 Duo E8600 @ 3.33GHz 2376 551
Naposledy upravil(a) horned.reaper dne 06 čer 2013 21:32, celkem upraveno 1 x.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Ve své době představoval špičku. Jo, to byly časy, před 5 lety.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
To je pravda. Pět let je pět let.
Ještě upřesňující dotaz. V poslední době hraji poměrně hodně World of Tanks a tato hra zatím nemá podporu pro více jader procesoru. Na nějakých 40-60FPS a poměrně plynulé efekty to rozjedu jen na nízkou úroveň graf. nastavení. Pomohla by konkrétně v tomto případě lepší grafika? S C2Q bych řekl, že na tom budu dokonce ještě hůř, protože se asi s výkonem jednoho jádra k současné hodnotě nedostanu...?
Ještě upřesňující dotaz. V poslední době hraji poměrně hodně World of Tanks a tato hra zatím nemá podporu pro více jader procesoru. Na nějakých 40-60FPS a poměrně plynulé efekty to rozjedu jen na nízkou úroveň graf. nastavení. Pomohla by konkrétně v tomto případě lepší grafika? S C2Q bych řekl, že na tom budu dokonce ještě hůř, protože se asi s výkonem jednoho jádra k současné hodnotě nedostanu...?
Grafika by šla třeba 5770 z bazaru do 1500kč.
Já jsem já a ty jseš ty.
"Milan Hvězda"
"Milan Hvězda"
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 2036
-