Poraďte s procesorem

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Marty Marx
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Poraďte s procesorem

Příspěvekod Marty Marx » 02 črc 2013 14:13

Zdravím, mám tuto základní desku GIGABYTE GA-MA770-DS3 a potřeboval bych lepší procesor. Je tam AMD Athlon 64 X2 5600+ (2,8 GHz).
Jde mi o to, aby mi jelo GW2 plynuleji. Dočet jsem se, že je tam větší nárok na procesor než grafiku. => doporučili byste mi prosím nějaký lepší procesor, na nové pc není peněz :-(
Garfika RAEDON HD 5770
4GB RAM
Win 7 64bit

Reklama
warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Re: Poraďte s procesorem

Příspěvekod warcraftan » 02 črc 2013 14:19

Noo,..s X4 jádrovým procesorem by jsi rozdíl určitě poznal:
AMD Phenom II X4 945, rev. C3
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

Marty Marx
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Marty Marx » 02 črc 2013 15:00

Vypadá pěkně, ale vleze do té základní desky ? U desky je patice AM2/AM2+ a u toho procesoru píšou , že je AM3.

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 02 črc 2013 15:07

Díval jsem se do seznamu podporovaných procesorů a Phenomy mezi ně jsou,..přinejhorším flashneš bios - umíš to?
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

Marty Marx
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Marty Marx » 02 črc 2013 15:13

Montáž bych nechal odborníkům jen mě zajímalo jestli na tu desku seženu něco lepšího.... Všude kam sem koukal byly ty AM3 a nechce se mi kupovat nova deska a vše ostatní... Takže by tam mohl vlézt i ten 6ti jadrový Phenom II ?
http://www.alfacomp.cz/php/index.php?ei ... 00830973G5

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 02 črc 2013 15:19

No flash biosu se netýká montáže, je to spíš softwarová záležitost a pokud to neumíš, tak je i možné že odpalíš desku.
Ten X6 Phenom tam půjde taky, ale je to zbytečné a výkon jako takový ve hrách Ti to nezlepší...ten X4 má lepší výkon na jedno jádro a je líp taktovatelný (případně).

Marty Marx
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Marty Marx » 02 črc 2013 15:25

Dobře, dám tam tedy 4 jádrový, ještě mi řekni jestli má cenu kupovat ten dražší 3,4GHz http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 30972PCU71 - když už to koupim tak ať to stojí za to.
Montovat to nechám v obchodě, dám jim tam celej počítač a ať se staraj aby to jelo :-)

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 02 črc 2013 15:27

Je to ten stejný procesor, akorát s vyšší frekvenci (na stejnou frekvenci jako je ten 965 jsi můžeš dotaktovat za pár vteřin zadarmo a v pohodlí domova)

Marty Marx
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Marty Marx » 02 črc 2013 15:34

Paráda, tak koupím ten co si mi doporučil. Až to bude, tak se ozvu a nataktujeme :-) Děkuju za rady, hned mám lepší náladu :thumbup: :clap:

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 02 črc 2013 16:11

Samozřejmě by bylo nejlepší to postavit na intelu,..ale když už máš desku doma, tak dokoupíš jenom procesor a vyjde Tě to levnějc (když teda nemáš teď finance :-) ). Jinak musím Tě upozornit, že Phenomy mají tendenci topit, čili o teploty se sice postará chladič, který bude dodávaný k procesorů, ale v zátěži půjde celkem slyšet :-) (proto se často bere i nějaký chladič k AMD procesorům)

JJ,..tak se pak ozvi, můžeš pokračovat pak v tomto tématu, nebo si založit na to nový typu "Chci nataktovat Phenoma z 3,0Ghz na 3,4Ghz" <=Kdybych náhodou nebyl online, je to velmi jednoduché, je to i bez zvyšování napětí...

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”