CPU Cooler na Socket AM2 (940) Vyřešeno
CPU Cooler na Socket AM2 (940) Vyřešeno
Čau, ahoj. Hledám nejvhodnější, velmi kvalitní a hodně "výkonný" CPU Cooler na uvedený socket AMD Athlonu x2 6400+, nejlépe takový, se kterým budu moct taktovat CPU na jedničku. Mám zatím jeden typ: http://www.czc.cz/thermaltake-cl-p0587-frio-extreme/125700/produkt, je dobrý? Cena by se mohla pohybovat okolo 2k.
Re: CPU Cooler na Socket AM2 (940)
No nevím, jak by to bylo s tím taktováním? S tím, co mám teď a to je podobný vytáhnu FSB na stabilních 202, tzn. cca o 0.03Ghz... a vím že jde dát na stabilních 3.4Ghz popř. se štěstím na 3.5Ghz.
Máš Black Edition procesor? CO máš teď za chladič?
- Adys301
- člen HW spec týmu
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
Urcite vem Gelid Tranquillo, davame ho do vsech lepsich sestav
Odesláno z mého zasekaného HTC Desire C pomocí Tapatalk 2
Odesláno z mého zasekaného HTC Desire C pomocí Tapatalk 2
Skane píše:No nevím, jak by to bylo s tím taktováním? S tím, co mám teď a to je podobný vytáhnu FSB na stabilních 202, tzn. cca o 0.03Ghz... a vím že jde dát na stabilních 3.4Ghz popř. se štěstím na 3.5Ghz.
Nevím, nejsem moc Overclocker, ale s tímto chladičem budeš mít určitě lepší teploty, takže ho můžeš více nataktovat. Máš BE, takže by si měl mít odemčený násobič. Ale u taktování hodně záleží jestli máš štěstí na kus, některý kus nataktuješ i o 1GHz, druhý třeba jen o 200MHz.
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Srp 2013 21:15) ---
A změř si jestli se ti vleze do kejsy.
Ok, moc vám děkuji. Ještě bych se chtěl zeptat na ten násobič, mám ho otevřený (Manual max 16x a AUTO je na 16x FSB 200 = 3.2Ghz). Teď to mám na Manual 16x a FSB na 202 stabilních s tímto starým chladičem, jak je lepší nastavit násobič, na nižší hodnotu, tím pádem větší FSB, nebo na nejvyšší jak to mám teď :)
- Adys301
- člen HW spec týmu
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
FSB nech na 200 a multiplier(násobič) zvyšuj. Proto je to Black Edition, která má odemčený násobič ...
Taktování přes FSB není žádné taktování.... Pokud ti nejde zvedat násobič výše, tak zkus jen update BIOSU a pokud to nepomůže tak se na to vyprdni a radši šetři na Intel.
- Adys301
- člen HW spec týmu
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
A jseš si jistý, že máš Black Edition ?
Mám BE... násobič je odemčený, už po několikátý že max násobič jde na 16x a AUTO je 16x, můžu už zvedat jen FSB.
PS: předtím jdem updatoval BIOS na nejnovější verzi k mojí desce...
PS: předtím jdem updatoval BIOS na nejnovější verzi k mojí desce...
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”