Čau,
co je lepší konzole nebo PC, já jsem zvyklí na PC, konzole jsem v životě neměl a jednou v životě jsem měl Gamepad. Nevím... je levnější PS3, než PC za 15k.
Co myslíte? Váhám, abych neudělal chybu...
Konzole vs. PC Vyřešeno
Re: Konzole vs. PC
Každé má svoje pro a proti.
PC musíš každý rok obnovovat grafickou kartu na nové hry atd. (jen malý příklad).
Konzoli koupíš jednou a vydrží dokud za dalších 5 let nebude nová. Co se týče ovládání her i pro PC hráče je konzole jednoduší má auto aim ,který v MP pomáhá na zaměření atd. a hlavně do budoucna budou hry kvůli pirátství vycházet spíše na konzole. Pro hraní bych bral konzoly třeba PS4.
PC musíš každý rok obnovovat grafickou kartu na nové hry atd. (jen malý příklad).
Konzoli koupíš jednou a vydrží dokud za dalších 5 let nebude nová. Co se týče ovládání her i pro PC hráče je konzole jednoduší má auto aim ,který v MP pomáhá na zaměření atd. a hlavně do budoucna budou hry kvůli pirátství vycházet spíše na konzole. Pro hraní bych bral konzoly třeba PS4.
Dle mého je hraní na konzoli o ničem. Hrani PC je a vždy bude nejvyšší level hraní her. Console je pro lidi co hrajou 2x do týdne.
Já pro hraní PC :)
Moje zlatíčko: CPU i5-3570, MB: MSI Z77MA-G45, RAM Corsair Ventage 2x8GB, GPU: Gigabyte GTX680 OC 2GB, Zdroj: CoolerMaster 650W GX serie, HDD: Seagate Baracuda 7200.14 1TB server , CASE Zalman Z11,
Kup tu PS3 - stoji od 4000 Kc
Neni potreba resit zadne technicke problemy, menit kazdou chvili hardware a spousta her je z pochopitelnych duvodu pouze pro konzole. A i ke konzoli jde pripojit mys a klavesnice.
Viz treba GTA V, vysla verze pro XBOX a PS3 a verze pro PC mozna bude za rok, kvuli piratstvi.
Neni potreba resit zadne technicke problemy, menit kazdou chvili hardware a spousta her je z pochopitelnych duvodu pouze pro konzole. A i ke konzoli jde pripojit mys a klavesnice.
Viz treba GTA V, vysla verze pro XBOX a PS3 a verze pro PC mozna bude za rok, kvuli piratstvi.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 13 zář 2013 23:00, celkem upraveno 2 x.
- Adys301
- člen HW spec týmu
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
Dlouho dobu jsem hrál nejnovější hry s 5 let starou HD 4870 za 900 Kč
Co se týče ovládání her i pro PC hráče je konzole jednoduší má auto aim ,který v MP pomáhá na zaměření.
To je negativní a pro nooby
- Darth Vader
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Konzole obecně - pohodlnost bez nutnosti instalace her, nemusíš řešit HW nároky, příjemnější multiplayer, hodí se do pokoje k monitoru i do obýváku k TV, může sloužit i jako multimediální centrum, občas dotovanej HW.
Současný konzole - už jsou starý, oproti současnejm herním PC sestavám jsou v podstatě mrtvý. Hry ale pořád vycházej. Grafika je horší než PC, FPS jsou nižší. Cenově jsou už ale hodně nízko a týká se to i her.
PS3 - skvelý multimediální centrum, možnost ukládat filmy a hudbu na interní hdd, webovej prohlížeč, multiplayer zdarma, hezčí design
Xbox 360 - hry vypadají líp než na PS3, placenej multiplayer (oproti Playstation Network ale na vyšší úrovni), Kinect, Forza Motorsport, lepší přístup Microsoftu, bohužel design jak konzole tak OS je oproti PS3 horší. Na druhou stranu Gamepad je u Xboxu pohodlnější.
Nová generace konzolí - vyšší cena, ale asi se vyplatí
PC - rozhodně se bez něj neobejdeš. Co se hraní týče, otevřenost oproti konzolím je neuvěřitelná.
Když si koupíš PS3 za pár tisíc, tak je to super věc, ale počítač za 15 tisíc tim samozřejmě nenahradíš.
Současný konzole - už jsou starý, oproti současnejm herním PC sestavám jsou v podstatě mrtvý. Hry ale pořád vycházej. Grafika je horší než PC, FPS jsou nižší. Cenově jsou už ale hodně nízko a týká se to i her.
PS3 - skvelý multimediální centrum, možnost ukládat filmy a hudbu na interní hdd, webovej prohlížeč, multiplayer zdarma, hezčí design
Xbox 360 - hry vypadají líp než na PS3, placenej multiplayer (oproti Playstation Network ale na vyšší úrovni), Kinect, Forza Motorsport, lepší přístup Microsoftu, bohužel design jak konzole tak OS je oproti PS3 horší. Na druhou stranu Gamepad je u Xboxu pohodlnější.
Nová generace konzolí - vyšší cena, ale asi se vyplatí
PC - rozhodně se bez něj neobejdeš. Co se hraní týče, otevřenost oproti konzolím je neuvěřitelná.
Když si koupíš PS3 za pár tisíc, tak je to super věc, ale počítač za 15 tisíc tim samozřejmě nenahradíš.
„Vždycky než něco udělám, ptám se sám sebe: Udělal by tohle idiot? A když ano, nedělám to.” -Dwight Schrute
__It's time to #switch!__ |
__It's time to #switch!__ |
Za mě PC.
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Osobně bych do starých konzolí nešel, takže zbývá Xbox ONE, PS4 a PC. Xbox bych vyloučil kvůli slabšímu HW... Takže zbylo PS4 a PC. Za PC dáš v počátku více, ale zase se ti to vrátí časem protože kupuješ levnější hry a taky neplatíš za to že můžeš být připojený k internetu (multiplayer). Navíc, ikdyž si koupíš konzoli, tak stejně nějaké to PC potřebuješ, protože konzole nemůže nahradit PC uplně takže k ceně konzole bys měl ještě přičíst cenu nějakého toho levného PC (okolo 5K) a za nějakých 20K už máš hodně nadupanou mašinu, která ti vydrží dostatečně dlouho, popřípadě pokud už máš nějaké PC tak pokud to není nějaká stará vykopávka, tak se za 15K dá udělat slušný upgrade a taky do vydrží dostatečně dlouho a navíc můžeš si s tím PC dělat co chceš, od hraní her přes sledování filmů na televizi až po úpravu fotografií a programování, takovou univerzálnost ti žádná konzole nenabídne, nehledě na to, že dnes i nejnižší nastavení hry na PC je ve většině případů hezčí, než to co dostaneš z konzole. takže předpokládám, že když si dnes koupíš herní PC za těch 20K (to máš HD7970 s i5, za 15K se dá sehnat FX-6300 s HD7950 1GHz) tak do další generace konzolí na něj nebude potřeba sáhnout a furt budeš mít hezčí grafiku (nebo minimálně srovnatelnou) než na těch konzolích, navíc jak už jsem psal, ušetříš jak na hrách tak na poplatcích co z tebe budou za provoz konzole chtít vytáhnout.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
Ale jinak je to bez poplatku to hraní (bez multiplayeru)? Chci se ještě zeptat... jaký je rozdíl mezi PS3 12GB interní a PS3 500GB interní? Vím jaký je tam rozdíl, ale jako když budu používat hry na DVD. Tak to nevyužívá paměť, ne? Nic se neinstaluje. Nevim no... a jak je to se zvukem? Nemám novou televizi... (starou se scartem). Tak budu kupovat monitor s HDMI a tam zapojím PS3, jaké mám koupit reproduktory... ? Cena do 700 Kč, díky toť vše... 

Na DVD zapomeň, hry jsou na BLU-Ray, především dvouvrstvých (čistá média od 150 Kč a výše), hry si i tak nezkopíruješ, protože ochrany nejsou uspokojivě vyřešeny (pouze staré verze hardware (firmware) + nové hry zase na tom nepůjdou) ... Pokud se nepletu, tak na PS3 a XBOX 360 se hry právě instalují.
Tak blu-ray, jsem si to spletl. Já hry výhradně kupuji... tak je lepší těch 500GB? A co ty repráky, díky...
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”