Dobrý den,
mám takový dotaz. Rozbil se mi můj harddisk a teď uvažuji o koupi nového, a zajímá mě, zda by počítač dokázal existovat bez interního harddisku a jel by pouze na tom externím.
1. Kdyby ano, je úplně jedno, jaký typ koupím?
2. Kdyby ne, mohl by mi někdo poradit, jaký typ harddisku má můj notebook mít-jedná se o HP Copmpaq Presario CQ60
Předem moc děkuji
Může PC fungovat zcela bez interního HDD?*
Může PC fungovat zcela bez interního HDD?*
Naposledy upravil(a) Žbeky dne 31 říj 2013 20:58, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven nadpis
Důvod: Upraven nadpis
Re: Pouze externí harddisk
Teoreticky by to šlo, ale rychlost přenosu by byla extrémě pomalá přes USB sběrnici, takže by to za nic nestálo, navíc by s tím byla spousta problémů. A taky mi uniká důvod proč to takhle udělat.
Just Fucking Google It!
Jsem si to chtěla takhle ulehčit, protože přesně nevím, jaký typ si mám koupit..
Dalo by se říct že jakejkoliv 2,5" disk s rozhráním SATA. Pro jistotu ještě vyfoť ten starej, jestli je to opravdu SATA, dělalo se ještě rozhrání IDE, ale to už tvůj notebook asi mít nebude.
Just Fucking Google It!
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Indiskrétní otázka - podle čeho soudíš , že je vadný disk?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Může PC fungovat zcela bez interního HDD?*
Počítač bez disku nenajede,protože ti to bude pořád psát hlášku,že nebyl nalezen disk s operačním systémem.
Tvůj notebook má 2,5 disk s rozhraním SATA.Takže třeba tenhle http://www.czc.cz/wd-scorpio-blue-lp-25 ... 1sap470pic
Tvůj notebook má 2,5 disk s rozhraním SATA.Takže třeba tenhle http://www.czc.cz/wd-scorpio-blue-lp-25 ... 1sap470pic
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Nutně nemusí, stačí připojit například flashku nebo externí HDD přes USB, na kterém bude operační systém.
Ale na starým harddisku je napsaný ATA...Takže mám hledat harddisk SATA, 2,5 a na ničem jiném nezáleží, třeba na rozměrech? A třeba SATA II nebo SATA III to býát nemůže?
Není tam náhodou Serial ATA?
Víceméně záleží jen na velikosti a tom rozhrání, pak jsou nějaký věci podle kterejch se disky vybíraj obecně, třeba jako rychlost otáčení, velikost cache, a jiný blbosti.
Víceméně záleží jen na velikosti a tom rozhrání, pak jsou nějaký věci podle kterejch se disky vybíraj obecně, třeba jako rychlost otáčení, velikost cache, a jiný blbosti.
Just Fucking Google It!
nj vlastně, je tam tohle...

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ještě čekám co znamená "Rozbil se mi můj harddisk".
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3166
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
02 zář 2024 07:46
-
-
Porovnaní sestavy + kde muže být problém? Příloha(y)
od Ribendik » 12 pro 2024 11:04 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 2
- 828
-
od Zivan
12 pro 2024 12:26
-
-
- 6
- 1859
-
od petr22
15 pro 2024 17:59
-
- 3
- 2381
-
od pee.tr
03 říj 2024 20:14
-
-
Na MS Outlook 2019 přestaly fungovat gmail účty Příloha(y)
od tazatel » 12 kvě 2025 13:02 » v Komunikace na internetu - 17
- 7826
-
od rhsCZ
14 kvě 2025 18:57
-
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”