Tak ještě pro doplnění:
1) Je k tomu orignální krabicová verze Windows 8 Pro
2) Macbook nemám tak dlouho, koupil jsme jej z druhé ruky, protože jsem strašně toužil vyzkoušet OS X, protože hodně dělám s hudbou a grafikou a právě tím jsou Macy vyhlášené. Dost jsem si ho oblíbil, prostě je to kus dobře odvedené hliníkové práce.
3) Jako hlavní počítač používám ještě druhý notebook s oknama, takže to pro mě žádný drastický přechod nebude. Využívám výhod obou systémů.
Teď mě zajímají především argumenty, jestli má cenu si doma držet kvalitní notebook, který už ale svými komponenty bude časem zaostávat, nebo vyměnit za stolní /to že je stolní mi absolutně nevadí, naopak mám rád, když mám ke všemu přístup, můžu upgradovat a tak dále. Spíš jde o to, jestli by ten čas na upgrade nepřišel moc brzy. Protože by pak nastal ten kolotoč, jak jste říkali. Nakonec by to dopadlo tak, že do roka do toho nacpu dalších 5-6 tisíc, zatím co Macbook bych za rok v pohodě prodal jen o nějaké 2 tisíce levněj.
--- Pro doplnění ---
Co se týče toho herního výkonu, tak bych toho chtěl samozřejmě využít. Už je to nějaký pátek, co jsem měl dost výkonný počítač na to, abych si mohl bezproblému zahrát v kvalitě, jaké jsou ty hry produkovány.
Zhodnoťte sestavu Vyřešeno
Re: Zhodnoťte sestavu
Krabicova verze Windows 8 neexistuje, musi to byt OEM.
Kolotoc nastava az ve chvili, kdy chce majitel pocitace. Pro nekoho je to ve chvili, kdy se mu zacne cukat nejaka hra na maximalni rozliseni a na maximalni detaily a pro jineho az ve chvili, kdy danou hru vubec nespusti.
Sprichodem XBOXU One a PS4 lze ocekavat, ze hry budou optimalizovane pro vice jader, kdyz obe konzole maji procesory od AMD.
Kolotoc nastava az ve chvili, kdy chce majitel pocitace. Pro nekoho je to ve chvili, kdy se mu zacne cukat nejaka hra na maximalni rozliseni a na maximalni detaily a pro jineho az ve chvili, kdy danou hru vubec nespusti.
Sprichodem XBOXU One a PS4 lze ocekavat, ze hry budou optimalizovane pro vice jader, kdyz obe konzole maji procesory od AMD.
Tak ja nevim, pro mě to je krabice a k tomu licence...

Položím tedy konečnou a jednoduchou otázku která u mě rozhoduje. Z finančního a výkonového hlediska - prodělám na té výměně?

Položím tedy konečnou a jednoduchou otázku která u mě rozhoduje. Z finančního a výkonového hlediska - prodělám na té výměně?
Ciste z financniho a vykonoveho hlediska podle me ne (za predpokladu, ze v tom neni nejaka podbaba)
Nicmene fakt ze ti to doveze takhle daleko je dosti neobvykly.
Nicmene fakt ze ti to doveze takhle daleko je dosti neobvykly.
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”